![]() |
|
Lysa hora dvb-t2Vypadá to na nový zpuštěný 5G vysilač,5dní blbla celá ČT,dal jsem filtr-vyměnil antenu,z velkého českého sita na malé,nic nezabralo-včera se to uklidnilo samo,druhá možnost -počasí,má někdo podobnou zkušenost-Havířov šumbark,děkuji.![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 906 |
![]() |
|
RE: Lysa hora dvb-t2Na to, jaký máš podpis, tak tedy nic moc.Za všechno může 5G, i když za to nemůže....:) On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
spykoTohle je problém vysílaču v SFN sítí 21 na kanále 26. Známá vec. Ten příjem se tu už i u tebe řešil někdy z jara pokud si dobře pamatuju. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@spykoVyměnit ne zrovna moc vhodnou anténu pro příjem v "novém" ořízlém pásmu pod 700 MHz a ve velké SFN za ještě míň vhodnou asi není zrovna nejrozumnější volba, která by měla vést k úspěchu. |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 404 |
![]() |
|
RE: Lysa hora dvb-t2CHlapi ,už jsem v 70 vzdal nějaké pokusy s tv vysíláním, starý podpis zde je z doby kdy jsem vlastnil parabolu na motoru,už je dávno pryč,vodafone jsem také pustil k vodě,jde mi jen o základ pozemky+poláky,stejně více sledujeme stažené filmy,yutube,hbbtv+zprávy,minule to byl problém s 44-45 kanálem,ale rukávy mi to netrhá,děkuji!![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
RE: Lysa hora dvb-t2Bydlím v Havířově-Prostřední Suché. Z Ostravy mám překážku, třípatrový betonový tovární objekt, ale i z tohoto směru je příjem možný s častými výpadky při průjezdu aut. Používám proto anténu na Lysou horu Televes Elipse se zabudovaným předzesilovačem. Z tohoto směru je výpadků výrazně méně, ale jsou. Poslední týdny byly inverzní, proto bylo výpadků o něco více. Na mašli to ale vůbec není. Beru všechny 4 muxy z Lysé, kanál 31 následný digitální LEM 40 převádí na kanál 52, abych mohl brát slovenskou Krížavu na kanále 32 a 55. Z Polska beru Skrzyczne.Vzhledem k nesmírné vzdálenosti mezi Šumbarkem a Prostřední Suchou, kde navíc jezdí autobus, zvu na inspekční návštěvu. Zdraví samorost. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: Lysa hora dvb-t2Samorost,děkuji,můj první předpoklad byl taky inverze,jen jsem to u ČT nepředpokládal,ale i podle těch skoků ze 100-0 to bylo dost jasné,5G tu namontovali na Havířově3 věžáku,což je u mne přímo v cestě Lysé,přes léto byl problém 44-45,Těšín-Lysá,na balkoně si nemůžu dovolit nějaké antenní monstrum,ani to není třeba,jen ten necelý týden ČT byl na pěst-neměl jsem se u čeho rozčílit,teletex i hbbtv šlo-i manželka to celkem neřešila![]() ![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
Dobrou zkušenost mám s příjmemrovněž na tzv. "žraloka", t.j. malou zapouzdřenou černou anténu s vnitřním zesilovačem (cema 700-800 Kč). Ten je na balkoně zcela nenápadný. Síla příjmu mi kolísá málo, inverze se projevuje na kvalitě signálu.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: Lysa hora dvb-t2Tak to je pěkný šmejd, ten "žralok", stejně jako "ufo".On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: Lysa hora dvb-t2Boli velke inverzie mam prijem zo vzdialenosti 160km sice na Kojal ale moja skusenost je nasledovna. Anteny typu televes soranzovym plastovym zosilnkvacom su dobre tak na odskusanie signalu, ale pri inverziach to nefunguje lebo zosilnovac zsa zahlti vzdialenejsimi vusielacmi a uz to ako mate napisane v navode, ze zosilovac si sam reguluke silu zosilenia to znamena, ze ked je signal silny zosilnkvac si uberie zosilenie a tym padom slabsie stanice vypadnu lebo zosilenie nie je dostatocne. Je potrebne mat kanalove anteny priamo na dany kanal a zosilenie mat tak akurat 50 az 70dBuV inac mate zedelano na problem. A ak anteny tak jedine xmux. Drahsie ale nehrdzaveju a funguju. Do toho popripade kvalitny nizkosumovy kanalovy zosilnovac od dxc.Prajem pekny vecer |
Jogy
Registrace: 9/2024 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
RE: Lysa hora dvb-t2Já zase doporučuji se obrátit na anténáře a nechat to holt na něm. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 256 |
![]() |
|
bretahmáš pravdu,ale ja fakt nemůžu dát kanalovku na balkon,už byly pindy kolem síta,v krajní nouzi vlezu na Poda tv,mám od nich internet a tv na rok zdarma ,jenže to je klikání jak v americkým filmu,a jedou na sito poláci uplně v klidu,možná víc sleduji jak čechy.![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
spykojestli jste družstevní vlastníci, tak se ani nedivím, většinou se tam společná anténa zatrhne pokud jich více nesouhlasí a je tam ještě možnost přijímat tv přes kabelovou TV nebo internet. U nás je to teď trochu lepší, nájemníci si nechávají instalovat společnou antenu i když mají v domě kabelovou TV. Navíc ne všude je to se signálem T2 na pokojovku ok. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
![]() |