Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Plasma Panasonic TH-42PX80E

Tak tento měsíc, má moje plasma Panasonic krásných 16.let Bez jediné závady.Jako mazec.. :))

radek79
Registrace: 7/2022
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 83
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Plasma Panasonic TH-42PX80E

Gratuluju, moje PDP Panasonic TX-P46VT20E má 14 let. Plně funkční, bez známek vypálení atd. Ovšem když měla 2,5 roku, odešel na ní zdroj, od té doby bez závad, poslední dva roky je jen záložní.

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@radek79

taky gratuluju, mám tu samou a 17.12. bude mít hezkých polokulatých 15 let, taky stále funkční bez závad, obraz pořád paráda i po těch letech..

Kášek
Registrace: 11/2010

taky gratuluju, mám tu samou řadu, a 17.12. bude mít hezkých polokulatých 15 let, taky stále funkční bez závad, obraz pořád paráda i po těch letech..

Kášek
Registrace: 11/2010

@radek79

To jsou držáky ;)

amper
Registrace: 6/2008

Taky jsem ji kdysi měl.. :)))

Fanyn
Registrace: 11/2007

Prostě UDRŹITELNÉ...dnes hodně používané magické slovíčko :)

john72
Registrace: 7/2011

@john72

Jj.. :))

radek79
Registrace: 7/2022

Panasonic TX-P50G10E Neo PDP.
Kúpená 23.11.2009. Teraz mala 15 rokov.
Úplne bez závad, obraz perfektný, spokojnosť. Nepociťujem potrebu meniť hlavnú TV v domácnosti. V spojení s domácim kinom Yamaha 5.1 a stĺpovými repro nie je čo riešiť. Sledovacia vzdialenosť cca 2-3 metre.

Frank11
Registrace: 2/2009

Mám doma tři plazny Neo PDP 2009-2011. Všechny stále v provozu. Jedna dokonce venku pod pergolou, na zimu ji pouze vytáhnu z elektřiny a zakryju pytlem. Jednou za rok ji sundám, otevřu a vyčistím stlačeným vzduchem.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Plasma

Ja mam nasu od 25.4.2010, ale je to Samsung PS50B550.. ide 14,5 roku bez problemov.. ale uplne prvu plasmu kupoval otec Panasonic.. len model si nepamatam uz. Rozlisenie mala tusim 1366x768 a bola to 42".. Ale myslim ze cca 11 rokov sla.. potom sa zacala akoby rozlievat, ked bola vypnuta, to posobilo ako flak..
Plasmy nech nam este sluzia dlhooo ;)
Pamatam si ze som frflal jak je draha, ale vdakou je dlha zivotnost R^

Mopky2
Registrace: 10/2015

@radek79

Tiež mám doma podobnú krásavicu Panasonic, ale série TX P42 z roku 2009 ak sa dobre pamätám. Funguje stále dobre, za tie roky akurát párkrát zahaprovala, keď sa automaticky vypínala a nechcela sa dať zapnúť.
Vždy som si cenil na nej skutočnosť že je menej citlivá na kvalitu príjmu a aj menej kvalitný zdroj videa vedela pekne vybalansovať. Obraz taký pekne vyhľadený s príjemným kontrastom aj farbami. Sledovanie bolo takým menším zážitkom. Ako sa spomínalo inde, vie svoje prostredie zohriať v zimnom (aj letnom) období.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian
Registrace: 6/2011

Vsetkym vam samozrejme gratulujem, len mi to trosku pripada ako by ste sa chvalili Skodou Favorit, ktora este stale jazdi... Ma styri kolesa, motor, sedadla a odvezie vas este na zahradu. Takmer ako sucasne auto. Tiez som mal 3 plazmy a myslim, ze este stale funguju niekde v domove dochodcov alebo v skolke, kam som ich daroval. Ale doma by som to po 15 rokoch, kedy isiel vyvoj TV naozaj poriadne dopredu, asi uz nechcel. Samozrejme ak by som nebol prinuteny ekonomickými dovodmi.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a

Nikoliv Škoda Favorit, ale Mercedes Benz třída S. Když už....

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Tak predpokladám, že hoc aj inde ako u nás síce je v domácnosti stále, no nie je používaná ako primárna telka. Pre non-smart príjem použiteľná, smart box som k nej nikdy nepripájal.
Čo sa týka tunerov, tak interne nezvláda DVB-T2, HEVC vtedy nebolo na horizonte a interný satelitný tuner tiež nie. Nemá ani USB port na multimediálne prehrávanie, akurát slot na SD kartu na prehrávanie fotografií. Bola/je používaná so satelitným set-top-boxom, z ktorého sa prehrávali aj video súbory.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian

@Varos107

O.K., ale model W126...

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a

@black13a

Pre mňa je podstatná kvalita zobrazenia a podanie farieb, moderné vymoženosti mi zaobstarajú iné krabičky.
TV na princípe akýchkoľvek LCD sa obrazovo na plazmu zatiaľ ešte stále nechytajú. Aj keď niektorí jedinci s tým súhlasiť nebudú, je to tak všetko, čo môžu proti tomu robiť. Vlastne, ešte by mohli navštíviť očného lekára.
OLED sa plazme pomaly približuje.

Frank11

@Frank11

Naozaj si myslis, ze 15-rocna plazma je obrazovo to najlepsie, co v sucasnosti existuje? Tak potom uz nic...

black13a

Plasma

Mám menší model Samsungu jak mopky,PS42B450B1.Zakoupena 2009.Sice už řadu let pod pergolou,ale stále funkční.Letos se mnou po večerech absolvovala celou olompiádu v Paříži.Krmím ji vu+ zero.Ani na zimu nesundávám, jen jsem jí vyrobil takovej "futrál" z černejch pytlů na odpad.:)))

hrotik
Registrace: 1/2024

@black13a

Detailmi určite nie. No farbami a kontrastom vie stará plazma príjemne prekvapiť. Každý pozeráme veľa obsahu natočenom v kinoformáte 21:9 alebo podobných, kde sa musíme zmieriť s tým, že nám to ukradne časť z našej obrazovky a keď nechceme obraz rozmazať CROPovaním/zoomovaním, tak sa musíme dívať aj na čierne pásy. Paradoxne tie vyzerajú menej nápadne na tej starej plazme. Dnešné LEDky, aj tie QLEDky osvietia tú čiernu príliš a strácajú sa prirodzené kontrasty. OLEDky to vedia riešiť hádam najlepšie z tých dnešných dostupných. Tým nechcem povedať, že treba uprednostniť v dnešnej dobe 15-ročnú plazmu, to rozhodne nie.

zmarian

tiež ešte mám plazmu od zmeny na Eur je tiež 15r, samsung 50", tak sledujem ceny na OLED aspoň 65"

Duzu
Registrace: 7/2005

Plasma

No jen nostalgicky doplním co ta TV má různých vstup.a výstup konektorů...Chápu, že nad scart konektorem se dnes každý pousměje, ale obyč. sluchátkový výstup už na moderně nenajdeš. Pokrok holt nezastavíš. :))

hrotik
Registrace: 1/2024

Ak sa niekomu páčia viac omaľovánky ako realita - proti gustu žiaden dišputát.

Frank11

..presne tak, aj ja mám starší panasonic, 15 rokov fachcil na 100%, teraz ho mám ako záložný, obraz ako víno.Darmo, vtedy sa tie tv robili úplne inak a že nie je smart?? Šikovná krabička z neho smart urobí lepším ako súčasntné nové "smart" tv...Ktorý súčastný tv vydrží tak dlho fun govať?????????

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

Smart je este to najmenej, ale uz ste niekedy poculi aj o 4K rozliseni, HDR10+, Dolby Vision alebo ste naozaj zamrzli pri 15-rocnych plazmach?

black13a

Počuli, môžeš sa vytešovať a zháňať za slušné peniaze ten lokalizovaný obsah v 4K. Určite ho je na mraky. Potom sa posaď na 3 metre od 55" TV a nahováraj si, že vidíš ten obrovský rozdiel. Hlavne, že je to farebnejšie.

Frank11
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 83

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra