Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nový redukovaný software na Technisatech

Předností Technisatů byla možnost do záznamů nasadit značky, například před a za reklamou a úsek mezi značkami smazat. Nový software možnost smazání neobsahuje. Jsou ještě přijímače s možností smazání části záznamů?

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nový redukovaný software na Technisatech

VU+ už nemáte?

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@samorost

O jaké přijímače se jedná? Týká se i nových ISIO?

torny
Registrace: 3/2018

@samorost

Áno. Všetky s enigmou. Technisráče nie.

Kasr
Registrace: 8/2008

to Varos, torny, Kasr

1.Svého času jsem VU+ měl. Složité nastavení a když jsem chtěl vědět, co bude na jednotlivých stanicích večer za program, tak to bylo s VU+ mnohem složitější, než na Technisatu.
2. Mám ISIO starý několik let, nevím, co je "nový".
3. Výstupní obraz z Technisatu 4k je na obrazovce televize LG s úhlopříčkou 217 cm nádherný při nastavení HDMI na 2160p. Uznávám, že mnoho dnes požadovaných funkcí Technisat nemá. Pro 78 letého důchodce, který více sleduje "živou" televizi než internetovou, bohatě stačí.

samorost

Škoda, na tom VU+ je to podle mě mnohem jednodušší a uživatelsky přívětivější než na Technisatu. Je to jen otázka zvyku a nastavení EPG. U linuxů je možnost si nastavit EPG podle libosti uživatele obrovská, u Technisatu v podstatě žádná.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@samorost

Nový znamená aktuálně v nabídce. Díval jsem se do downloadů na stránkách Technisatu a u starších přijímačů nejsou nové softwary nabízeny. Takže jakého konkrétně přijímače se diskuze týká?

torny

to torny

Technisat UHD DIGIT ISIO STC.

samorost

@samorost

Díky. Poslední vystavený software je z roku 2022, kde se tedy vzal ten zjednodušený? Pokud je s ním problém, snad půjde nahrát ten vystavený na stránkách technisat.de.

torny

@samorost

ahoj Samoroste, nevšímej si tady závistlivce protože "nevědí co činí".
Jaký formát si zvolil pro HDD?
Mám tak trochu pocit, že problém je mezi DO a křeslem. Všechny možnosti pro úpravu nahrávek platí pouze při formátování HDD na formát TSD nebo FAT. Pokud si zvolil jakýkoli jiný formát, kterých je tam ještě několik tak tyto neumožňují mazání části nahrávek.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Závistlivci? Ani zadarmo by som nechcel stb bez operačného systému, ktorý môžem ja ovplyvniť.

Kasr

áno, úplne ti rozumiem, hrať sa treba v každom veku. Na to máme s vnukom Merkur.

Ale od vysavača vyžadujem aby pozbieral dokonale prach a mačacie chlpy a od satelitného prijímača aby mal excelentný obraz a bezchybné dekodovanie staníc bez toho aby som musel na ne niekoľko rokov siahnuť.
Namiesto ovplyvňovania operačného systému si dám radšej saunu alebo zaplávam. :laughing:

Dagy2
Registrace: 11/2010

Áno. Tv mozem pozerať stále (ale aj tak tomu neholdujem ani ja ani manželka, za posledný mesiac a to bolo vianočné obdobie sme videli dva filmy).
Takže stb mi stále bez problémov dekoduje a posiela "obraz" na tv.
Ale pre zmenu od stb typu Technisat, si môžem na dekódovanie nainštalovať to, čo pasuje mne, dokonca mám druhu kartu pichnutú v citačke na občianske preukazy, môžem pracovať so záznamom aj mimo stb,môžem si nainštalovať plno pluginov...
Môžeš ty si zadať do technisatu rtsp adresy svojich kamier a dať ich na akúkoľvek predvoľbu?
Môžeš do technisatu na akúkoľvek predvoľbu zadať adresu akýchkoľvek streamov. Trebárs aj televíznych programov, čo niekto streamujes?... Tri bodky nestačia.

Kasr

@Kasr: Zajímavá inspirace, o jaký přijímač jde?
Ale jsem trochu netrpělivý, zda zakladatel vlákna na základě Dagyho informace vyřešil svůj problém.

torny

Není podstatný prijímač. Podstatný je operačný systém.

Kasr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra