Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Nokia Streaming Box 8010 V1

Mám také Nokii asi rok, ale v poslední době mám tento problém. Baterky v dálkovém ovládání vydrží cca 10 dní pak se vybijí na 45% a dálkové ovládání je nefunkční. Zajímavé je, že po stisknutí tlačítka se podsvítí ovladač, ale jinak je nefunkční. Zdá se mi jako by se i při nečinnosti vybíjelo, ale před tím to nedělalo. Neví někdo zda je to možné???

Vojda
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

Vojda

Jaký typ baterií dáváš do toho ovladače. Pokud to jsou klasicky obyčejný uhlíkový baterie a navíc ala Vietnam, tak bych se nedivil. Zkus tam dát alkalický baterie, maji pomalejší vybíjení. Měli by vydržet déle. Záleží na odběru proudu v řádu mA při zmacknuti tl.. Nemáš náhodou něco aktivovaného na ovládací, třeba bluetooth...Chromecast...

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

Používám alkalický VARTA. Ovladač je Bluetooth, ale zda má ještě něco aktivované to nevím moc tomu nerozumím a žádné nastavení ovladače není možné. Pouze se spáruje s přístrojem. Zajímavé je, že ho používám cca roka to vybíjení se projevuje poslední dva měsíce. Také je zajímavé, že se baterie nevybije celá, ale tak na 45 % a ovladač je nefunkční pouze reaguje, že se rozsvítí podsvícení???

Vojda

RE: Nokia Streaming Box 8010 V1

Mozno skusit odparovat a znovu spojit s boxom. Pripadne reklamovat.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Ony i dálkové ovladače od Dreamboxů, konkrétně RC-10 celkem rychle vybíjí baterie, ale od novoty. Řeším to nabíjecími akumulátory 2500mAh. U Nokie mám od ledna první baterie. Můžeš i reklamovat, ale záleží kdo to v servisu dostane do ruky, a jestli tomu věnuje čas a vyzkouší to i po 10 dnech, nebo to pošle zpět jako funkční. Nové dálkové ovládání stojí asi 500 Kč i s dopravou

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

Nokia Streaming Box 8010 V1

Včera večer jsem do dálkového ovládání vložil alkalické baterie VARTA a ráno, aniž bych s přístrojem manipuloval klesla kapacita baterii ze 100% na 84%

Vojda

@Vojda

Ak sa dotýka batéria kontaktných plôch v ovládači, tak sa v konečnom dôsledku postupom času vybíja, preto zvykli vyberať baterky pri dlhšom nepoužívaní. Nakoľko ten ovládač používaš každý deň tak to neni riešenie. Tým by mohli byť trebárs aj nabíjateľné batérie (napr. GP) alebo dočasné nahradenie ovládača mobilom v tých aplikáciách kde sa veľa pohybuje stláčaním gombíkov. Keby som v takom YouTube alebo v streamingovej službe nepoužil mobil pri prehliadaní, baterky by mi vydržali cca. týždeň.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian
Registrace: 6/2011

@zmarian

Mám Samsung galaxy 23 nevíš jakou aplikací lze přístroj ovládat?

Vojda

@Vojda

Mmmm, škoda toho Samsungu, lebo na Androide by som ti vedel odporučiť aj viac tých appiek (Google TV/Home, ATV Remote, atď). Na Galaxy nemám potuchy či vôbec je niečo kompatibilné pre takýto cieľ.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian

@Vojda

Samsung galaxy S23 je mobil a má Android.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@zmarian

Samsung galaxy S23 je mobil a má Android.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Pravda, nejak mi utkvel v pamäti ten Tizen pre TV príliš hlboko. Výborne, tak sa dajú použiť rôzne appky z Google Play. Používam appku Google TV, nakoľko stará appka Android TV Remote od Google na nových zariadeniach už nefunguje (náhradou je Google TV a Google Home).
Alebo tam je mnoho ďalších od iných vývojárov, kde budú blikať nejaké tie reklamy keď si nezaobstaráš plnú verziu. Pri spomínanej appke Google TV sa dá z hornej lišty prakticky zvoliť samotné diaľkové ovládanie. Ostatné funkcie z appky ako nákup Google Movies, Games ani nemusíš otvárať.

zmarian

P.S.: Pri tom Nokia boxe by možno vedela fungovať aj pôvodná stará appka Remote od Google, ktorá neobsahuje ten zbytočný shopping, iba ovládač samotný. Treba skúsiť. Tiež som chcel použiť tú, ale pre novšiu verziu systému na TV u mňa vôbec nefungovala, tak som nainštaloval spomínanú Google TV na mobil.

zmarian

Na Nokii 8010 mi bezproblémovo funguje app Tivimate, ak si doplatíš verziu Premium tak úplne super ide všetko a je to na 5 zariadení

masto
Registrace: 9/2006

@masto

Ale to je len prehrávač nie? Niečo ako KODI, alebo sa mýlim?

Kimlo
Registrace: 1/2017

Ten samy problém s verglem ovladač vybíjení neustále po roku a HDMI výstup je děs pohnes kabelem vypadne jakýkoliv HDMI budu reklamovat box za 3litry výkon ok funkčnost ok ale toto mě štve a navíc začal sám že chce párovat pomáhá jen reset ze spodku ale ne do továrního nastavení všude účty a nechci o to prijit

Dexerwave
Registrace: 10/2017

To snad nemyslíte vážně ovládat Nokia 8010 po telefonu. A už ne TiviMate které je na IPTV a stojí 500Kč na rok.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@Kimlo

Jedna z najlepších IPTV applikácií, ak nie najlepšia. Srdcovka, pri ktorej si myslím že by sa za PREMIUM oplatilo jednorázovo uhradiť tú sumu.

Musíš do nej naládovať M3U playlist (logá, EPG sú voliteľná záležitosť - kompletne to celé vyzerá brilantne). Zostavíš si ho sám, alebo si playlist odniekiaľ externe zoženieš.

Applikácia nedodáva žiadne kanály ani obsah, neni to ani PLEX ani PLUTO TV. Všetko je na užívateľovi. Je to všestranný webový prehrávač s profi rozhraním a funkciami. Niečo ako PVR IPTV Simple Client v KODI, iba ďaleko rozsiahlejšie. Dá sa použiť aj FREE verzia, ale mnohé funkcie budú zablokované: iba 1 playlist, nepraktické prepínanie, nastavenia nedostupné, atď. Žiť sa s tým dočasne dá, na vyskúšanie stačí.

zmarian

@milde

Prečo by sa zariadenie na báze Android TV nedalo dobre ovládať mobilom? Je to skvelá náhrada ovládača alebo suplovanie ovládača. O klávesnicovej funkcii ani nehovoriac. Používam k Android TV od začiatku skoro každý deň (popri ťukaní na ovládač).

zmarian

Oprava, TiviMate IPTV aplikace stojí jen 280 Kč/rok.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@zmarian

No je to na zvyku. Raději mám originál ovladač položený na stolku a tím i přístupný pro celou rodinu, než svůj mobil, který nosím mimo domov u sebe. Jinak baterie v DO Nokia 8010 mám už 3/4 roku bez výměny a v pohodě.

milde

U mna na Nokii su jedny original baterie od 16.03.2023 a teraz je 28% nabitia.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

@milde

To s ním možno nelistuješ toľko v applikáciách ako ja. Mne sa tie baterky dosť rýchlo vybijú, ak ovládač nezúžim na bežné prepínanie / hlasitosť / EPG. Navigácia v applikáciách, hľadanie, písanie tie baterky zderie raz-dva. Nepoužívam na ovládači ani hlasového asistenta.

zmarian

@zmarian

To máš pravdu nepoužívám často. Přepnu na streamovací službu a koukám. Občas posunu děj pořadu, nebo hodím jinou stream službu. Jinak koukám na satelit. Ale to co se děje u @Vojda, je prazvláštní.

milde

Ja budu mit Nokia 8010 v breznu uz 2 roky a ovladac funguje ok. Mam tam dobijeci enelopky a vydrzi docela dost dlouho. A na Dreamboxu taky a to pretacim porad reklamy. Ted jak je brzo tma pouzivam ovladac od Nokia boxu denne. Dival jsem se ani nevim kdy jsem nabijel a ukazuje to 41%. Jestli to funguje spravne nevim, prohodim baterky az prestanou fungovat a jede se dal. Chtelo by zmerit kolik ovladac bere v klidu, kdyz se rychle vybiji.
Casto se stava ze i kdyz neni ovladac spinavy, do vnitr se dostane mastnota a ta zkratuje nebo i spusti nejakou funkci, vetsinou tlacitko ktere se nejvic pouziva a to pak vybiji baterii. Ja bych reklamoval nebo to rozdelal a vycistil.

DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100

hmmm
Registrace: 1/2006

hmmm

tak nad tou nečistotou v ovladači jsem taky uvažoval, že by to mohla být taky jedna z příčin, obzvlášť pokud máme ovladač dost často v ruce a používáme jej. Po roce užívání bych se k tomu taky přikláněl. Stačí lehký nános na destičce u kontaktu i mimo nich a na gume s tlačítky.

HYPER
Registrace: 11/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra