Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Nelze se připojit do Dreamboxedit

nelze se připojit do Dreamboxedit a zkoušel jsem i E-Channelizer a Dreamset. Výsledek pořád stejný, špatně přihlašovací jméno a heslo.
Sat receiver ZgemmaH9combo, open ATV 6.4, router TPlink a PC Win11. Připojení kabelem. PC vidí v síti zgemmu a zgemma vidí PC, v routeru jsou taky vidět včetně přidělených IP adres, do prohlížeče dám IP adresu zgemmy a bez problému mi najede OpenWebif. A to je všechno. Přidělování statické IP adresy taky k ničemu nevede. Od instalace a nová instalace bez výsledku. Pořád dokola problém s username a password. Přihlašovací údaje notoricky známé, root a dreambox. Už se to tady několikrát probíralo, ale řešení jsem neviděl. Prohledával jsem internet kde jsem našel jednoho člověka, který řešil totožný problém a dokonce pak i napsal, že vyřešeno, ale jak nezmínil.
Nemáte někdo rady kde dělám chybu? Díky za případné rady.

zahrada
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Dreamboxedit

V DreamboxEDIT mám v default nastavení root root.Funguje to jak s OpenATV,tak s DreamOs.Jen je nastavený rozdílně PID cache formát.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Skylink,Antik,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

RE: Nelze se připojit do Dreamboxedit

Co si este pamatam tak default pre E2 je username root a heslo ostava prazdne. Ak si ho teda nezmenis.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

Na Zgemmě H9 TWIN SE mám root root.

krupino
Registrace: 10/2008

Bingo

Pánové díky všem co jste odpověděli. Správně je root, root. Musim se sebekriticky přiznat k tomu, že tohle mně nenapadlo. Aby username a password byly totožné :))) :)))
Ještě jednou dík R^

zahrada

Nelze se připojit do Dreamboxedit

Ešte doplním,že aj Octagony majú meno a heslo rovnaké,teda root root

Octagon 8008 mini Karty SKY DE, Skylink Astra 19.2E,23.5E,Thor 0.8W

Mego
Registrace: 2/2010

Co si pamatuju, tak při instalaci OpenATV je jméno "root" a heslo se musí zadat přes menu, jinak se do STB přes Dreamboxedit ani Total Commander nedostanete: Většina asi dává heslo "root"

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

Zkus root a heslo: zgemma

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

Pokud jsi vycházel z čistého sw a pak to doplňoval tak od open atv 6.4 se musí dávat dávát root a password buď tvůj a nebo náhodné vytvořeným heslem v boxu pomocí žlutého tlačítka v menu síťového připojení. To se musí potom uložit.

Fanyn
Registrace: 11/2007

Už vyřešeno

ještě jednou díky za všechny odpovědi. Správně je root root.
Mně mátlo to, že všechny editory upozorňovaly, že jak username i password je špatně. Ale špatně bylo vždy jen heslo, přihlašovací jméno bylo OK root.

zahrada

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra