![]() |
|
Stb pod linuxemMám dotaz pro rozodnutí koupit stb ZGEMMA H8.2H nebo Octagon SF8008 4K UHD E2 DVB-S2X + T2/C ? |
son
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 353 |
![]() |
|
@sonJe to jedno,HW je stejný,raději octagon |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 300 |
![]() |
|
RE: Stb pod linuxemPro příjem běžných satelitních programů jsou oba dost podobné. Zgemma je levnější, ale Octagon má lepší procesor. Pokud procesor Hisilicon využiješ (pro videa, pro 4K a možná pro další věci), kup si Octagon. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
@TomSeniorMáš pravdu,spletl jsem si to s jiným příjmačem,například uclan,samozřejmě octagon8008,jen škoda,že přestali vyrábět mini |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 300 |
![]() |
|
RE: Stb pod linuxemA co tak nieco mini s 2x vacsou RAM?Napr vuzero4k |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 569 |
![]() |
|
RE: Stb pod linuxemMini 8008 ne kolega ho měl a k vůli nadměrné teplotě boxu ho musel provozovat obráceně a nakonec na něj dal ventilátor docházelo k výpadkům. Po záruce sundal horní kryt a provozuje ho bez něj. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 430 |
![]() |
|
@FanynTak to měl možná špatný kus,jede jak z praku |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 277 |
![]() |
|
octagonmam octagon sf8008 (normalni verze, nemam supreme) cca 3 tydny. spokojenost nejvyssi!!! mixuju t2, s2, iptv... vsechno ok! nechtel jsem supreme verzi kvuli udajnemu horsimu tuneru. chtel jsem ho kvuli 16apsk transponderu. |
onenon
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 446 |
![]() |
|
RE: Stb pod linuxemDěkuji za reakce,jen se zeptám,ten procesor Hisilicon ovlivňuje kvalitu obrazu? |
son
![]() |
|
@onenonMěl jsem ten příjmač, tuner je ok,jen je tam jiný drivers |
amper
![]() |
|
RE: Stb pod linuxemNe, resp. nijak zásadně, či nikoliv v běžných případech. Kvalitu obrazu určují data, která přijímáš a televizor na kterém to promítáš. Jenom pro zpracování zpracování náročnějších dat je třeba lepší procesor. Jak už jsem ti napsal, pro běžné provoz - řekněme pro obyčejné zobrazení Skylinku ze satelitu na televizoru je procesor dostatečný v obou přijímačích. Ale Hisilocon je podstatně výkonnější, třeba pro přehrávání filmů z jiných zdrojů, nebo UHD, nebo některých manipulacích s daty ze satelitů se ten výkon někomu hodí. Někomu ovšem nikoliv. Jenže ty asi úplně přesně nevíš, kam tě v budoucnosti zájmy přivedou, tak by se možná hodilo koupit výkonnější přijímač. Na druhé straně si ho můžeš koupit až ho budeš potřebovat - jsou to přece jenom zcela zanedbatelné částky. |
TomSenior
![]() |
|
2FanynPři takové přehřívání při běžném provozu (příjmu jednoho kanálu a zobrazování) bych zkusil jiný image (nějaký základní)... protože něco ten procesor dělat musel, aby se tak zahřál. A může to být ledacos, zejména u přijímačů připojených do LAN, že jo. (Ale obecně+ se ty malilinkaté přijímače prostě přehřívat musí, protože to teplo nemá kam mizet. Řešit se to dá několika způsoby.) |
TomSenior
![]() |
|
@TomSeniorNaťuknutý procák,což se může stát ,je fakt, že chlazení nic moc, ale zvládá to |
amper
![]() |
|
RE: Stb pod linuxem@tom on ten box měl teplotu v rozmezí 85 C až 90C a má tam image open atv6.4 poslední úpravu z 18.listopadu 2022. Jenom oscam a skylink kartu. Teď to vyřešil tak co jsem s ním mluvil, že sundal horní kryt a přijímač dal do bývalého boxu golden unibox/vadnou desku tohoto boxu vyhodil/ a dal tam malý ventilátor a je spokojený..![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 430 |
![]() |
|
@sonTieto boxy sú všetko klony Vu+_iek. Takže to potom aj tak vypadá. Zožeň si niečo poriadne. |
baltik
Registrace: 6/2019 Příspěvků: 340 |
![]() |
|
RE: Stb pod linuxemJeště doplním,že původně jsem chtěl ZGEMMA H7C Triple Tuner 4K UHD CA CI 1xDVB-S2X, 2x DVB-T2/C Enigma2, HEVC.kvůli dvěma tunerům dvbt2 ale už není na trhu.Něco podobného už asi neseženu. |
son
![]() |
|
![]() |