Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Plazma TX-P42V10E na skylinku =kostičkuje=

Dělá to prý jen občas a u některých kanálů, takové fragmenty v obraze nebo co, osobně jsem to neviděl - osoba blízká to popisovala. Příjem přes skylink a vestavěný satelitní tuner v TV. Signál je silný, firmware poslední dostupný. Přijde mi to jako nějaký problém s dekódováním, pokud použili nějaký externí satelitní příjimač "tesla" z alzy, problém se neobjevil.

Dá se s tím něco dělat v nastavení TV? Nebo budu muset pořídit důchodcům další krám na poličku.

kopp
Registrace: 12/2024
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Plazma TX-P42V10E na skylinku =kostičkuje=

Televizi to asi nebude,může to dělat konventor,koax,případně nějaké rušení v domě

Prosat
Registrace: 8/2005

Kopp

Docela nepřesně popsaný problém. Nejdříve to sám shlédni a pak napiš.
Donedávna byl problém s transponderem M7 z pozice 3C. 12265H na některých přístrojích způsoboval problém se zpracováním. Patřili mezi ně staré plazmy Panasonic, nebo staré receivery Vantage. Nebyla to ojedinělá zaležitost. Ale cca od 12.12 problém samovolně pomynul.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Aha, tak to bude asi ono. Pry se to momentalne nedeje, donesl jsem jim zacatkem prosince jakysi jiny prijimac od kamose abych zjistil jestli neni problem v signalu. Vcera jsem to prepnul znovu na TV a zatim pry to jede bez problemu. Podle toho co mi popisovali to vypadalo zhruba jako kdyz na JPG dam obrovkou kompresi, v obraze se objevovaly nejake barevne fragmenty ci co. Mam vypsany seznam kanalu ktere to delaly (nova HD, CT1 PHA HD, CT24HD, NOVA CINEMA HD, PRIMA COOL HD, CT1 SVC HD...) ale seznam tech co jely stoprocentne bez tohoto jevu mi uz jaksi nevypsali, takze to je celkem k nicemu.

kopp
Registrace: 12/2024

Já evidoval do minulého týdne jen tenproblém s TP 12265H, tedy nikoliv u stanic CT. Tam to bude jiný případ.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

Varos107

Něco na tom TP 12265 bylo nastaveno špatně podle mě, ten problém zmizel až když se na to tady začalo dost upozorňovat, že není něco v pořádku u určitých typu a značek tv přijímacu a satelitnich přijímacu. Samovolné zmizeni to podle mě nebylo, něco s tím museli určitě jeste dělat. Těžko říct co to přesně bylo, jestli něco přímo na družici s daným TP nebo někde ještě na distribuční trace k uplinku, když si se zmínil o tom, že ti přijde, že nedrží nosná fr. a zároveň to mohlo ovlivnit taky i ten problém s fotovoltajkou, LTE, atd. Uvidíme až se to celý přeladí na Astru3C, jak to bude s kvalitou, protože tenhle aparát není taky novej a má už 2/3 životnosti za sebou. Zatím to vypadá, že je na tom stále dobře. Jenom mi přijde, že se stim moc sér...u. Už to mohlo být dávno celé přeladěny. Snad v lednu.... :)))

HYPER
Registrace: 11/2010

Hyper

Takhle to se přece děje u Skylinku běžně, že nic nekomunikuje. Jen to co se mu hodí do krámu...
Nikdy nic samo nezmizí. Jen to mu Ti lidé asi moc nerozumí, takže nastupuje akce pokus omyl...

Varos107

KWS nemám teď doma nesnížil ten transporder trochu výkon.

Fanyn
Registrace: 11/2007

Fanyn

Otazníky nepoužíváš??

Varos107

@HYPER

asi máš pravdu niečo musia meniť 12265 je OK a bol to dlhodobo problém no včera a dnes krátke výpadky 11934 a doteraz som to nemal signál je takmer stále silný no občas krátke výpadky,

Duzu
Registrace: 7/2005

Včera a dnes krátkodobé výpadky na 12265 na LG Oled. Kvalita i síla signálu je ok a stejná jako poslední 3 měsíce. Výpadky jsou pravidelně 1x za cca 20 min.

LG OLED

mirvyh
Registrace: 9/2011

Duzu

Zhruba před deseti minutami už třetí výpadek zhruba pěti sekundový i na ČT HD TP 12344/H který dnes pozoruju, takže není to jenom na TP 11934 uváděném tebou. Asi problém někde na trase k uplinku nebo něco zkouší.

HYPER

Muže se jednat i o nějaký problém kódovacího systému, pokud je signál a kvalita ok.

HYPER

Tak potvrzují stejný problém s výpadky u TP 12344.

LG OLED

mirvyh

@HYPER

Zaznamenal jsem to stejné, už jsem začakl i hledat co mám kde špatně. :(( Teť už snad vše ok.

hrotik
Registrace: 1/2024

Na TP 12265/H žádné krátkodobé výpadky nepozoruju. Tv Samsung s cam modul Irdeto.

HYPER

HYPER

Poslal jsem si zápis a po 20:00 už to neudělalo. LG OLED s cam modul SMIT IRDETO.

LG OLED

mirvyh

Nevím, zda to může mít souvislost, ale posledních pár dní pozoruji, občasné výkyvy v kvalitě signálu. Naposledy dnes někdy kolem 8:30 na TP 11934. Kdy za jasné oblohy z perfektního signálu cca na 5 sekund zmizí cca 1 dB SNR a poté se opět vrátí na původní úroveň.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

Zaznamenal jsem další dva 5 sekundové poklesy SNR a je zajímavé, že se objevily cca vždy v intervalu 32 minut. První v 8:30, druhý v 9:02 a třetí v 9:34. To snad ani nemůže být náhoda.

SirMax

@SirMax

To jsou +- přesně ty intervaly, kdy se mě včera mírně rozpadal obraz na TP 12344 a 12265 na ostatní TP jsem se nedíval, z toho 1x jsem zaznamenal úplný výpadek kdy mě naběhla hláška není signál, ale po 20:00 už to neudělalo.

LG OLED

mirvyh

Sirmax

Včera to bylo u mne na těch ČT zhruba po hodině, hodině a půl. Dnes jsem to ještě nekontroloval. Tak jsem na to zvědav jestli to bude dělat opět až to pustím.

HYPER

Na různých místech v přibližně stejný čas? Napadá mě jen přechod satelitu Starling přes zákryt Skylinku. Dokážete změřit spektrum v čase poruchy? Spektrum Starlinku jsem někde na netu viděl zobrazené.

torny
Registrace: 3/2018

@HYPER

V 10:41 byl pokles asi jen o 0,5 dB a za další půlhodinu žádný a dál už signál drží. Co jsem zatím pozoroval, tak ráno a večer je výkyv větší, než přes den.

SirMax

Tak jestli je to tím Starlinkem těžko říct. To se mi nějak nezdá i když jsem o tom uvažoval.

HYPER

Ještě dodám, že zatím nic momentálně nepozoruju na ČT TP 12344/H po hodině a čtvrt od zapnuti tv.

HYPER

@HYPER

U mne zatím taktéž bez chyby a výkyvu v SNR.

Ale ten Starlink (nebo něco jiného, co by zakrylo Skylink) by docela vysvětloval i to, že se někomu ten signál rozpadne úplně s artefakty v obraze a mně se SNR třeba jen výrazně sníží. Asi záleží, na jakou část území dopadne ten „stín“ přímo a na kterou jen okraj.

SirMax
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra