![]() |
|
Open ATV 7.4 - připojení ext HDD ?Známý mi přinesl jeho VU+ Solo 4k ... chtěl to přeinstalovat na 7.4 a hlavně připojit nový externí HDD ... ADATA 4TB ...Do teď jsem všechny externí HDD naformátoval v PC jako NTFS udělal adresář /movie ... disky (většinou WD) se připojily a fungovaly ... Tento NE ... při již nabootovaném OpenATV se připojil, ale pokud se dal restart, tak přijímač nenabootoval ... po odpojení HDD, přijímač nabootoval bez problémů ... ALE pokud jsem HDD naformátoval v přijímači jako EXT4, udělal adresář /movie ... fungoval bez problémů i během restartu ... Vím, že pro E2 je lépe používat formát EXT3/4, ale pro přenášení HDD k PC je NTFS praktičtější Setkal se někdo s takovým problémem s HDD ? Řešení ? Díky T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 168 |
![]() |
|
RE: Open ATV 7.4 - připojení ext HDD ?Měl jsem stejný problém. https://www.parabola.cz/forum/topic-105727/ Ale už si nepamatuji jak jsem to vyřešil. Jestli jsem použil disk menší než 4TB, nebo jsem ho formátoval v linuxu.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
@ivo2001Píše:...ale pro přenášení HDD k PC je NTFS praktičtější... Moje otázky/odpovede: - je potrebné prinášať HDD medzi PC a stb? Z mojej osobnej skúsenosti (mám doma 3 externé HDD dlhodobo pripojené k rôznym stb) a doteraz som nepotreboval odpojiť ani jeden HDD a pripájať ho k PC. Nakoľko z PC do stb a naopak mi ide kopírovanie cez Total Commander úplne v pohode. - a samozrejme formát ext3, prípadne ext4 je pre linux oveľa výhodnejší. - v PC (Windows) sa dá použiť niektorý z programov, ktoré dokážu sprístupniť aj HDD z linuxovým formátovaním. - a taktiež je tu možnosť mať na svojom PC okrem Windows nainštalovaný aj niektorý z obľúbených linux OS. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@ivo2001Já mám samozřejmě doma vše prosíťováno a tak nepotřebuji usb disk přenášet. Ale pokud je disk USB3 a je naformátovaný na NTFS, tak po přípojení k PC letí čtení / zápis jako vítr ... ve srovnání s nějakým ftp přenosem s Total Commanderem.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
@mmiriboySpiš je mi zahadou, proč WD disky funguji pod NTFS a tento ADATA ne ...Je pravda, ze pres ftp se prenese v poho vse ... T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
![]() |
|
RE: Open ATV 7.4 - připojení ext HDD ?To je běžné. NTFS HDD brání startu boxu sOpen ATV 7.4. Proto ho připojuji až po spuštění boxu. Pak už není problém. Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 080 |
![]() |
|
@PC1Mám doma Octagon s OpenATV 7.3 a USB HDD (ne WD) s NTFS a funguje to ... boot s připojeným HDD ... bez problémů ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
![]() |
|
![]() |