Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

Androi box připojení LAN vs WIFI

I když mám internet optiku 600/600 Mbit/s, tak už delší dobu pozoruji rozdíl mezi LAN a WIFI. Při kvalitnějším rozlišení 4K nebo v Archivu cz/sk větším souboru se mě WIFI trhá. I na 2 m od routeru. Na LAN ne. Testováno na Chromecast, kde LAN nejde napojit a Nokia 8010 a čínská krabička jde. Tam je to v pohodě. Tak chci upozornit budoucí kupce boxů aby si dali pozor co kupují.

milde1
Registrace: 1/2025
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně

@milde1

Já mám nVidia Shield a přes WiFi jako přes kabel. Ale je to přístroj za 6000

PepaJožka
Registrace: 8/2022

RE: Androi box připojení LAN vs WIFI

Každá frekvence se dá rušit bohužel. Jestli se jedná o sat, wifi, tv rozhlas, gps, mobilní sítě atd. :O

Fanyn
Registrace: 11/2007

Tak je obecně známo a vyzkoušeno, že různé android boxy mají hodně špatnou rychlost při připojení přes wi-fi. Kabel je jistota a já osobně přístroje, které nejsou přenosné, zásadně připojuji jen kabelem.Pokud to situace a umístění v bytě dovoluje.Wi-fi nechte mobilům a tabletům.😉🙂

Paja
Registrace: 7/2009

@PepaJožka

Jasně jiná třída než Chromecast. Jestli máš Archiv CZ/Sk zkus třeba Pár prstenů v nejvyšší kvalitě. Tam jsem to testoval.

milde1

milde1

Měl jsem to samé u O2 tv s jejich přijímačem 4K kdy to mám přes WiFi, musel bych táhnout dlouhý LAN kabel a to se mi nechtělo. Obraz byl na automatické volbě s 4K rozlišením, kdy se obraz po čase začal sekat. Tak jsem výstup nastavil na HD, ale po čase to samé. Zrušil jsem automatickou volbu, kde byla nastavena volba Yb...444, tak jsem nastavil výstup HDMI 1080p a na RGB s hloubkou barevnosti 10bit a zatím ok přes WiFi. Tím se potvrzuje, že na stabilnější příjem je lepší LAN propojeni. Optiku nemám, mám pevnou, rychlost WiFi od 250 do 430 Mbit/s v závislosti na překážkách. S jiným multiprijimacem to muže být zase o něco lepší, záleží na kvalitním provedení a sw výbavě a citlivosti WiFi atd.. Jak píše Pája, kabel je kabel, dnes hlavně stíněný vzhledem k tomu co všechno se éterem šíří. Archiv aplikace nevyužívám. Nějak mě ty fantas (nevhodné slovo)as nelakaj. Mám to pouze na obcasne sledování sportovnich programu. Každopádně díky za poznatek s Nokia multiprijimacem. Dá se sehnat ta verze V2, ale cena je teď o něco vyšší, dá se říct, že je v ceně O2 přijímače, po technické stránce je to ale jiná liga. :)))

HYPER
Registrace: 11/2010

@milde1

Záleží též, jak kvalitní máš router,případně, jestli není zarušen ;)

amper
Registrace: 6/2008

Androi box připojení LAN vs WIFI

Nemohu doma natáhnout kabel k boxu, estetika doma je zásadní....

je otázkou zdali by bylo lepší koupit nějaký kvalitní router jako WiFi klient a z něj kabelem do boxu

PepaJožka
Registrace: 8/2022

@milde1

Asi bych začal tím, že se wifi analyzátorem podívám, na kterém kanále běží domácí wifi a jestli není na tom samém kanálu nějaká silnější wifi síť, která zatlumí tu mojí. Pak bych na routeru nastavil ideálně neobsazený kanál a sledoval stabilitu na boxu...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@milde1

A rýchlosť wifi si odmeral? Darmo je to na 2 metre od routru ak máš niečo rušivé tak smola. Odskúšaj aj ostatné boxy cez wifi a určite budú aj tie trhať na wifi. Ja mám 1Gbs net a wifi 800 Mbs. Takže na Chromcaste žiadne trhanie ani pri 4K filme. Ináč nič v zlom máš toľko krabíc a neviem čo, že sa ani nečudujem, že net Ti hapruje a nečo wifi ruší. A pri wifi počítaj ešte zariadenia, čo sú pripojené, mobily, tablety a pod. nedajbože ešte nejaké zariadenia smart domácnosti.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@PepaJožka

Urob si mesh sieť, stanicu si prilož k zariadeniu a prepoj to káblom.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@milde1

Odmeraj si aj rýchlosť cez lan. Podľa mňa Ty ani cez LAN nemáš 600 Mbs. Máš LAN káble 8 žilové? Lebo ak len 4 žilové tak predpokladám, že aj cez LAN máš tak cca 200 Mbs.

petersk

rychlost wifi

Pre stream netreba mat velku rychlost wifi
Kabel CAT5 alebo 5e staci
8K sa rozsvietilo uz pri rychlosti 100Mbps :8)

https://prnt.sc/Fq1KlCHfQpxI

A je to
Registrace: 4/2019

Môj názor: Má tam rušenie na Wi-fi sieti. Ono, niet sa ani čo čudovať, keď pisateľ preferuje Wi-fi prepojenie na internet, lebo chce z "estetických" dôvodov mať v domácnosti minimum viditeľnej kabeláže.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Tazatel má Chromecast bez LAN, o estetice píše PepaJožka.

RAFI007
Registrace: 1/2006

@milde1

S wifi je to někdy bída. Mám 300/300 optiku LAN, a wifi chodí 40Mbits. Mám router od provozovatele, takže velmi omezené možnosti nastavování. Wifi je prý omezena záměrně, aby neztěžovala síť při připojení více wifi (mobily) zařízení. Takže všechno nataženo kabelem přes switch, 2x TV, 2xPC, i pro NB mám volný kabel na připojení při aktualizacích. Na wifi běží pouze tiskárna.

konas
Registrace: 12/2014

Děkuji všem za rady. Jinak vše mám na LAN, ale Cromecast na WIFI. Tam je naměřená ryclost 287/270 Mbps. Na LAN 500/400 Mbps. Tak nevím proč se tam film o velikosti 120 GB seká a u NOKIA ne. Ta je na LAN.

milde1

Jasně že záleží jaký je wifi router. Měl jsem Wodafone, nebyl špatný, ale byly problémy s připojení tiskárny, konkrétně Epson. Měl jsem ho asi 6 let, potom vyměnil za jejich poslední model, byl lepší, ale když jsem přešel na optiku 250/250 O2 a jejich O2 Smart Box 2, tak je to zase jiná liga. Tiskárna je na wifi, kompy na kabelu a jede to jako z praku. Dřív jsem musel tiskárnu dávat doprostřed místnosti proti dveřím, kde bylo nejmenší stínění, dneska paráda. A dosah na mobil okolo baráku je taky někde jinde. Mám na mobilu aktivovanou automatizaci s hláškou připojeno/odpojeno, a velká spokojenost s dosahem, až se tomu divím.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Router mám Archer C6v2. A jede dobře.

milde1

Jede dobře je taky otázka.
Především bych potvrdil správnost pokusit se nějak analyzovat situaci v éteru. Osobně na to někde mám InSSIDer, jednoduchý prográmek a vypíše barevně všechny překryvy v plné parádě.
Za druhé bych doporučil všechny aparáty, který používám - zkontrolovat technická data, někde stačí mrknout na nálepky, co vlastně provozuji za wifi generaci. Osobně jak to nemá alespoň AC tak bych to vyhodil.
Další blbost, se kterou jsem se setkal je dát někde do kaskády stovkovej switch nebo nedej bože starej hub a nato připojit další lokální wifi vysilač. Zrovna tohle mi nědávno hrdě ukazoval jeden soused senior.

MMorous

@MMorous

Switch a router mám 1G když mě navyšovali net.

milde1

Ještě bych doplnil, třeba to někomu pomůže - pro rozšíření sítě LAN po bytě mám v kaskádě s modemem O2 - 2 x levný switch z Action za 2 stovky, oba makají asi 3 roky, jeden je zasekanýj do zdi, vůbec se nehřeje. TpLink 16x za 1700,- jsem odpojil a válí se ve skříni. Dával jsem to bráchovi a plná spokojenest.

MMorous

@milde1

Ale to uporornění že jedna krabička jde, druhá nejde - to je dobrý postřeh. Zkus se mrknout co je vzadu napsáno jakou to má normu. Možná bude zakopanej pes právě tam

MMorous

@milde1

Odskúšaj aj tie ostatné boxy cez wifi. A budú Ti aj tie sekať. Chybu nemáš v boxoch ale vo wifi sieti doma. Zavolaj niekoho kto Ti to premeria a navrhne Ti riešenie. Pri 600 Mbs nete 280 Mbs wifi je málo.

petersk

@milde1

Asi by bylo dobré se podívat na parametry chromecastu, kolik zvládne video bitratu...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Nevím, jestli to tu někdo zmínil, taky bych se mrknul na drivery a co co podporuje.
Nedají se vyloučit ani kontakky na kabelech. Nedávno se mi to stalo u nakousnutýho jabka, přestal nabíjet, očistil jsem kabel a je to

MMorous
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra