, sekce: Příjem DVB-T | |
DVB-T , FrenštátskoAhoj,neevidujete náhodou poslední týden/14-dní výpadky na pozemním? Z širšího okolí volají, že třeba celou noc nehrají Primy, Pak zase ČT,... Většinou konec týdne. Pochopitelně, než bys druhý den dojel na změření, tak vše v pořádku |
lukin
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 433 |
RE: DVB-T , FrenštátskoJá jsem teda z Vysočiny, obec poblíž Pelhřimova, kde se terén svazuje do takového údolí a mám to samé, ČT se občas chytí, ale Primy jsou out. Jinak příjem je z Votic + Větrný Jeníkov |
Radek97
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 25 |
@lukinNejspíš teď díky inverzím doletí do místa příjmu silnější signál ze vzdálenějších vysílačů... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 357 |
RE: DVB-T , FrenštátskoTaky se přikláním k inverznimu panování počasí v těchto dnech. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 188 |
RE: DVB-T , FrenštátskoZ druhé strany Radhošťa to samé!! Dokonce naskenovány pozemní německé stanice. |
kiss
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 146 |
@lukinOd minulého čtvrtka panují mimořádné podmínky šíření (vlivem inverze), na řadě míst nelze sledovat TV vysílání dokonce ani z místních vysílačů.Více info na https://www.privatnitechnik.cz/inpage/prijem-pozemniho-dvb-t2-vysilani-bori-inverze/. A nevypadá to, že by se situace nějak rychle vylepšila. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 243 |
mediator12Koncem týdne a začátkem nového by to už mělo skončit, sice se ochladí zase o nějaký stupeň, ale bude minimálně dva dny více pršet a tím by se měla inverzní oblačnost rozpustit. |
HYPER
@mediator12Mazec, už si dlouho nepamatuji takovou situaci. Někteří tvrdí, že už několik dní nehrají takřka vůbec. Já koukám přes sat. a to jen občas, takže nevím dokud nevolají.Díky za link. Alespoň můžu předat info. Jeden borec dokonce volal na ČTU, že již týden nemá signál, tak mu řekli, že neevidují žádný problém a pokud chce, tak mu někoho pošlou na prověření situace :D. |
lukin
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 433 |
RE: DVB-T , FrenštátskoU mě zatím vše ok, ale pozoruju nepatrný nárust v síle signálu asi o 2 az 3 dBuV. Jedna anténa LP pasiv příjem muxu 21,22 a 23, druhá anténa LP kanálový předzesilovač 14 dB/1,5 dB mux24 K21 a K44, R9 K 47. Při inverzní oblačnosti někdy dochází k zaruseni na K47 pokud dorazí signál z Prahy na K47 a možny by mohl být i signal ze severu z Polska na stejném kanálu z vysílače Jelenija Gora Sněžne kotly. Kdysi jsem občas přijímal mux TVP na K49 před přeladěním na K24. |
HYPER
RE: DVB-T , FrenštátskoAnglickou ligu a WTA tenis jsem lovil na různých satelitech v ne vždy dobré kvalitě. Dnes mám balíček CANAL+ a jsem maximálně spokojený. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 705 |
VlcekTaky si pamatuju doby, kdy se u nás za komancu na SZ Cech chytali západoněmecký veřejnoprávní tv ARD k 28 a ZDF k 33 s rádiem Bayern 1,2,3 z vysílače Hoher Bogen nebo z Ochsenkopf ARD 4.kanál na anténu H9, na dlouhou Colorku nebo čtyřce z plzeňského sita se zesilovačem z DDR -) nebo vlastní výroby z amatérského rádia. BR3 šla jen občas na 59k a dost zasumele. Nebo i tv východoněmeckou DDR se dalo přijímat, hlavně v horských oblastech. U nás v ulici to občas chytal soused v pásmu VHF k13 vysílač Chemnitz. Tenkrát to ještě docela šlo, hlavně s příjmem VKV, kdy nebylo obsazeno pasmo tolik naším rozhlasem. Praktický skoro vubec, zde šel na VKV II pouze kmitočet 90,9 Mhz rozhlas Hvězda, dnes Český rozhlas Radiožurnál z vysílače Ústí Buková hora a nějakých par dalších z vysílače z Prahy. Dnes je to o něčem jiném, vše přes satelit nejprve v analogu a momentalne v digitálu ve velmi dobré kvalitě. Dá se to i přes anténu na některých místech stále, samozřejmě opět se zesilovačem. No a nastupuje internet IPTV další jedno z možností jak přijímat zahraniční tv. |
HYPER
RE: DVB-T , Frenštátsko@HYPER: Hoher Bogen na K28 vysílal nikoliv ARD, ale ZDF s ERP 200kW, ARD zde vysílal na K55 s ERP 500kW a BR3 pak na K59 s ERP 200kW. |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 141 |
RE: DVB-T , FrenštátskoPardon, ten můj příspěvek patří k tématu Canal+ Sport novinky 2025? |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 705 |
Cha ChaJá ti dekuji za upřesnění, už je to pár desítek let, tak si to úplně přesně nevybavuju. Mel jsem za to, že to bylo na kanálech které jsem uvedl. Asi jsem si to dál nějak ještě do souvislosti spíš s dvb-t příjmem ty kanály ARD a ZDF. V podstatě by byla kolize na k 33 s programem CST v analogu. V digitálu by to byl onen k55 s mux3. Kdysi v knížce Tomáše Ceskyho byl i k tomu planek s vysílací v Československu a zahranicni vysílače okolních státu. Takze se omlouvám za špatně uvedeny kanál 33 mělo být k55 a špatně uvedeny program na kanálech. |
HYPER
vlcekVpohode, stane se, méně se to stalo taky, ale myslel jsem si to, že to mělo být jiný vlakno. |
HYPER
RE: DVB-T , FrenštátskoAno mozem potvrdit ze zaciatok novembra bol velmi zaujimavy. Ta inverzia bola naozaj silne lebo cele leto nebol so signalom ziadny problem a teraz to na par krat uplne vypadlo, i ked som si myslel po prvych novembrovych dnich, ze to bude este horsie ked pridu mrazy a uz tyzden u nas padaju teploty na -6 az -7 a namrazu yagi anteny nemaju moc radi, ale situacia uz stabilnejsia i ked ku sporadickym vypadkom dochadza v noci lebo pri zapade slnka je badatelny pokles signalu, ale trva to par 10 minut. Aj ked signal ide kvalita casto kolise a casto je len 60 az 80 percent a cele leto to islo na 100 percent. Signal je lepsi rano a cez den vtedy to ide bez problemov 100percent, ale ta vzdialenost 160km a dialkovy prijem je len hobby a su a budu dni, kedy to bude zlobit. Ako pisu ostatni aj u mna som mal nakenovane nemecke stanice na FH a dokonca mi na kanale 34 isly Primy niekde z Plzne Krasova a preliezlo mi to aj cez kanalovu priepust na kanal 26,33,40 co uz je naozaj sila.Signal je v presnom smere ako Kojal. |
Jogy
Registrace: 9/2024 Příspěvků: 23 |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |