Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Přehrávání nahraného filmu

Občas se stává,že nahraji film a když ho chci přehrát tak začne přehrávat a třeba po 30 minutách se to zastaví a nejde to dál.Když ho tedy dám přehrát do VLC playeru tak to přehraje ale někdy také ne.V image openatv6.4 jsem tento problém neměl tak nevím jestli image openatv7.5 není úplně doladěné nebo mám něco špatně nastaveno.Že je něco s nahrávkou špatně zjistím i v programu MKVtoolNix kdy chci film upravit a program zkonvertuje jen do místa kde je zřejmě nějaká ta chyba.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Přehrávání nahraného filmu

OpenATV 7.5 jsem používal na čtyřech linuxových sat.přijímačích a neměl jsem žádný problém s přehráváním nahrávek. Teď už tam mám OpenATV 7.5.1 a 7.6. Jednou po přeinstalaci se mi adresář pro nahrávky přenastavil z USB HDD na SD kartu a u té byl problém s přehráváním, a některé nahrávky byly v háji i po přenesení do PC. Po přenastavení adresáře na USB HDD opět vše v pořádku.

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@Jarous

Nejde o nahrávku z nějakého Filmboxu? Měl jsem nahrávku myslím z Filmbox extra (nejsem si už jistý) a v ní byly reklamy. Při převodu fungovalo uložení do nejbližší reklamy, musel jsem v Avidemux dát střihy před a po reklamě, ne těsně na prvním snímku reklamy. Nahráváno na Technisat Digit UHD, někdy před půl rokem.

torny
Registrace: 3/2018

@torny

Většinou nahrávám z čt.Tam těch dat je hodně a včera 2x ok a nahrávka ráno k ránu se nepovedla.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Jarous

koukni jestli nemáš chybu na HDD

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Jak píše pierrepetr, já musel nedávno vyřadit HDD. Z důvodů dalšího zpracování musím mít FAT32 a některé segmenty nahrávky začaly vypadávat. To by mohlo být tak 30 minut HEVC.

torny

@pierrepetr

Používám usb CORSAIR Voyager GTX SCSI a staré zrovna není.Kontrola nenašla žádnou chybu.

Jarous

@Jarous

Ak je to možné, skúsil by som ho znova naformátovať.

RudoM
Registrace: 5/2020

Chyby v nahrávce mohou pocházet z několika zdrojů. Jak disk, tak komunikační rozhraní s diskem, ale taky samotný satelitní příjem. I tam mohou být chybičky, které oko nepostřehne, ale počítač si s přerušením toku dat tak nemusí vědět rady. A to může být nastavením antény, LNB, taky samotný přijímač může mít problémy (třeba nedostatečné filtrované napětí pro tuner a návazné výpadky). Je třeba oddělit problémy. Například disk i s kabelem zkusit u jiného přijímače a vyloučit tak tuto příčinu, atd atd.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@TomSenior

Jarous píše: "Občas se stává,že...", tak potom oddeľujme problémy.

RudoM

Ještě mě napadlo jestli změna času mohla ovlivnit nahrávání.Zadal jsem 4 pořady a zítra uvidím jestli to je ok.

Jarous

@Jarous

zkus jinou flashku a tuhle pak vyhoď

pierrepetr

@pierrepetr

Všechny nahrávky dnes ok.

Jarous

@Jarous

Pán Jarous,
chcem vás poprosiť, ak je to možné, môžete sem napísať kapacitu flashky a jej obstarávaciu cenu?
Myslím si, že to nie je len taká „obyčajná“ flashka a aj jej cena bola (je) dosť vysoká.

RudoM

Pokud to celý den nahrává dobře, tak to nejspíše nebude ta flashka. Možné je všechno, ale že by flashka chvilku byla úplně dobrá a pak zase chybná, a pak zase dobrá, moc pravděpodobné není. To by spíše odpovídalo chybě v příjmu (od LNB po tuner a jeho napájení).

TomSenior

@RudoM

CORSAIR Voyager GTX SCSI 120GB momentálně obsazeno 30GB a tuším,že stála kolem tisícovky.Fleškou si myslím,že to nebude.Příjmem to asi nebude.Další možnost přepnutí vysokého a nízkého tarifu.Prostě se tam něco stane,že media player začne přehrávat ale nejde posunovat posuvníkem film a ukazuje jen 7 minut délky filmu.MPC player začne přehrávat ale nejde také posunovat a neukazuje žádnou délku filmu.VLC player přehraje film i posun funguje ale délka filmu ukazuje jen 12 minut.U všech plyerů trvá načítání filmu asi půl minuty.Tak usuzuji,že je soubor někde poškozen a nefunguje korektně.

Jarous

@Jarous

Občas se mi stává, že je porušená hlavička souboru nahrávky. Nahrávka potom nejde v PC přehrát, Pomůže, že v editoru nahrávek na přijímači vynechám kousek na počátku nahrávky a dám ji zkopírovat. Dá se něco takového udělat na Zgemmě?

torny

@Jarous

Ďakujem za odpoveď.
Čítal som o tom usb, pretože ma zarazil váš popis usb vo vyššie uvedenom príspevku "usb CORSAIR Voyager GTX SCSI". Teda to SCSI.
Vtedy som videl tú cenu. Asi by to dosť bolelo, vyhodiť ju, pretože to nie je flashka za pár korún. Avšak, ak by bola ozaj chybná, asi by inšie nezostávalo.

RudoM

@Jarous

Ještě prosím - bývá poškozená nahrávka i při použití jako timeshift? A je to tedy tak, že poškozená nahrávka se při prostém natažení do MKVToolnix a pokusu o uložení bez nějaké editace, neuloží ve správné délce?

torny

@Jarous

nemusí to být tvůj případ,měl jsem podobný problém,odcházel mě HDD,tam kde byla chyba,tak jsem vystřihnul a nemazal,aby do tohoto místa už nikdy nezapisoval,takto jsem pár chyb opravil,stejně tak jiný případ,při krátkodobém výpadku signálu film nešel překopírovat,musel jsem naopak to místo vystřihnout a pak šel film uložit

pierrepetr

@torny

timeshift nepoužívám.A pokud to uložím do MKVToolnix tak začne asi 2 vteřiny převod a potom naskočí 100%.Výsledek je jen 8minut překonvertovaného videa.

Jarous

Ja by som používanie USB kľúčov na nahrávanie úplne vylúčil. Hlavne tie rýchle používajú radiče rôzneho druhu a do toho ešte práca s vyrovnávacou pamäťou - nie je to šťastné riešenie.
Osobne preferujem, keď má box napojenie pre interný disk, prípadne slot na pamäťovú kartu.
Možno je to len chyba Enigmy, že sa objavujú problémy na USB portoch.

Spacer
Registrace: 9/2017

@Spacer

Je veľmi pravdepodobné, že ste trafil klinec po hlavičke. R^

RudoM

A starsi filmy nahrane pred zmenou jsou OK?

Hypnos
Registrace: 3/2009

@Hypnos

Na staré 6.4 se to nestalo.

Jarous

1. Zkus udělat downgrade na 6.4., jestli to bude zase ok.
2. Pokud ne, tak použij jiné image (nebo to staré).
3. Pokud ano, zkus jiný disk.
4. Pokud i na jiném disku budou chyby, pak je to problém s příjmem. To mohou být v zásadě důvody: chyba v přijímacím systému, nebo chyba v tuneru přijímače.
5. V přijímacím systému mohou být důvody: nastavení antény, vadné LNB, rušení nějakým vnějším zdrojem, chyba switchů nebo i kabeláž.
6. V tuneru přijímače bývá chyba ve zvlněném napájení 3,3V.
Ale samozřejmě to může být deset dalších jiných věcí, na dálku se blbě hledá. Je to jako na slepou bábu.

TomSenior
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra