![]() |
|
Vu+uno nahráváni na flash usbZdravim přátelé a kamarádi..potřebuji radu jak u pristroje vu+ nahraji film na usb flash... DíkyMultifokus + motor
|
czRossi
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 179 |
![]() |
|
@czRossiVlozis USBNastavis si cestu nahravania A je to ![]() |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 468 |
![]() |
|
czRossiNaformátuješ na ntfs alebo fat32 alebo ext3, vložiš usb alebo HDD, nastavíš cestu:media/HDD a je to. |
gerdy
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
RE: Vu+uno nahráváni na flash usbNtfs? Aj keď sa to dá, u Linuxu by mi to ani zo srandy nenapadlo. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 559 |
![]() |
|
@KasrProč ne? Používám roky na různých receiverech s enigmou a žádný problém. Už první linux settopbox, který jsem měl, Xtrend 9500, mi vzal disk, naformátovaný na NTFS, jen jsem tam ještě musel po naformátování na počítači vytvořit složku "movie". Prodejce mi to nechtěl věřit...Na dodaném přijímači s předinstalovanou enigmou (OpenPli) se mi totiž tehdy nepodařilo rozchodit naformátování disku receiverem, abych mohl nahrávat. Až na netu jsem objevil ten trik s předchystanou složkou a NTFS. Novější verze už to předchystání složky movie myslím nepotřebují. FAT 32 je samozřejmě nevhodný kvůli maximální velikosti souboru 4GB. A ext3 a podobně je asi při zpracovní ve Windows možná nějak řešitelné, ale proč, když NTFS jde bez problémů? Navíc i na počítačích s linuxem... Podotýkám, že přes síť z přijímačů soubory do počítačů neposílám. Chápu případný údiv, ale prostě to tak v místě přijímačů mám. Ideální by asi byl exFAT, pro všechny tři platformy, ale zatím jsem jen náhodou zjistil, že PULSE 4K (s OpenPli) mi disk s exFAT sice přehrává, ale pro účely záznamu jej nevidí. Nevím, proč jej linuxové settopboxy neumějí, když s ním počítače s linuxem problém nemají a slušnější foťáky a kamery mají exFAT už běžně. jinak jsem i na linuxu jen běžný uživatel, hlouběji se v oboru počítačů a sítí neorientuji, řeším, jen co nutně potřebuji, tak mě hned necupujte ![]() |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 440 |
![]() |
|
@DPetrNič v zlom, ale u mňa používam na svojich HDD pripojených k linux stb výhradne formát ext3, prípadne ext4. A nevidím v tom problém. Ono, totižto tie HDD sú stabilne pripojené k stb a ak potrebujem prekopírovať niečo medzi PC a stb, tak použijem Total Commander v PC. Podobne tak aj na smartfóne. Prenášať súbory je možné obojsmerne, samozrejme po domácej LAN a Wi-fi sieti.V minulosti som iba raz riešil potrebu pripojiť HDD naformátovaný na ext3 primo k PC cez USB a na mi pomohol program v PC, ktorý spristupnil takto naformátovaný HDD. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@DPetrAno, někteří pochopili, někteří nepochopili článek.🤷Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
![]() |