![]() |
|
Konec mé digitalizace filmu 8 mmTak jsem zakončil digi mých historických filmů a cesta byla dlouhá a bez vašich rad bych to nedokázal. Nejhorší pro mne bylo snímání z promítačky do kamery. Teď už to mám upravené Avidemuxem bez cancourů na začátku a konci filmu, bez vypálených políček a rozmazaných pasáží. Trvalo mi to dlouho, z různých příčin . . . Všem účastníkům diskuse mnohokrát děkuji, třeba jste pomohli i jiným. Splnil jsem si co jsem chtěl, v hlavě mi zůstává kvalita kopie pomocí zpětného chodu promítačky kvůli poničené perforaci. K tomu se ale určitě už nedostanu. Jště jednou všem díky!FV |
votrubovi
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: Konec mé digitalizace filmu 8 mmTak gratuluji. Jde o významné rodinné památky, které možná ocení až přespříští generace. Tak archivuj na více nosičích a nezapomeň je zmínit v závěti, ať neskončí v popelnici. A sepiš dokumenty k filmům, kde to je, kdo tam je!! |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 618 |
![]() |
|
@tornyNapsal jsi to docela výstižně.Od třinácti let natáčím rodinný život i ten z mého okolí.Co ale jednou s tím vším se stane nevím obzvláště když není nikdo kdo by se tomu dál věnoval.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 069 |
![]() |
|
@JarousV Němwcku působí Agentur Karl Höffkes Filmarchiv, který shromáždil množství amatérských filmů převážně z Německa, ale také jsou na filmech záběry z Čech a Slovenska, do roku 1945. Pokud nemáš potomky, jistě bude možné zajímavé záběry předat nějakém archivu. A dokumentuj osoby na fimech. Dáváme teď na domácí server staré rodinné fotky, k dispozici jsou asi tak od roku 1920, a to je pořád "sakra kdo je to s babičkou?". |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 618 |
![]() |
|
![]() |