![]() |
|
Výběr nového satelitního Linuxového přijímačeAhoj, jsem majitelem Octagon SF4008, mám možnost ho posunout v rodině. Navíc postrádá některé funkce. Rád bych si koupil něco lepšího, ale jak jsem viděl, a čtu v debatě VU+, jsou dlouhodobě nedostupné. Zaujal mě zde recenzovaný přijímač Gigablue UHD Quad 4K Pro. Moc zkušeností s touto firmou nemám, tak bych rád znal vaše názory či návrhy. Podotýkám, že bych chtěl na předním panelu malé LCD. Musí umět Blind scan (Octagon to bohužel neuměl) a možnost snadného vložení HDD na nahrávání. Noa systém používám openATV s nástavbou full hd glass. Nerad bych too měnil. Jaké jsou nyní dle vás nejlepší možnosti? Jinak jsem předplatitel Skylink a používám certifikovaný dekódovací modul Irdeto. Díky všem za případné návrhy. Poslední dobou bych řekl, že trh s lepšími satelitními přijímači je nějaký slabý.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 080 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
RE: Výběr nového satelitního Linuxového přijím...Já bych to Gigablue s klidným svědomím doporučil.Nebude o nic horší než to VU+.Recenzi zde na parabole jsi jistě přečetl.U toho prodejce ho dostaneš nastavený podle tvého přání včetně čtečky a ten dekódovací modul Irdeto už potřebovat nebudeš.![]() |
hrotik
Registrace: 1/2024 Příspěvků: 59 |
![]() |
|
RE: Výběr nového satelitního Linuxového přijím...Gigablue bych se také nebál.Osobně bych ale volil Dreambox DM900 RC20 UHD DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 698 |
![]() |
|
RE: Výběr nového satelitního Linuxového přijím...Těch možností zase tolik není, spomínané Gigablue, Vu+uno4KSE, vu+duo4K a poslední dreambox DM900,920. Moje osobní doporučení je to nové Gigablue. Do těchto všech modelů ale dávat ci modul Irdeto je hloupost. Použij na kartu softcam oscam do vnitřní čtečky a budeš mít klid. Kdybys použil unicable lnb, tak můžeš s FBC tunerem nezávisle nahrávat popř. streamovat min. 4 programy nezávisle na sobě, což Ti postačí na celou domácnost.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
běr nového satelitního Linuxového přijímačeSám ho mám asi 3tím rokem a už nic jiného nechci vřele doporučuji. |
kvapa
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 74 |
![]() |
|
PrijimacV podstate by som poradil iba to iste.. V tejto "vyssej "lige" : Gigablue, VU+, Dreambox.Ked som asi 11 rokov dozadu presedlal z Homecastu a Opticumu na VU+, odvtedy ine nechem. Experiment som si dal s AB Pulse4K, ale to nie. VU+ je pre mna top. A urcite, nastavit spravne citacku, resp. kupit u toho kto ju nastavi a opat to je ina liga v komforte pouzivania a vyuzitia dalsich moznosti co dana masinka ponuka. |
Mopky
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 179 |
![]() |
|
@PC1Mas zle infoOctagon umi Blind aj Fast Scan ![]() |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 468 |
![]() |
|
@A je toDěkuji všem za rady. Jinak Octagon sf 4008 co nyní mám, opravdu Blind Scan nepodporuje. Jiné modely výrobce Octagon ano. Fast Scan podporuje. Asi tedy zkusím to Gigablue. Je to novinka a má spousta věcí co využiji. Možná ještě zvážím Dreambox. Přeji krásný den.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
RE: Výběr nového satelitního Linuxového přijím...Mám Zgemmu H9 twin a plná spokojnosť. Tri kusy a všetko šľape ako má, rýchlosť prepínania aj uvedenia do chodí výborná, obraz ok, spolupráca zo všetkým čo je. Cena dostupná. Momentálne nie je je, ale jej “sestra” Zgemma H7 je tiež dobrá, jedna čítačka a jeden CI slot, čo viac a načo?![]() Výber je na samotnom zakladateľovi témy. Aha, až teraz som si všimol, vpredu displej, no Zgemma má len numerá. Keď som mal Duo 4 k, moc sa mi to nepáčilo aj keď sa to dalo upravovať. Každému podľa chuti. ![]() 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 140 |
![]() |
|
@PC1never tomu ze to je novinka, vyroba jiz byla ukoncena , ale jinak dobry pristroj to bezpochyby. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@PC1Ja som mal doma jeden Gigablue UHD Quad 4K.Bol tam problém pri prepinani kanálov.Z času na čas pri prepnutí na iný kanál išiel iba zvuk.Pomohlo iba reštart prijímača nie iba gui.Tak si to dobre naštuduj.Som rád, že som sa ho zbavil.Kup Vu+,alebo Zgemmu. |
jonatan
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 109 |
![]() |
|
@jonatanTebov popisovaný problém je len na 16-ke Antiksat s HEVC-265. na polských HEVC-265 tento problém vraj nie je. ináč stačí na d.o. stlačiť tlačítko HDMI-IN a pár prepnutí zase funguje,netreba tvrdý reštart.skylink,digi dvbt funguje bez problémov. mám 2 predošlé modely doma a idú ako hodinky. QUAD-4K mám odkedy prišiel na trh ,nejaké nedostatky sme riešili hned priamo s dovozcom a predajcom ,trochu im to v Gigablue trvalo ,ale všetko opravili ,okrem HEVC-265 u Antiku. |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 140 |
![]() |
|
Octagon SF 8008Octagon SF 8008 najlepšia podpora .![]() |
Milan999
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
@maradonaPokiaľ má diaľkové ovládanie tlačidlo HDMI in tak áno.Ale aj tak je to otravné.Hlavne si treba najskôr prečítať o prijimači čo najviac,aby potom nebol sklamaný.Dokonca ani to ich diaľkové ovládanie nieje nič moc.Zlaté Vu prijímače. |
jonatan
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 109 |
![]() |
|
@Milan999Octagon nemá to co po přijímači požaduji. Nyní jsem byl varován, Gigablue UHD Quad 4K při použití dekodéru Irdeto Skylink, někdy začne kostičkovat obraz. VU+ je dlouhodobě vyprodané, Dreambox také vyprodané. Takže je to katastrofa. Sám si nainstaluji co potřebuji, jediný problém je, že si nevím rady s univerzální čtečkou. její nastavení se mě nikdy nepovedlo. Tak mám originální decoder. Prý nejsou procesory a přijmače budou tak až červen, červenec, některé až za dva až tři měsíce možná.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
@PC1Když píšeš,že si přijímač nastavíš sám tak nastavení s uni.čtečkou není přeci problém.Z flešky soubory a jede to.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 069 |
![]() |
|
@PC1Ani by ma nenapadlo použiť v enigme originál dekoder na Skylink! Dokonca aj keby nemal žiadnu čítačku! Vystačil by som si aj s čítačkou na občianske preukazy! |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 559 |
![]() |
|
@PC1A Vu+ Uno 4k se by jsi nechtěl? To by se sehnad dalo. Mám ho a spokojenost |
Petor58
Registrace: 11/2021 Příspěvků: 204 |
![]() |
|
@Petor58Vu+ Uno 4k mě přijde už hodně zastaralé a potřebuji v přijímači Wifi. Kabel k němu bohužel od internetu nedostanu.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
@JarousNo zkoušel jsem to a rozchodím vše. Nahraji OpenaTV, pluginy nahraji, ale jedině univerzální čtečka mě nikdy nefungovala. Když mě poradíš do soukromé zprávy, budu ti vděčný to zkusit i na současném přijímači. Někoho, kdo by tomu tak rozuměl, jako já, toho jsem nenašel.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
@PC1Máš milión návodov, ako na to. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 559 |
![]() |
|
@PC1Nič v zlom, ale napr. tu na Parabole si registrovaný od r.2006, čo je skoro 20 rokov. Nuž a za ten čas by sa už mohlo niečo na teba aj nalepiť s tých vedomostí ohľadom sat stb vrátane tých linuxových!Spojazdniť kartu Skylinku v uni čítačke linux stb nie je žiaden problém, len treba chcieť... ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Výběr nového satelitního Linuxového přijím...Samozřejmě mezi nejlepší Linux sat.přístroje patří Vu+ Duo4K SE ale podle mě poměr cena výkon je vítěz Octagon SF8008 umí jak Blind aj Fast Scan .Vlastním oba dva.Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 713 |
![]() |
|
RE: Výběr nového satelitního Linuxového přijím...Ellano ma skladom zero4kNevidim ziadne limity a navyse ma 2x vacsiu RAM ako ine prijimace Mam dva v sprave a plna spokojnost (po upraveni DO a skinu) |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 569 |
![]() |
|
@PC1Nemyslel VU+ Uno 4k ale VU+ Uno 4k SE. Ten ma Wifi. Mam ho doma a ide jak gulomet. |
Gustoh
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 169 |
![]() |
|
@sky59Keď to nepoznáš, prečo sa vyjadruješ? Choď už lúštiť Digi kódy.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
![]() |