Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DAB

SRo7 Rádio Pyramída (Klasika)

Digitálny okruh Slovenského rozhlasu, Rádio Pyramída, ktorý vysielal 9 rokov “dočasne” miesto Rádia Klasika, ku koncu mesiaca končí. Pravdepodobne bez náhrady. Tu len vidno ako náš telerozhlas ktorý sa otriasa vďaka našej pani ministerke šetrí. Hovorí o tom program na stránkach STVR. https://www.stvr.sk/radio/program?date=2025-03-01#9

marpo313
Registrace: 9/2024
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: SRo7 Rádio Pyramída (Klasika)

Sakra! Tak Pyramídu som zvykol dosť často počúvať, v sekcii "humor" mi nevadilo keď som počul nahrávky aj niekoľko krát. Škoda, tak nič, prejdem na rádio Devín a rádio Litera. Pre mňa sú tieto rádia celkom slušná oddychovka, ešte je zaujímavé rádio u mňa, rádio Piešťany, bez hovoreného slova, hudba rôzneho NEkomerčného žánru. Tiež občas zapnem aj české rádio Humor.
@marpo313 - dík za info, moc si ma nepotešil, ale ani ja ani ty s tým asi nič nenarobíme. :-/

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

@Tami

Nie je začo. Asi za to môžem ja :D pred pár týždňami som písal do SRo že či vrátia Klasiku, no oni sa rozhodli rovno ukončiť celý okruh. Aj keď treba uznať, že Litera mala násobne vyššiu počúvanosť.

marpo313

@marpo313

Osobne z STVR počúvam iba Rádio Slovensko a Rádio Regina Východ. ;) Aj to iba keď idú v sobotu o 14:00 Hudobné pozdravy NEV. ;)
Inak zvyknem počúvať Rádio Melody. :) Alebo cez net Rádio Rusyn FM.Ak by nechali tie poplatky za Telerozhlas tak by nemuseli nič rušiť som zvedavý či sa nepreruši aj Športový kanál, lebo niekde písali že to majú v pláne lebo majú málo športových prav. :8)

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard

Zetor25
Registrace: 11/2015

Rádio Litera, Klasika a Devín sú moje naj rádia SRo. Kvôli ním som kupoval DAB prijímače celému môjmu rodinnému okoliu (v Nitre sa na FM nedá počúvať ani Devín ani Rádio FM). Z českých je moja naj Vltava a Plus a samozrejme podcasty ČRo. Aj mne chýba Rádio Klasika s ľahšou klasickou hudbou lebo Devín sa dosť orientuje na aktuálnu "vážnu hudbu". Môj nápad by bol, keby na Juniore boli detské programy do 20:00h a potom by sa tam vysielala ľahšia klasická hudba do 7:00h. Podobný model ČT D / ČT art. Pyramída bol výborný program s retro reláciami. Počúvali ho známi v mojom okolí. Moje obľúbené boli Dialógy s hudbou (klasickou) ktoré aj keď boli staršieho dáta mali svoju umeleckú kvalitu. Aj humorné relácie boli vždy také "láskavé". Človek v dnešnej hektickej dobe potrebuje takýto relax. To nijaké rádio okem verejnoprávneho nebude robiť. Veľká škoda tohto kroku SRo.

IVOzNR
Registrace: 4/2011

@marpo313

Rada verejnoprávnej televízie a rozhlasu je stále v pôvodnom zložení, zostavená za predošlej vlády. Svoje sťažnosti smeruj na ich adresu a nie sem.🙄

Samsung QE55QN95D, Skylink Premium

Montevideo
Registrace: 5/2023

@Montevideo

Treba písať do STVR ale keďže nemá kompletnú radu STVR takže toto bude zbytočne uvidíme.
Skôr by mohli zrušiť to Rádio Slovakia International to je zbytočne rádio a Radio Devín a Rádio Litera dať do kopy a možno by aj ušetrili ;) Nemali rušiť poplatky. ;)

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD, Sweet TV SK,CZ,PL,HU. SKylink Live TV/HBO Standard

Zetor25

@Montevideo

Raz som sa pýtal STVR či neplánujú presunúť stanice do Mux 3 aby bolo všetko po kope tak mi odpísali že treba počkať na novú radu STVR a potom by to aj riešili. ;) Uvidíme čo bude ďalej s STVR.
Možno by to chcelo STVR 3.Ked v Česku budú mať ČT3 ale niekde spomínali že chcú spoločný kanál.
Ešte za Reznika ak sa nemýlim to chceli. :O

Zetor25

@Zetor25

poplatky platíme ich všetci cez štátny rozpočet, pokiaľ sa platili individuálne bolo už veľa výnimiek a postupne t sa to i tak muselo doplácať , toľko rádií je pre SK luxus ak je počúvanosť ani nie 1 precento , nejdú tam prachy s reklamy

Duzu
Registrace: 7/2005

Tých 50 ľudí čo prijímali a počúvali si určite nájde nejakú náhradu.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian
Registrace: 6/2011

@Duzu

Tie okrajové rádia by som spojil aspoň by sa ušetrilo
Ako píšu vyšie Junior s Klasikou by nebol zlý nápad ako to majú v Česku.
Dvoj TV kanál a my by sme dvoj rádio kanál
:)) .Uvidíme čo bude ďalej ale aj tak osobne nemám rád tie nové hity skôr staršie 80,90, a hity od roku 2000 až po 2010 sa ešte dajú ale to novšie už nie.
Uvidíme čo bude s Rádio FM to patrí tiež STVR/RTVS
Pre mňa je to stále RTVS lebo ešte neprešla zmenou ktorá je zbytočná. Rv

Zetor25

@Zetor25

Počúvam len Rádio Slovensko, v aute mám len to naladené a doma po 17-tej v pracovný deň Annu Vargovú.

Montevideo

@Montevideo

Okej ja Rádio Slovensko počúvam v tedy keď dávajú Sobotné dialógy a to je všetko inak používam Rádio Melody alebo Rádio Vlna je ešte ok. R^
Ale to druhé iba cez net lebo na klasické rádio neviem naladiť Vlnu. :( Žiaľ musím používať aplikáciu Antik.Ktora je tiež dobra na rádia.

Zetor25

@Zetor25

Hej... ešte tie sobotné dialógy mávam zapaté, ale to skôr na :24, keďže to ide súbežne. Radia sk alebo my online radio... tam zo slovenského éteru nájdeš hádam všetko

Montevideo

@Montevideo

Myonlineradio je dobra stránka sú tam aj rádia z Poľska. R^ Čo je dobré. R^

Zetor25

@Montevideo

Len pre info Max sa bude dať pozerať iba na 2 zariadeniach súčasne viac na živé.sk :(

Zetor25

@Zetor25

Dík za info... nás sa to však netýka, keďže Skylink za predplatné lineárnych HBO poskytuje automaticky Max Standard.

Montevideo

Rádio Pyramída Klasika

Dobré rádio s klasickou hudbou je aj maďarské Bartók rádio.
afer

afer
Registrace: 11/2007

@Zetor25

čo je dnes klasické rádio? kedže bývam v kopcoch a príjem pozemný obmedzený len s Kráľovej Holi tam je len pár, počúvam doma viac len satelitné a internetové tam i mnoho českých a v aute podľa toho kde som FM i DAB, takmer všetke rádiá vysielajú i staršiu muziku , niekedy dávno som bol rád že bolo rádio Luxemburg len večer na stredných je úplne akosa to dnes volá či RTVS , rada len schvaľuje navrhnuté alebo dáva, pokuty a je jedno od ktorej vlády, so zákona viac nemôžu
televíziu len cez satelit a internet

Duzu

to čo sa bude kde vysielať a za čo zo štátnej dnes určuje Danko cez svoju nastrčenú ministerku

Duzu

@Duzu

Presne tak bohužiaľ

marpo313

@Zetor25

Rádio Melod tiež upadá, skôr je otázkou kedy prestane Bauer byť ochotný do toho dávať peniaze. Športový kanál sa asi nepreruší, lebo teraz kúpili práva na Davis Cup na daľšie roky a stále majú biatlon, hádzanú, olympiádu, lyžovanie v Rakúsku atď. A od spustenia :Športu prakticky nechcú dávať šport na iné okruhy. Stalo sa to len párkrát kedy na Športe išlo neviem už čo v lete a na Dvojke predkolo LM (Slovan). Preto napríklad MS v hokeji 2022 a 2023 mali tak enormne nízku sledovanosť lebo nie každý operátor (regionálny) mal Šport a ešte k tomu nemal 100% pokrytie (musel si mať ešte k tomu MPEG4). Joj napríklad dala MS v hokeji kompletne v TV a nie na HbbTV (ako RTVS) alebo Joj play ale na Joj, Plusku a Joj Šport. Aj finále a o 3. miesto išli na Jojke, aj keď nechápem prečo súbežne aj na Joj Šport.

marpo313

@Duzu

Celý slovenský éter je viacmenej na figu. V lepších chvíľach nudný, v horších zase vyslovene otravný, dramaturgicky a redakčne nezvládnutý mišung.
Napríklad Rádio Slovensko ako informačné rádio?? Kde sa hrá otrepaná hudba medzi ničhovoriacimi načítanými blokmi/vstupmi ako "čo znamená pre vás priateľstvo"? Počúval z intendantov niekto už informačné rádio trebárs z okolitých štátov? Ako sa robí, aká je denná štruktúra?? Kebyže áno, tak by zistil že je to skôr paródia na informačné rádio alebo s tým nemá nič spoločné.
Ostatné okruhy okrajové a tomu nasvedčuje aj kvalita toho programu. Nenáročné, odfláknuté, prevádzkované na základe idei "šak niečo nech tam ide keď to má nejako fungovať". No a tak to potom celé aj vyzerá.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian

@zmarian

Súhlas. To rádio malu nízku počúvanosť. Síce to nie je presné ale Litera dokázala len tam na tom portáli nabrať aj približne 170 poslucháčov (keď to spriemerujeme) a Junior okolo 140, zatiaľ čo Pyramída len 60. Takže asi niekto tam vedel prečo to končí

marpo313

@Duzu

Z jednej strany je pravda že tie koncesionárne poplatky za nezmenili myslím od roku 2003 a 4,64€ spolu za rozhlas aj TV bolo extrémne málo. Síce nemal by som to tak porovnávať ale v česku je dokopy aj za rozhlas a TV (kým sa to nezvýši) 180 Kč (135 TV, 45 R), to je 7,20€. Keby sa SK poplatok pohyboval na úrovni 6 až cca 6,40€ tak by sa ľudia nezrútili a mali by skôr väčšiu chuť pozerať STVR. Veď v okolitých štátoch je verejnoprávna inštitúcia jednotkou či dvojkou na trhu a tu je trojkou aj s rozhlasom, ktoré sa minulý rok prepadlo (ale zas treba povedať, že v sledovanosti rozdiel medzi Joj a Jednotkou a v počúvanosti medzi Fun a Slovenskom nie je veľký. No z tej druhej strany náklady na toto rádio boli takmer nulové, niečo nahrali, zostrihali to a opakovali to do nemoty vo vysielaní. Jediné čo platili za to je tých pár stoviek, možno tisícok viac Towercomu za miesto v DVB-T a DAB+. Takže tak

marpo313

@marpo313

Mali by sa sústrediť na zlepšenie tých hlavných okruhov, keď už niečo. Pridávanie ďalších koncepčne nevyzretých a nepočúvaných okruhov o ktorých väčšina ani nevie? Možno nestoja majland, ale či to má zmysel, o tom trošku pochybujem. Tieto menšie digitálne okruhy sa otvárajú/zatvárajú aj inde. Zažívali rozmach keď prišla doba digitálna, ale záujem o lineárne služby všeobecne klesá a ani finančný rámec pre ich fungovanie nemusí byť dneska dostatočne opodstatnený.

zmarian
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra