Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Nový sat.přijímač

Chtěl bych vyměnit svůj HD Vu+Solo2 za novější dvou tunerový 4K přijímač.
Vyplatí se koupě staršího a dražšího Vu+ UNO 4K SE a nebo stačí novější a levnější Octagon SF8008 4K UHD E2 DVB-S2X TWIN. Preferuji kvalitu obrazu a rychlost přepínaní a sledování iptv O2 tv.

cipisek1
Registrace: 10/2007
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68
Odpověď v diskusním vlákně

Nový sat.přijímač

Osobně mám nejraději Dreambox DM920 RC20 s MIS tunery DVB-S2X které jsou velmi rychlé při přepínání s GP4 se skinem Zombi O2 přehrajete s archivem cz/sk. Dalším kladem je doopravdy exelntní dálka.Na druhém místě je VU+DUO SE taky velmi dobrý kus železa má větší display ale i velikost přístroje.

zdeno001
Registrace: 11/2007

RE: Nový sat.přijímač

a čo budeš prijímať v 4K?počkáš do novej olympiády?

Duzu
Registrace: 7/2005

@cipisek1

Radšej VU+ Uno 4K SE jednoznačne už len preto, že má TFT farebný displej a oba som mal doma na skúšku, vyhral VU+ Uno 4K SE, nieje o čom R^ R^ R^ stabilnejší, rýchle reakcie, rýchlejšie prepínanie kanálov atd atd, asi záleží od image... použité image VTI 15.0.2 R^

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

@Duzu

Nejde tak moc 4K, ale chybí mi kodek Hevc.h265 který používá Antik...

cipisek1

@cipisek1

Ale ved ten kodek je funkčný v oboch prijímačoch... R^

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

@kostik123

A si si jistý, moje VU+ Solo2 má u programů hevc.h265 jen zvukovou stopu... :O

cipisek1

@cipisek1

Přecházel jsem z Dreamboxů, které skončily, na Vu+Uno 4KSe. A spokojenost. Umí vše. Mají to ještě 4 kámoši a nikde žádný problém.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@cipisek1

Zober Octagon, alebo Uclan.
Kupoval som pre viacerých známych Octagon SF8008 ako druhý prijímač do domácnosti. Prvý v domácnosti bol VU+ (Duo4K,Uno4KSE, staré DUO).
DUO4K odišlo do večných lovíšť, UNO4KSE odfajčený HDMI, staré DUO ide, ale ho už nepoužívajú.
A už nikto zo známych ani neuvažuje o kupe VU+, lebo Octagony šlapú bez zaváhania. Jasne nemajú displej, na ktorom z dialky aj tak nič nevidno.
VU+ má FBC tunery, ktoré reálne využije málo ľudí.
A VU+ majú reálnu spotrebu 2-3 násobnú oproti Octagonu, resp. prijimačom s Hisilicon procesorom.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Octagon SF8008 šlape určitě dobře, ale za mně co do komfortu nelze srovnávat s VU+Duo 4K, nebo s Dreambox DM920, to je jiná liga. A displeje na nich vidím doma perfektně, a to už mám věkem slabší zrak

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD

geronimoh
Registrace: 10/2012

@geronimoh

napis nieco o tom komforte, ktory nejde zrovnavat.

Mikes11
Registrace: 7/2023

.... a čo tak Zgemma??? ....

Doporučujem Zgemma H9 Twin SE, rýchle prepínanie, veľmi rýchly štart, nakonfigurovaný zo známeho obchodu z Podbrezovej, dva krát slot, 2 x tuner, na bazosi nájdeš ešte jeden možno aj za kilo. Áno, nemá kilometrový displej ako VU Duo ktoré mám tiež. Open ATV 7.4 k tomu, spolupráca zo všetkými kartami a modulmi. Aj cena je vlastne inde. Ako chceš. Preštuduj na nete. Nie som proti Vu-čkam, mal som všetky kategorie, ale Zgemma proste oslovila. Ešte je zaujímavý model aj Zgemma H7S, jeden slot, jedna čítačka. R^

====2x Zgemma H9 TWIN SE====

Tami
Registrace: 3/2006

...ešte oprava...

Zgemma H9 Twin SE som zabudol dodať že má aj čítačku ku dvom slotom CI. ;)

Tami

@Tami

Na Zgemma už jsem také koukal,ale má jen rozhraní Ethernet 10/100 Mbit a já si myslím, že na sledování sportovních pořadů přes iptv na O2Tv je to asi málo, nebo se pletu?

cipisek1

Nový sat.přijímač

Celý život som bol na Dreamboxoch hýčkaný, potom prišiel jeden životný omyl vo forme Xtrendu, už neviem čo za hnus model to bol.... viem že som to hodil do smeti a kúpil Dreambox 520 a po ňom Octagon 8008 už u mňa šlape štvrtý rok, bez jedinej chybyčky.

sk999
Registrace: 6/2021

@sk999

Můj první byl komplet od UPC, ale to už je pravěk, pak byl Humax5400Z,ten
byl na svou dobu super, na tom jsem se vyučil, pak byl také omyl Xtren 6000 a teď mám 10let VU+Solo2, šlape výborně, ale nemá h.265 a tak se rozhlížím po něčem novém ze slušným výkonem i cenou... :8)

cipisek1

Já začínal v roce 1994 analogový nějaký přijímač Nokia, pak D2Mac, s nástupem digitálu Humax 5400, později první linux použitý ClarkeTech 9000, po nich Dreamboxy, Vu+Duo 4K a Octagon SF8008. K máti jsem dal Gigablue UHD Trio 4K PRO.
Octagon mi taky běží přes 4 roky, Dreamboxy některé přes 7 let, zatím bez poruch.
Jediný ten DM525 má ethernet jen 10/100 Mbit, momentálně leží ve skříni, ale řekl bych na IPTV to stačí, jen mi to vadilo při přenosu nahrávek do PC po síti, je to moc pomalé proti Gigabitovému ethernetu.
Při nákupu dávám přednost strojům s Gigabitovým ethernetem

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD

geronimoh
Registrace: 10/2012

A vadné HDMI se v Polsku dá opravit za 600 Kč prakticky z jakéhokoliv boxu.... :laughing:

Fanyn
Registrace: 11/2007

@cipisek1

Aha, tak v tomto ti poradiť neviem. Ale, skús takto: nápis cez kontaktný formulár na známy obchod v Podbrezovej a Torbi Nodžák ti určite poradí. Ak ti potvrdí že to je možné, zgemma nie je zlá. Skús, za opýtanie nič nedáš. A možno budeš príjemne prekvapený. Ja fachčím na 2 zgemmach na satelit.

Tami

@cipisek1

Ako si na tom financne?
Je to trochu drahsi prijimac ale najlepsi na trhu
V Ellane maju aj teraz vypredane
Alebo nap pozicku
Za kvalitu si treba priplatit

VU+Duo 4kse R^

A je to
Registrace: 4/2019

@Fanyn

Už vidím,jak ti někdo vymění procák za 600kč,možná tak zjištění závady :)))

Prosat
Registrace: 8/2005

@cipisek1

Asi oba. Osobně mám Vu+ UNO 4K SE a pokukuju po SF8008 potože umí nižší SR. Sice na to koukám málo, ale až bude čas, chystám se to celý zmodernizovat. Na Taliány a Frantíky koupim 105tku atd . . .
Ještě nevím co udělám s T-90 ...

MMorous
Registrace: 10/2019

každý kto má octagon vie že má chybu pri pepínaní

tophunter
Registrace: 4/2010

@tophunter

a jakou má Octagon 8008 chybu při přepínání? :O

RAFI007
Registrace: 1/2006

@tophunter

Nemá žádnou chybu,jede jak z praku ;) Chyba jedině mezi stoličkou a ovladačem :)))

Prosat
Registrace: 8/2005

@Prosat

neuveriteľné ako niekto môže takto sebaisto a výsmešne tvrdiť že tento problém je len u mňa, obraz u octagonu zamŕza na pár sekúnd pri prepínaní, chyba je spôsobená blbým procesorom, (overené na abforu) čiže sa jedná o chybu každého jedného príjmača, vypadá to že ich predávaš takže ani nevieš ako sa chovajú v praxi ale budeš tvrdiť že čierna je biela

tophunter
Registrace: 4/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra