![]() |
|
Zase je tu inverze?Ogaři, zase je tu inverze? Nejdou 26 a 28 kanály z Ostravy. Jak je to u vás? |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 714 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?U mě u všech pohoda 24/7 nonstop, inverze neinverze :-) Záleží kde leží(š) :-) a na čem "ladí(š)". |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 397 |
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?U mě se také nikdy nic neděje. Mám TV příjem nějak imunní vůči inverzím. Jediné, kde poznám, že se v éteru něco děje je v DAB, že naskočí z Rakouska MUX3-StBK a na FM vyjedou Maďaři ve stereu bez šumu.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Takže to asi nebude tou inverzi a bude to nějaké rušení, což bude asi problém jak to zjistit.28 kanál už jde, 26 zatím ne. Lokalita Kozlovice FM. |
vlcek
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Je zajímavé, že od té doby, co se to tu řešilo, tak nebyl žádný problém, signál 100%. |
vlcek
![]() |
|
Zase je tu inverzeu mňa to isté inverzia ako vyšitá 26.a 28.kanál Lysá hora nejdú,31.ide ako z praku,a poliaci valia o 106,nikdy tam inverzia nehrozí |
bublik10
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 152 |
![]() |
|
@vlcekA proč jedeš na Hošťálky a ne na Lysou? Pokud to Hošťálky vůbec jsou a neLysá odbitá od Rubánkova či co to tam je za hora :-) Taky bude asi záležet KDE přesně v těch Kozlovicích seš. A co máš na střeše :-) |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 397 |
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Zajimavé ,Havířov Šumbark klid ,jen 44 Těšín skáče ,45 je na 80%,ale v klidu,26-28 na plno,poláci valí o100 pero,chystám se vrátit velké sito s novou kostkou!![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 904 |
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Už jde i 26 kanál, antény mám v pohodě, jednu mám na Ostravu, druhou na Radhošť, obě jdou bez problému. Na Ostravu chytám i Opole většinou v dobré kvalitě. U nás podle místa se dá chytat i Lysá hora nebo dokonce Praděd. Pro mě samotného DVBT není prioritou, mám satelit, ale dost lidí přijímá terestriál. |
vlcek
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Presne tak skur... Inverzia zase mi odje... všetky Muxy z Kojálu |
Melog
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 299 |
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?U mě vše v pohodě zatím na SZ Cech, počítám ale, že se do patku udrží nízká oblačnost. Chytal jsem jeden čas k26 a 28 z Jestedu, příjem byl na hraně kolem 33 až 35 dBuV. Když prisla inverze signál se buď zlepšil nebo úplně vypadl buď vlivem signálu ze vzdálenějšího vysílače Trutnov Černá hora nebo zřejmě vysílačem Praha Cukrák na k26 případně Plzeň Krašov, ze kterého mi na anténu dopadá signál na k34 ze zadniho směru a pravděpodobně i k 31. Signál je na k 34 potlačen pod hranicí příjmu, úroveň je 27 dBuV. Nyní mám k26 a 28 vyfilronan, pokud bych dal k27 na regionální multiplex R11 s tv Vodárenství a musel bych signál trochu zesilit, tak pak bych určitě obnovil opět příjem z Liberce z Ještědu. A to nepotřebuju, abych měl v rozvodu ještě jednou mux21 a 22. Používám klasický kanálový slučovač od Teroz pro příjem na dvě antény. Vysílač Chomutov mux 21,22,23 a druhou směr Ústí vysílač Teplice mux 24 a k 44 Milešovka tv Praha a R9 tv Dakr k 47. Dalo by se to samozřejmě vyřešit elektronickým zesilovačem potlačení k 26 a 28, ale zas tak vyloženě neprahnu po tomto multiplexu na k 27. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 625 |
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Nie neni inverzia mate zle nastavenu antenu.![]() ![]() |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 771 |
![]() |
|
jopo166u mě taky žádný problém s příjmem všech čtyř hlavních multiplexu při inverzních oblačnostech. Jediné kde někdy vypadne signál je na k47, který je sirén z vysílače malého výkonu s 10W a pokud se dostane signál z vysílače Praha Žižkov ze stejného kanálu na anténu, dojde k zarušení. Na k44 to někdy taky vypadne, tam je to dáno uz slabším signálem z vysílače Milešovka v mém místě příjmu. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERahoj aky silny signal maš na 44k? |
jopo166
![]() |
|
jopo166Je to na hraně příjmu, signál na anténě je kolem 36 dBuV bez zesiku. U mě už je signál podle diagramu dost potlačen, což odpovídá. Po zesílení 14 dB/1,5 dB sum je úroveň 43 dBuV po rozbočení s útlumem 6dB. Mám tam tento slabší kanálový předzesilovač k21,44 a 47 jen kvuli vyrovnání úrovně na k21 mux24. Tohle mám jen jako doplněk, kde je regionální program tv Praha. Da se to ještě přijímat z jiného směru na stejném kanále, ale musel bych dát ještě jednu LP anténu 2845 a zvlášť vstup s k44 na slucovaci, navíc je to s překážkou přes domy. Mohl bych to vyřešit ještě speciálním kanálovými zesilovačem c.488 jeden kanál 10+ a dva 20+ dB, kde by se dal kanál 44 a 47 více zesílit. Není to pro mě až tak důležitý, takže to neřeším. Jinak to jde vpohode, nekosticjuje to, mám ve směru na Ústí dobrý tereni profil. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERa na vstupe do slučovača maš signali vyrovnane? |
jopo166
![]() |
|
Kozlovice u FMHodně specifická obec co se týče příjmu DVB-T2..Jojo vlastní zkušenost. |
kolop
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
jopo166Jo, ty hlavní multiplexi 21 až 24 mám. Ty dva bych musel zesílit o 26 až 30 dB abych dosáhl přibližně stejných hodnot. To muže ale při inverzí udělat spíš větší paseku než užitek. Ještě uvidím zda to predelam pokud se rozhodnu přidat kanál 24 zda to upravím alespoň tím speciálním zesilovačem 488. Pro běžný provoz těch čtyř hlavních muxu mi to stačí na dvě antény LP 2845 s přiřazeným selektivnim filtrem -45 dB LTE,5G,CDMA na vstupech. Anténu mám jako zálohu. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERchapem![]() |
jopo166
![]() |
|
@hyperAno je lepsie mat vsetky signaly priblizne vyrovnane. So zosilnovacmi treba ist velmi opatrne je tam velmi tenka hranica medzi prebudenim a kvalitou signalu. Mam to odskusane pouzivam 3 zosilnovace pod antenou 2x a este po 25metroch dalsi. Akonahle dam 3 zosilnovac napriklad 26dB uroven zdvihne, ale kvalita klesne. Maximum je 16dB najlepsie niekedy pouzivat len tieto jesnostopnove do maximalneho zosilnenia 16dB a vhvarovat sa sirokopasmovych zosilnovacou vzdy tak ako mam aj ja na vrch dat sirokpasmo a hne za nom kanalovu priepust na kanale, ktore potrebujete mat. Dalsi 3 zosilnovac uz len na vyrovnanie strat po 25 metroch ten uz moze but siropasmo aj kanalova priepust. Ale maximalny zisk uz treba mat vhladeny najlepsie ak je tam este regulacia zisku na doladenie. Avsak vsetko toto funguje ak mate aj kvalitnu antenu respektive sustavu anten ako ja. Ak to vyladite a najdete akurat to spravne zosilnenie je to parada a da sa to potom aj zlucit s fm a dab pri rozumnych zosilneniach inac sa to bude navzajom ovplyvnovat. |
Jogy
Registrace: 9/2024 Příspěvků: 48 |
![]() |
|
@hyperA este dodam, ze pouzivam to najkvalitnejsie co je na trhu zosilnovace s utlmom okolo 0,6dB. Ale pri inverziach sa pri pouziti zosulnovacov nikdy nevyhnete ovplyvneniu z inych vzdialenejsich vysielacov z rovnakeho smeru , ktore vam mozu robit problem ako mna Kojal a Mezivrata, ktore sa mi inverzii spolu ovplyvnuju a vzdialenost je ku mna Kojal 160km resp. Mezivrata vzdialenost 313km a pri onverzii sa mi tento signal na 40 kanaly pretlaci cez Kojal... |
Jogy
Registrace: 9/2024 Příspěvků: 48 |
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Zesilovač s útlumem 0,6dB to je jizda...ideálně je sázet po 25 metrech...zajímavé čtení.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 937 |
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Večer nejdou kanály 26 a 28. Ráno jdou všechny, teď nejde 28 kanál. Říkáte inverze, proč to nedělalo v minulosti? Nedělá to jen u mě. |
vlcek
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Proč? protože v miulosti nebyla takhle hloupě postavená SFN. Objednej si na problémový čas posádku z ČTÚ. Dnes je inverze a má být celý víkend.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Už jde i 28 kanál! Nepochopitelné. |
vlcek
![]() |
|
RE: Zase je tu inverze?Co je na inverzi z pohledu šíření radiových vln nepochopitelného?On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |