Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Ztráta signálu při slunečném počasí

Jakmile se oteplí a začne svítit slunce,ztratí se mi signál na pozici Astra 23.5. Při zataženém počasí, v noci je příjem OK.
Máte někdo podobný problém a jak to lze vyřešit?

Romario
Registrace: 11/2016
Odpověď v diskusním vlákně

@Romario

Podobný problém som mal minulý týždeň na 1W sila signálu bola 72 a to mňa 95% pri peknom počasí ale potom to už Signál mi klesal aj minulý rok takže už som si na to zvykol.Zial je to každý rok.

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard

Zetor25
Registrace: 11/2015

RE: Ztráta signálu při slunečném počasí

Zajímavé. Možností je více. Tipnul bych vadné, teplotně závislé LNB. Ale možností je více a popis není dostatečný. Například kdyby to bylo jenom v jednom období...a nikoli celý rok.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@TomSenior

Mne to robí iba v tomto období žiaľ ja mám 15 ročne LNB tak už na čase vymeniť. :))) Lebo to mám od tej doby keď sme kupovali tu Parabolu ale zatiaľ ešte ide akurát už ten plast je zelený nie biely. :)))

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard

Zetor25

@TomSenior

Mám ten problém celoročně, jakmile se udělá slunečno tak se začne signál ztrácet, zatahne nebo začne pršet a signál jako alabastr 🤷♂

Romario
Registrace: 11/2016

Vymeniť LNB!

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

https://www.nay.sk/inverto-home-pro-single-lnb-konvertor?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=nay-int-per-tv~ads~pmax~all&utm_id=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwtJ6_BhDWARIsAGanmKcE4amsKhKY7pIlS2Y9zjc7r_nNYPldCo_tEAmRW1H1dSZ7JypLfhgaAh6YEALw_wcB
Ja zvažujem kúpu tohto LNB.Bola by to dobra voľba?
Vraj má v sebe LTE filter síce neviem či to môže ale skúsiť by som ho mohol. :lookaround:

Zetor25

@Zetor25

Skúsiť môžeš, nevidím v tom problém.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

lnb konektory

Vu+Uno 4 K Se

Laik
Registrace: 5/2007

@zetor25

Suhlas s mmiriboy. Ja som na freesat/Digi ked som mal moznost chytat len 1W/0,8W a nic ine lebo branil barak v ceste, tak som mal nejaky biely Noname ktory do 2 rokov odisiel, zozltol, praskol a zacal sa stracat signal azz zmizol. Vymenil som ho vtedy za Inverto Black Ultra Twin a signal sa zlepsil a bol aj stabilnejsi. Vtedy som mal parabolu obycajnu 80ku sedu Al..

Teraz na terajsej adrese mam od 2021 E85 Maximum - 0,8W/13E/19,2E a 23,5E. Kedze mam po dvoch kabloch do kazdej izby + 2 rezerve, mam LNBcka Inverto Premium Octo a ide to v pohode.. Vypadne iba ked je burka alebo silny lejak.. a ta slnecna potvora na jar a jesen.. Intervencia ci jak si nadava...

Tie Inverto Black su dobree. Dobry bol celkom aj GOlden (uz nepamatam, nazov) teraz sa mu hodne podoba Opticum Red Rocket Twin.

Romario, to je dost zvlastne chovanie, urcite LNB vymenit a kontrola kabelaze (F konektorov)..

Ked sa nam zas trocha viac otepli, tak sa vyteperim na balkon a spravim jarnu udrzbu paraboly, kontrola ci drzia dobre kable v LNB, minule som to na jesen zistil, ze co mi nejde FCB tuner jak ma a potom kuknem, kabel mi visel von z LNBcka... tak som podotahoval vsetky a drzia zas OK..

Mopky
Registrace: 11/2009

@mmiriboy

Okej vďaka za odpoveď. ;)
Ja som videl aj kryty na LNB tak možno skúsim aj to. :lookaround:

Zetor25

@Mopky

Mne už LNB praskol ešte v roku 2018 takže viem čo to je.Vela robí aj vietor to som riešil tiež mali sme posunutu parabolu lebo v tedy mi sekala frekvencia 12,070 H 27,500 samozrejme ešte keď som bol na Astre 3B.Tak mne vypadne signal iba pri búrke a tiež teraz iba klesajú percenta a potom nabehnú naspäť.
Ja mám nový koaxialny kábel kupoval som ho ešte v roku 2021. :8)

Zetor25

@Zetor25

Tak v 2021 som robil reko celeho bytu - po babke - slo skoro na stavbu vsetko dole, komplet nova kabelaz na SAT/DAB+/FM/TV aj UPC kabel komplet novy rozvod v byte, elektrika + 400V na indukciu pripravene, plyn atd.

Sak mne skoro oci vyleteli z jamok, vtedy som kupil novu E85 za cca 46 EUR. teraz je 90EUR ci kolko.. salene toto.. A presne tak vietor, mam za to, ze ma na svedomi tie uvolnene kable v LNB.. Byvaly moj kolega dobre poznamenal, jak sa meni klima, je viac veterno teraz nez byvavalo..

Mopky
Registrace: 11/2009

@Mopky

Veď to ja som mal zálusk na T90 ale je dosť drahšia takže mám 90CM klasickú parabolu. ;)
Síce na tú môžem tiež napojiť viacej LNB ale mne stačí motorček. ;) Ono mám jednu 120 CM parabolu volnu ale kvôli vetru ju asi nedám.
Možno na pevno na Multifeed by to šlo ale ešte to to zvážim. ;)

Zetor25

@Mopky

Ešte taká otázka na tej 85tke máš aj Digi ?
Alebo iba FTA príjem?

Zetor25

@Zetor25

na konventore praská viečko v čase ked svieti slnko presne na ohnisko paraboly a odráža sa na viečko , je to 2x v roku na jar niekedy v apríli a na jeseň v oktobri, keby sme boli na rovníku tak pri rovnodennosti, mne stále vypadáva občas signál na posledne pridanej frekvencii 12265 už len na Amiku, na Kaone to opravili

Duzu
Registrace: 7/2005

@Duzu

Okej mne to tiež robilo pri tej frekvencii čo si spomínal takže nie o na Tom bude. :O

Zetor25

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra