Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Antik Sat

ANTIK TV boxy

Tak ten článok čo dnes vyšiel nie je úplne presný, ANTIK TV nahrávanie práveže má. Okrem Android boxov, Apple TV a ďalších zariadení a mobilov ide použiť tiež aj originál boxy na ANTIK TV - ANTIK Nano 3 a tiež nedávno vydaná nová generácia boxov ANTIK Nano 4 vrátane hybridného 4S a ďalších variantov 4 rady ANTIK Nano. Tieto boxy umožňujú aj nahrávanie na vlastný USB HDD samozrejme zašifrovane, nahrávať je možné len 1 program, ktorý sa zároveň sleduje. Je to určené najmä pre tých čo si chcú pozrieť nejaký program a idú niekde preč a daný kanál nie je v archíve prípadne na dlhodobejšiu archiváciu obľúbeného programu. Nie je to určené na neskoršie zhliadnutie programu ktorý ide súbežne s iným na inej stanici, nakoľko je možné sledovať len nahrávaný program. Je to ideálne na nahrávanie programov vysielaných počas iných povinností alebo neskoro v noci počas spánku a podobne, teda nie na nahrávanie iného súbežne vysielaného programu. Ako som spomínal je to tiež použiteľné aj na archiváciu programov na dlhšiu dobu, zdobenie je zamedzené šifrovaním nahrávok a použitím špecifického formátu USB s ktorým si Windows neporadí teda pre bežných používateľov to ani nie je možné kopírovať, spustiť na PC samozrejme už vôbec nie je možné, čím je zabezpečená ochrana autorských práv a z tohto dôvodu je možné takéto nahrávanie prevádzkovať podobne ako u Magio SAT. Zároveň je to jediná IPTV platforma s takouto možnosťou nahrávania. Prečo ste teda o tomto nepísali a tiež ste nepísali aj o ANTIK boxoch ktoré sú priamo vyrobené pre ANTIK TV konkrétne séria ANTIK Nano 3 a ANTIK Nano 4 ?

LukyT
Registrace: 8/2024
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ANTIK TV boxy

Tradicne pod reklamni clanek nejde psat, tak jsem take zvazoval vytvorit vlakno. Ale timto dekuji LukyT ;-)
Zkousel jsem nedavno nekolik IPTV poskytovatelu a tento se mi svym pratelskym pristupem libil. Obsah sleduji prevazne pres web na notasu a tak co me jedine odradilo, ze jijich web knihovna jde jen v boxech a aplikacich. Vsechny ty Netflixy, Voya, SkyShowtime atd. funguji bez problemu na webu. Skoda no.

Skylink CZ, Skylink SK v šuplíku, HBO Max + SkyShowtime

faust
Registrace: 1/2006

@LukyT

Ani by som nepovedal, že článok nie je presný. Antik nahrávanie do cloudu nemá. V dnešnej dobe poukazovať na nahrávanie na USB je trochu z hodín dejepisu. Niečo také, že nahrávať obľúbené programy tu neexistuje, nakoľko služba to akože nahrádza poskytovaným archívom. Celkovo služba mi príde dosť pozadu, užívateľsky má čo doháňať. Veľmi komplikovaná úprava poradia obľúbených kanálov, ktorá sa pravidelne stráca. Hoci obraz deklarujú že preposielajú ako dostávajú, pri archíve je to poznateľne horšie. Nehovoriac o značnej nestabilite streamu z archívu, kde pri pozeraní Vás rovno vyhodí zo sledovania, ako by sa mal znížiť dátovy tok. A vcelku je aj zaujímavé, že pri live streame funguje viac menej bez problémov, pri archíve to už také ružové nie je. Android apka nefunguje na všetkých zariadeniach, ako by mala, chyby zobrazovania OSD menu. Proste naše OTT služby sa ešte majú čo učiť.

Stahovac
Registrace: 1/2007

RE nahrávanie a boxy

Áno, nahrávanie na Cloud spomenuté nebolo a ani nemajú, to je A, ale povedzme aj B, že nahrávanie majú na USB na ANTIK Nano set top boxe a to je tam utajené. A tiež spomínané boli len Android boxy alebo Apple TV, ale ANTIK Nano boxy spomínané neboli pričom 4 rada vyšla len nedávno. Nahrávanie na USB pre niekoho môže mať význam, ja si zvyknem nahrať napríklad hudobné ceny, či už tie od MTV alebo potom Brit awards a podobne. Okrem toho aj rôzne koncerty alebo prípadne aj vybrané filmy, ktoré chcem pozrieť s nejakým odstupom aj opakovane. Nemusím čakať kým to budú opakovať, prípadne platiť streamovaciu službu. Ale je jasné kam to všetko smeruje - k streamovacím službám, mám názor, že klasické lineárne vysielanie zanikne, lebo mládež, ale osobne s tým nie som stotožnený, a preferujem lineárnu TV a nahrávanie, vrátane SAT TV, ale vidím to čierno, ako som spomínal ak skutočne ak skutočne skončí linearna TV, tak asi ostanem pri rozhlase, ten hádam aspoň kvôli vodičom pôjde lineárne ešte nejaký čas. Ale snáď ako som spomínal lineárne ostanú aspoň tie FAST kanály, ktoré nie sú vysokým nákladom pre streamovacie platformy, ale záleží aj od obsahu. Ale aká bude realita v budúcnosti uvidíme.

LukyT

A jak je to v Antiku s Eurosportem 4K, v jejích IPTV je zařazený, ale od nějaké doby je problém s přehrávaním v archivu czsk v enigmě 2 ...

hoss
Registrace: 8/2015

Otestoval som už množstvo poskytovateľov, ale Antik je určite najslabší, jedine cena za najlacnejší balíček je rozumná, ale tomu zodpovedá aj ponuka a kvalita

masto
Registrace: 9/2006

@masto

zase kazdy si predplati to co mu vyhovuje, my mame Magio XL a kvoli 21 dnovemu archivu Antik, konkretne Antik SAT - Začiatok, vacsinou vychytim akciu 1+1 a to je takmer zadarmo

mjamriska
Registrace: 4/2003

@masto

To je vec preferencií, ja súhlasím s LukyT a nano 4 funguje aj s nahrávaním a archívom na 100%

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Nano 3

Len pre zaujímavosť,
mám dva boxy Nano 3, jeden oficiálne s predplatným Iptv balík AntikTV. Druhý box niekto vyhodil, zapojil som ho,je na ňom predplatený balík Antik Sat-pohoda. :))
Prepol som ho do módu Iptv.
V rastri kanálov som objavil okrem bežných staníc aj BBC1,2-ITV1,2-ORF1,2-SLO1,2...
Zaujímavé kanály pre nadšencov sat vysielania.
V mojom boxe ani v Antik TV app som nič také neobjavil..

Cahors 52E-28E, T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor, Zero4K, Octagon

P 222
Registrace: 1/2006

@P 222

v PM máš vysvetlenie ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

RE prečo?

Asi preto, že sa jedná o SAT balík , ktorý má inú programovú ponuku. Ja mám oficiálne ANTIK SAT pre začiatok ešte do 2027 do Apríla, a mám to tam tiež. Jednoducho je lepšie predplatiť SAT TV balík, karta je pomerne nízka cena, a kľudne používať aj IPTV doplnkovú službu miesto SAT, je to lepšie, než klasická IPTV služba resp balík. Niektoré programy sú neoficiálne len v tzv testovacej prevádzke podobne ako boli u nás kedysi české stanice Prima a nova. Testovacie vysielanie samozrejme nezahŕňa archív, ani sledovanie na mobile, nemusia ísť ani na iných boxoch mimo ANTIK Nano a podobných výlučne pre ANTIK. Samozrejme takéto testovacie vysielanie je len v ponuke balíčkov ANTIK SAT. Orf nie je test ale ide normálne, malo by ísť aj cez mobil, ale znovu asi len SAT balík. Slo1 a slo 2 sú tiež normálne ale vysielanie viacerých programov je obmedzené len na programy ktoré môžu ísť v celej Európe. Týka sa to Slovenia TV, RAI a podobne, dokonca minule boli bloknuté aj nejaké športové prenosy na orf. Naopak test je napríklad BBC itv a podobne, a aj niektoré ďalšie. Nemecké sú tiež oficiálne v ponuke. Tip: kúp si kartu a zaregistruj si ju do svojho konta, aktivuj si SAT balík miesto IPTV balíka, budeš mať lepšiu programovú ponuku a aj nižšiu cenu (akcie 1 + 1 resp 6 + 6 a podobne). ANTIK TV balík je za 11.90 SAT balík ANTIK SAT všetko je tiež za 11.90 a v 6 + 6 zdarma navyše zľava 50% platba na rok. Ušetrená polovica a chýbajú asi len tie MTV Hits a ďalšie, iConcerts tam myslí je aj v SAT balíku, a nova sport 1-2 tiež. Sú tam navyše tie BBC a podobne, ale treba na tieto ANTIK Nano prijímač. Nie teda Android box ani iný Smart box ale ANTIK box.

LukyT

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra