![]() |
|
IPTV zvuk Dolby digitalPoradíte, která iptv přenáší zvuk Dolby Digital? Mám Kuki a ta nabízí DD na ČT, Primáckých kanálech, Nově i jinde. Ale bude končit (pohlcena O2) a tak hledám náhradu. Testoval jsem Telly, O2TV, Skylink live a vše jen stereo. |
vavek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
@vavekJá osobně jsem v případě Novy na všech jejich programech nikdy neslyšel skutečný zvuk 5.1.V případě monologu-dialogu asi nemá znít hlas ze všech tří předních repro.Nebo se pletu?A je tomu tak u všech možných poskytovatelu.A CT je v drtivé většině zvuk 2.0.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
@vavekAle ved na Skylink je vysielanych viacero filmov v Dolby Digital, z ktoreho AV receiver vyroby zvuk 5.1. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 511 |
![]() |
|
Jean RenoZvuk Dolby Digital 5.1, nebo DTS 5.1 se vyrábí přímo ve filmových studiích, to nemá nic společného s pseudo 5.1, které vyrábí DSP v AV receiveru. Tazatel má na mysli tu první variantu.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: IPTV zvuk Dolby digitalDolby Digital (v niektorých STB označovaný ako AC3) môže byť aj v prevedení 2.0, teda len stereo. Z takého sa nikdy nedá vytvoriť plnohodnotný priestorový zvuk 5.1. Funkcia ProLogic II (napríklad) stereo zvuk síce rozloží POMERNE slušne do všetkých reproduktorov, ale skutočný DD 5.1 to nikdy nebude.IPTV neviem, cez Skylink vysiela pravidelne v skutočnom DD 5.1 len HBO. ČT v poslednej dobe už takmer nič, aj keď receiver detekuje 5.1. Zvuk na Nove v 5.1 je len paródia na priestorový zvuk. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 463 |
![]() |
|
@Frank11Např.včera byl zvuk při LM na nova sport 3 formát 2 nic 2.![]() |
hobo
![]() |
|
5.0 a 2.0Je pravda, že většina pořadů je pouze 2.0, ale novější filmy nebo původní seriály mají zvuk 5.0 (filmy do kin 5.1). Z poslední doby např Limity nebo Děcko na ČT, nebo Záhadné případy na Nově. Podstatné je aby iptv služba nabízela stopu Dolby digital (AC3). Z nováckých stanic má DD jen hlavní Nova, ČT většina (mimo art/Děcko a ct24), Prima většina. Nevadí, že 5.0 zvukový prostor plně nevyužívají, ale tím, že je separovaný kanál pro dialog a zbytek, je srozumitelnost mnohem lepší a také se zvuky dají přesněji lokalizovat v prostoru a jsou s lepší dynamikou. Proto dávám vždy přednost stopě DD. Nevím proč je služby nenabízí, když v dvb-t2 se vysílají... |
vavek
![]() |
|
@vavekNaprostý souhlas dobře napsáno a už jsem to psal minule zvuk v AC3 na Nova Sportech(na Skylinku) je prostě otřesný![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 664 Galerie: jackino |
![]() |
|
@vavekNemyslím, že je to celkom tak. Prebehol som ešte rôzne kanály a náhrávky (satelitné) a prekvapivo majú celkom kvalitný zvuk v DD 5.1 Prima, Prima Max a Prima Cool, pokiaľ teda film je nadabovaný - ozvučený v 5.1.Nova len u nových seriálov, napr. Kráľ Šumavy a minimum filmov. Na ČT prakticky všetko ide zo všetkých predných kanálov rovnako, žiadne umiestnenie dialógov do centrálneho sa nekoná, dokonca v L a R je viac stredových dialógov ako v Centrálnom. Výsledný dojem je dosť nepríjemný, ako zo suda s ozvenami. Zrozumiteľnosť dialógov je napodiv lepšia v MPEG. Aj Filbmox Extra HD detekuje DD5.1, ale priestorovosť som nevedel posúdiť vzhľadom na momentálny dabing, všetko išlo z centrálu. HBO má kvalitný priestorový zvuk 5.1. Receiver Yamaha. |
Frank11
![]() |
|
@vavekNova má separovaný zvuk dialogu- monologu do středního repro?To snad nemyslíš vážně.Ano prima to má,ale nova bohužel ne.![]() |
hobo
![]() |
|
Přenosy CT z Vysočina ArényTo je ostuda. Na stadionu 20tisíc lidí, naše holky střílí, terče padají a lidi skoro nejsou slyšet. Přitom mají všechno obecenstvo na jednom place, tak pěkně by to šlo sejmout a namíchat do pětikanálu....serou na to.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@vavekzdarec odkud víš že kuki končí mám ji taky a žádné info nemámVu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 525 |
![]() |
|
@vavekzatím prý nic , ale do budoucna kdovíVu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 525 |
![]() |
|
Zvuk 5.1 na ČTTak som ešte trochu experimentoval so zvukom na ČT.Zvuk AC3 z STB do receivera a jeho následné ponechanie v receiveri na 5.1 je u absolútnej väčšiny programov ČT hnus. Najlepšie výsledky priestorového zvuku u ČT som dosiahol, keď som zvuk AC3 v satelitnom prijímači ešte downmixoval na stereo a taký odoslal cez optiku do receivera Yamaha, kde z neho ProLogic II napodiv vykúzlil veľmi slušný priestorový zvuk do všetkých 5.1 reproduktorov s celkom úspešnou priestorovou lokalizáciou konkrétnych zvukových efektov podľa diania na obrazovke. Pri televíziách Prima (ktoré majú zvuk v AC3), priamo AC3 (bez downmixu) do receivera na 5.1. Priestorový zvuk slušný, len pre väčší efekt treba upraviť hlasitosti jednotlivých reproduktorov, čo u Yamahy sa dá urobiť v momente cez DO. HBO je samozrejme s priestorovým zvukom úplne v poriadku. |
Frank11
![]() |
|
FrankTo se ale vyjadřuješ k pseudoprostorovému zvuku, který nemá s realitou nic společného. Takhle tě stíhačka kolem dokola nikdy neobletí, nebo Hatzegopteryx nikdy neprofrčí okolo. Pseudoefekty operují pouze s kmitočtovým spektrem, fází a časovým zpožděním. Tohle je pouze otázka vkusu, nic víc.Kdo chce slyšet originál, musí spoléhat na původní stopu AC3 s originálním 5.1 DD doprovodem. Nebo koupit DVD, resp BRD. On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: IPTV zvuk Dolby digitalPro zajímavost - včera šel na ČT1 první díl seriálu Hlava Medůzy.Zvuk natočen v 5.1 |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 440 |
![]() |
|
@Varos107Samozrejme, ale na ČT z h.vna bič neupletieš.Oblet stíhačky som teda neskúšal (na ČT), ale bežné zadné ruchy a časti doprovodnej hudby ten ProLogic II urobil z toho downmixového AC3 celkom uspokojujúco. A najpodstatnejšie bolo, že dialógy išli už len z centrálu, pričom predný stereo efekt ostal zachovaný. Napríklad kôň zvukovo precválal vpredu zľava doprava presne podľa obrazu. A ruchy prírody išli popritom aj zozadu. |
Frank11
![]() |
|
@DPetrTento druh seriálov nezvyknem moc sledovať, ale vyskúšam ako je to tam so zvukom. Ďakujem. |
Frank11
![]() |
|
@LaikNetvrdím, že Kuki skončí za měsíc, ale vycházím z toho, že už se nenabízí novým zákazníkům a na stránkách Netboxu je uvedeno, že zákazníky postupně budou převádět do O2. Jen chci být připraven, abych nemusel vše řešit narychlo. Zatím jsem se nedověděl, která služba stopu Dolby digital nabízí. Proto chci požádat někoho, kdo má iptv od Vodafonu nebo Tmobilu nebo nově Oneplay, jestli může potvrdit, že např na ČT1 je možné vybrat zvukovou stopu Dolby digital. (V Kuki je nabídka zvuku stereo český nebo originální nebo Dolby digital - označeno logem Dolby). Předem díky. |
vavek
![]() |
|
@vavekK tomu Ti můžu doporučit - pořiď si Av Reciever a budeš to mít vytištěný na displeji pro každý aktuální kanál, v jaké kvalitě Ti leze audio přes ARC do zesíku a pak do beden. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@MMorousLenže on to chce vedieť dopredu, ešte predtým, ako si tú službu zaplatí!A to, že receiver mu na displeji ukáže 5.1, vôbec neznamená, že ten zvuk v reproduktoroch bude skutočne 5.1. Však som o tom písal! U ČT ukazuje v receiveri (keď sa navolí v STB AC3 - Dolby Digital) 5.1 a pritom je to tak spotvorené, že dialógy idú zo všetkých troch predných reproduktorov. A zozadu prakticky nič. Kvalitnejší posluch získame jeho downmixnutím do stereo. Taktiež mu nepomôže, ak niekto potvrdí, že nejaká platforma má zvuk k programom v DD (AC3). To vôbec nemusí znamenať, že k nejakým programom bude poskytovať aj priestorový 5.1. Kľudne to môže byť vždy len stereo. Také niečo sa dá odskúšať (a potvrdiť) iba priamym posluchom na domácom kine s priestorovými reproduktormi. Displej Ti nič nepotvrdí. |
Frank11
![]() |
|
@Frank11To je pravda co píšeš. 5.1 jenom výjimečně. Osobně když chci pochutnat na filmu, tak jedině z disku. Někdy to dělám i tak že na pozemáku dávají něco co mě zajímá, tak si to pustím raději z disku 5.1 a když to nemám, tak zkusím stáhnout.Ale k věci. Jak píšeš na pozemáku jsem 5.1 zaregistroval snad jednou Satelit - na free jsem 5.1 zachytil pouze ojediněle a zajímavé bylo, co se děje na kanále Pro Sieben. Tenhle filmový kanál vysílal na více satelitech volně v jednom čase stejný film, ale jenom na Astře 19.2 bylo audio 5.1. Jinak všude stereo. Průběh vysílání byl asi takový: Film - 5.1 - Přestávka reklamy - cvak a na displeji 2.0. Skončí reklama - cvak - jede 5.1. Mám celkem slušný Onkyo + Focaly Chorus, vzadu Dali a slyším to Jinak na DO televize mám tlačítko pro informace a tam jsem nic jinýho než AAC 2.0 neviděl. U placených satelitů jsem to nezkoumal, ale asi by to byla ztráta času |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
![]() |