, sekce: Linuxové přijímače | |
Sata disk do Zgemma H9 twin sePořídil jsem si z druhé ruky výše uvedenou mašinku. Jsem s ní velice spokojen. Jen bych chtěl do šuplíku zprovoznit funkční HDD. Disk přijímač nevidí. Ani se z disku neozývá známé šustění.Je potřeba provést nějaké spešl nastavení, nebo je to HW chyba, nebo je to šuplík jen na SSD? Nechci to zatím otvírat. Má to ještě cca ½ roku záruku. Kdyžtak holt pořídím rámeček na USB. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 812 |
@krupinoJe treba sa trochu poobzeratnapr.tu https://satelity.ellano.sk/zgemma-h9-twin-se/ |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 392 |
@A je toZnamená to tedy, že to spolupracuje jen s některými vybranými HDD (samozřejmě s užším rozměrem, který se tam vejde)? |
krupino
@krupinoSpolupracuje i s jinyma ale az zvečís otvor pro hrubsí dicsc atd.alo je lepší sehnat tenkký který tam vejde. |
Kolek
Registrace: 2/2015 Příspěvků: 100 |
@krupinoDo zariadenia je možné nainštalovať štandartný 2,5 HDD. V tomto smere nevidím žiaden problém. A čo sa týka 1/2 r. záruky stb, tak tiež nevidím žiaden problém. Pretože na týchto stb nebývajú blomby na skrutkách atp, t.j. obava, že stratíš nárok na záruku nie je na mieste.Samozrejme po inštalácii HDD a spustení stb odporúčam tento HDD naformátovať cez menu stb. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 3 917 |
RE: Sata disk do Zgemma H9 twin seOtvorenie boxu pri instalacii disku nie je stratou zaruky, presne na to som sa svojho casu pytal predajcu. Kazdopadne, dal by som tam trebars 256GB SSD disk, tie ceny su dnes smiesne.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 575 |
@LucaBrazzaPrave,ze u tohto prijimaca nie je potrebny ziadny zasah,otvorenie,HDD staci jednoducho zasunut https://prnt.sc/JTtqs9nGi2Cd |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 392 |
RE: Sata disk do Zgemma H9 twin seSorry hoši, že se neozývám. Samá práce. A za chvilku mastím zas do práce. Ale na mašince mám problém. Až se vrátím, popíšu jej.Sovy nejsou tím, čím se zdají být... |
krupino
RE: Sata disk do Zgemma H9 twin seTak jsem to otevřel, rozhlížejíc se, zda tam není třeba nějaká pojistka, či čo. Není. Vše vypadá v pořádku. Změřil jsem napětí. 5V i 12V přítomno. Výměnil jsem sata kablík a vyzkoušel několik HDD včetně širších. HDD se neroztočily, ani nebyly vidět v infu o úložištích. Při stisku tlačítka File list stroj informuje o sw chybě.Zkusil jsem USB. Tam už jsou informace o úložišti vidět. Nicméně při stisku tlačítka File list se opět objeví hláška o sw chybě a zpráva o restartu při třetí chybě. Zkusil jsem vykonat minutovou nahrávku ručně i časovačem. V obou případech vyskočila hláška o sw chybě, ale nahrávka se uskutečnila. Asi bych měl zkusit továrko, že? Moc se mi do toho nechce. Jsou tam některé užitečné věcičky po předchozím majiteli. |
krupino
RE: Sata disk do Zgemma H9 twin seZgemmu mam u rodicov, co si spominam, jeden problem s diskom bol po nejakej aktualizacii OpenATV, nenacitalo picons, filmy, nesla zaloha atd... Preinstaloval som image a odvtedy vsetko v poriadku. Cize netrap sa s tym a preinstaluj to novym image.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 575 |
@krupinoPreinštaluj Android.Mal som podobný problém. |
jonatan
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 100 |
@jonatanTen nechodil od začátku. Tak jsem tam šoupnul domněle jinej. Asi stejnej. Jen částečně fungoval.Vyzkouším přeinstalovat. To by bylo nejméně bolestné řešení. |
krupino
@krupinoTen Android tam neni dotiahnutý a asi ani nebude.Mne to bralo všetky disky čo som mal doma.Potom som sa trošku hral s Androidom a disky prestali ísť.Preinštaloval som nanovo a znova idú. |
jonatan
@jonatanMůžeš mi, prosím, poslat Tvůj android soubor třeba přes úschvnu, nebo link do P.M.? Co jsem postahoval jinde, nejde mi nainstalovat (Invalid image). Když znovu flashnu ten můj, vše zůstává, jak bylo. Dokonce i přihlášení v androidu. |
krupino
@krupinoBox už nemám doma.Zo stránky OpenPli si stiahni recovery image a nainštaluj.Predtym si zálohuj svoje image,lebo ti ich zmaže.Na stránke OPli máš úplne na spodku aj ten Android image. |
jonatan
RE: Sata disk do Zgemma H9 twin seNapřed jsem zkusil jen přeinstalovat ten android. Je totožný s tím mým. Nic se nezměnilo. Pak jsem si vybral online čistou instalaci od prodejce do jednoho chlívečku multibootu. Sice HDD se nerozběhl, ale USB už jede jak má. File list okay, atd. Takže oželím šuplík a dám si HDD do rámečku. Naprostá většina záležitostí jede i v tomto image. Když budu vyjímečně potřebovat to, co mi tu nefunguje, tak si přebootuju do starého chlívečku, kde tyto prasátka přežívají. A spokojeně si budu chrochtat.Díky všem za rady. |
krupino
@krupinoAko som Ti napísal v mojom príspevku.Zálohuj si image ktoré tam máš,daj tam recovery, vráť si naspäť zalohované image a disky v šuplíku Ti bude čítať. |
jonatan
@jonatanBug mám právě v záloze. Ale podařilo se mi přestěhovat "prasátka" do nového chlívečku bez bugu. Vzhledem k tomu, že mám mašinku teprve odnedávna, tak tam ještě toho tolik nemám. Tak si to postupně donastavím s průběžným funkčním zálohovánm. Potom to zkusím i s recovery. Ještě jednou díky za rady. |
krupino
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |