![]() |
|
SAT receiver s CL slotem,Skylink ready aktualiz.+?Zdravím,po několikaletých (jen) uživatelských zkušenostech se SAT receivery jako Octagon SF918, následně s Formulery F4 Turbo a dnes (levným) Tesla TE-3000 a zkušenostech s nahráváním na různé (uznávám, že dnes už víceméně obstarožní) combo videorekordéry Panasonic (např. DMR-BW780, DMR-EX98) jsem uživatelem obyčejných SAT kanálů chytaných přes Skylink. Kromě jiného občas používám (s otcem) USALS v případě, že receiver na léto přesunu k rotatoru na chalupu na horách ke sledování i některých exotičtějších stanic. Upgrady firmwaru jsem úspěšně zvládl jen u Octagonu (a tehdejší Diabla karty), jinak dnes už se do těchhle upgradům radši nepouštím... Protože jsem 2 své lokality vybavil konvertory z HDMI na RGB-S/SCART video (Tendak) a HDMI switchi (Blackbox VSP-HDMI2-1X2, Aten VS-184B) pro zdárné "vytažení" videosignálů ze SAT receiverů směrem do combo videí bez různých autorskoprávních ochran proti kopírování, řešil jsem i kvalitu obrazu po průchodu HDMI switchi a konvertory. Zatímco takový Formuler F4 se osvědčil bez ztráty kytičky, levná Tesla mě už řadu měsíců rozčiluje nepochopitelným a neřešitelným "pulsováním" obrazu jdoucího přes HDMI do TV, pokud sleduju jakékoliv kvalitnější než jen SD kanály. Důvod tohohle "pulsování" jsem nikdy nezjistil, ale jsem si už na 99,99% jist, že spočívá v shit elektronice (video chipu?) Tesly TE-3000.. Pak taky Tesla často zamrzá v situacích, kdy zjevně dochází k aktualizacím na straně Skylinku. Navíc sice je Tesla "Skylink ready", ale nemá CL slot pro vkládání a vytahování Skylink karty i s modulem, což do důsledků při mých změnách lokalit a převážění Skylink karet z jedné do druhé má za následek zbytečné náklady na mé straně navíc.. Proto se Teslu chystám z vícerých důvodů vyhodit a nahradit něčím lepším, stabilnějším a hlavně nezpůsobujícím "pulsování" obrazu přenášeném po HDMI. Hodně se mně zalíbil tenhle typ, ale zatím se trochu bojím, že jede na Linuxu a nemusel bych být schopen ho časem upgradovat: https://www.parabola.cz/clanky/7887/gigablue-uhd-quad-4k-pro-vykonny-linuxovy-satelitni-uhd-prijimac/ Chápu to tedy správně, že by měl být tzv. "Skylink ready" ? Nahrává Gigablue UHD Quad 4K na harddisky s nebo bez šifrování obsahu (PVR) ? Vím, že starý Octagon to uměl i bez šifrování ![]() A máte tady na fóru někdo zkušenosti s HDMI switchi při použití se SAT receivery? Byl bych rád za jakékoliv postřehy nebo i jen doporučení ![]() Díky. |
Cestovatel
Registrace: 1/2025 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
RE: SAT receiver s CL slotem,Skylink ready akt...Vše máš uvedeno v posledním odstavci toho článku. Nastaví Ti ho, poradí, poslouží. Momentálně pokud ne nejlepší, tak jeden z nejlepších na trhu.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 159 |
![]() |
|
RE: SAT receiver s CL slotem,Skylink ready akt...A promiň, ale měl by jsi se přejmenovat na "Cestovatel v čase", s tím, co jsi popisoval s tím videosignálem a konverzí...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 159 |
![]() |
|
RE: SAT receiver s CL slotem,Skylink ready akt...Ano, tohoto prodejce můžu jen doporučit. Do Gigablue si můžeš nechat vložit pevný disk, nebo nahrávat na ext.usb disk. Nahrávky jsou samozřejmě nekódované. |
hrotik
Registrace: 1/2024 Příspěvků: 59 |
![]() |
|
RE: SAT receiver s CL slotem,Skylink ready akt...toz nevim , ale prijimac na status EOL a ceka se asi na nastupce, asi jich ma hodne na sklade |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: SAT receiver s CL slotem,Skylink ready akt...Ale tazatel - cestovatel má zájem o to gigablue na které dal odkaz a to na status EOL nevypadá![]() |
hrotik
Registrace: 1/2024 Příspěvků: 59 |
![]() |
|
@hrotikno ja osobne bych pockal na nastupce, ale kazdy je sveho uspechu strujcem |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
![]() |