, sekce: LCD, plazmy, CRT... | |
Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50DU71Nazdar,chtěl bych se zeptat,jakou značku TV by jste preferovali.Samsung má díky OS Tyzen širší podporu aplikací.JVC má prý obraz podobný jako plasma.Sleduji spíše normální vysílání. |
radek79
Registrace: 7/2022 Příspěvků: 437 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
@radek79OS Tyzen u Samsungu končí a přechází na One UI.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 714 |
RE: Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50D...Moje maličkost kakat na LCD a preferovat Plasma a poté OLED. Nazdar bazar. Pseudo sméčku od samšrotu se já vyhýbat. A tu je cesta LG nebo Philips s tím, že na SAT a pozemák příjem mám VUčko, na streamy CoreElec nebo NOKIA 8010, na hry XBOX/PSP. HDMI CEC taky fachá, audio ONKYO/DENON 5.1. Blbosti neřešit a na TV a support aplikací nespoléhat. Kdo chce AIO řešení a Soundbar, ten brzy spláče nad výdělkem. Kolenovrt ať si to hodí.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 963 |
@meduzkaA ty na com ficis? To musi byt dobry matros.UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 039 |
@meduzka95% běžných diváků to stačí.LG mají rodiče,tuhle značku bych nechtěl. |
radek79
RE: Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50D...Ja osobne mam blby telkac, kde akosi ma jeho ponukane appky jednak nezaujimaju, lebo ich ani nepotrebujem. Kupoval som TV zobrazovac, co znamena obraz, nie appky ci web browser, co fungujue nejaky ten rok a potom ani poriadny obraz ani to "+" preco som ho vlastne kupil.Cize ja som vzal Panasonic HZ 2000 a kedze som od tej doby videl mnohe telky po znamych, tak by som ju nemenil ani keby som tie nekrestanske peniaze mal dat za nu opat. Taky 4K film v Dolby Vision je jednoducho rozpravka a aj otras ako Ocko je v pozeratelnej kvalite a nebolia z toho oci. Hoci to ocko a nae TV stanice zapinam iba ukazku pre znamych toho, ako vysielanie v dnesnej dobe nema vyzerat... Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 186 |
@satoJo rozumím,ale já mám právě že Plasmu.Zatím funguje,pravda ale už jí táhne na šestnáct a se spotřebou energie si vrásky nedělá.. |
radek79
@radek79"JVC má prý obraz podobný jako plasma."A to máš odkiaľ? TV v cene okolo 400 € nemôže mať v žiadnom prípade podobný obraz ako plazma! |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 302 |
RE: Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50D...To fakt mas plazmu uz 16 rokov ? No tak ked nemas ani vypalene miesta na obrazovke tak to klobuk dolu a zvlast vyrobcovi ! Ja mam doma LG 3D LCD 42" LW-4500 a tiez uz ma viac nez 14 rokov... Sice je to LCD s Full HD ale obraz stale vyborny ale cas nezastavis ani vyvoj a riesil som to tak, ze som kupil predvcerom novy JVC LT-65VAQ8235 kvoli viaz nez priaznivej cene v pomere cana/vykon. Ma sice QLED obrazovku od Samsungu ale je to sakramentsky rozdiel medzi Full HD LCD. A taky film v 4K kvalite super rozdiel a zvlast kek ten tv ma este aj subwofer tak je zazitok ako v kine naviac ako bonus, ze ma rychly system Android 11 !Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235
|
Miko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 519 |
@MikoNo téměr,v Prosinci to bude šestnáct let.Je to Panasonic TH-42PX80E ještě z Plzně..obraz stále solidní. |
radek79
@MikoPlazma full HD 100 Hz Panasonic TX-50G10E Neo PDP kúpená v novembri 2009.Doteraz ide bez jedinej závady a obraz stále vynikajúci, nič nie je vypálené. Nepociťujem potrebu ju vymeniť za niečo iné. Mám doma ešte aj tri ďalšie LCD (LED), ale obrazovo na ňu ani zďaleka nemajú. Stále je ako hlavný TV v obývačke. Satelit a Smart veci mám poriešené cez iné boxy. |
Frank11
RE: Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50D...Mne napriklad velmi vadi to dialkove ovladanie od LG. Moj panak ma to stare klasicke s veeela tlacitkami, narozdiel od "LG mysi". Ale v tom je prave ta jednoduchost panaka.... OLED 55" LG som instaloval v rodine a hoci bol obraz pekny (vsak OLEDka), to dialkove by som vyhodil hned oknom! No hroza. Obcas pokrok je krok spat.Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 186 |
@satoS tím DO a menu LG souhlas. Jsem zvyklý na sony, normální klasika, intuitivní, funguje částečně i na VU+ |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 118 |
@satoJedna z veci, ktore u LG vyzdvihujem, je prave "mysovy" dialkovy ovladac u TV OLED. Nikto nic lepsie nevymyslel a funguje to skvelo.Uz ziadny iny nechcem. Toto bol u LG krok spravnym smerom. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 217 |
RE: Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50D...tiež mám plazmu 50"zatiaľ OK od zmeny meny na Eur z roku 2009 ,cez zimu sa pozerá viac tak i vykuruje, LCD mám na internet |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 220 |
@DuzuPlasmy jsou supr,bohužel velká spotřeba v dnešní době je problém.. |
radek79
@radek79Kvalita niečo stojí. Potom na to prídeš. Plazme sa približuje jedine OLED. Niekto bude síce tvrdiť niečo iné, ale to na veci nič nemení. |
Frank11
@Frank11Já vím jaké to je.Rodiče mají LG LEDku.. |
radek79
RE: Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50D...Není plazma jako plazma, není LCD jako LCD a není OLED jako OLED. Nové modely pokaždé přijdou s nějakým vylepšením, pokrok nezastavíš. A také existují jakostní řady. Např. nejvíce prodávané samsungy jsou levné stroje v nižších řadách. Proto je k poruchám také nejvíc dotazů. Pořádnou televizi si dneska koupí málokdoVC LT-50VU7305 je levná 50ti hertzová šunka a ten Samsung něco podobnýho. Na Ulici nebo zprávy to asi stačí |
MMorous
@MMorousTak já žádnou streamovací platformu nemám,jen MAX a Voyo.Které stejně moc nesleduji, spíše jen běžné vysílání. |
radek79
RE: Televize JVC LT-50VU7305,50= Samsung UE50D...Přidám se ke chvále starých dobrých plasma tv. Sám jedu stařičkou Samsung PS50 650b z roku 2009 a ta holka jede jak z praku. Obraz jako víno. Spotřebu neřeším, nejede mi 20 hodin denně. Slouží jako monitor k VU 4K Ultimo. Co se týče tv JVC, Toshiba a podobných tureckých Vestel podivností, určitě bych ji nebral jako hlavní tv. Do několika let zhasne podsvícení. Obraz - no ten raději nebudu komentovat. Ale jak bylo řečeno - na Ulici v pozemáku asi stačí. Díky práci jsem měl v rukách snad všechny tv na trhu a každá má něco pro a proti. Osobně doporučím vykašlat se na low end typu JVC, TLC a podobně a raději vzít vyšší řady renomovaných značek. Ano, připlatím si, ale nebudu luštit balon na hřišti v zelené mazanici a nebo čekat na start Androidu jak v dobách elektronkových tv. A navíc novou hlavní telku nekupuju každý rok.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 435 |
@DiaboltpJá už ani za ty léta, nevím jak se televize kupují.. Navíc teď se v tom vyznat,je šílený.Tolik druhů a typů,že.. |
radek79
@radek79Já to řešim takhle:Za prvé koukám jen na 100Hz - velikost v palcích, standard pro mě 55-65 - samozřejmě rozlišení a smart - ale to jsou dneska vśechny - rok výroby a třída jakosti-model - značka u mě vede Sony případně LG, Samsungy ne - jako etalon teď bych doporučil LG OLED65G3 a SONY XR-65x95L jsou to vlajkové lodě 2023. Lg už vydala G4 a G3 spadla Jsou to drahé přístroje, které si každý nekoupí. LG se složitě nastavuje - obraz přes obrázky, Sony je nastavené z výroby poměrně slušně- koupíš a koukáś. Ještě bych doplnil že Sony - je to miniled - subjektivně má větší svítivost a lepší bílou. Tu Lg si koupil soused a nastavovali jsme to společně a nějak mě to nenadchlo. Ten oled. Hlavně ve tmavých scenách. Plasmy byly dobrý jak který, dcera měla panáka když to začínalo, na SD pozemák se na to nedalo koukat, úhly atd, filmy přes USB byly dobrý. Dneska je to vyběhlá technologie a kdo to pořád používá tak tam nemá samozřejmě finesy posledni doby, |
MMorous
@MMorousUž sme pochopili, že podľa Teba SONY TV je najlepšie. A trošku je smiešne, že Samsung nie, lebo aj v tej Tvojej Sony telke máš Samsung panel. Pozeraj Sony a buď spokojný, že máš najlepšiu telku. My ostatní, ktorí máme trošku iný názor pozeráme inú značku a sme spokojní.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 215 |
@MMorousMal som nedávno možnosť porovnať Sony Bravia 7 K-75XR70 (2024) s TCL 75C855 (2024), no Sony sa môže schovať popri TCLT55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 215 |
@MMorousPořád nepropaguj a nepoučuj to svoji Sony loď. Už jsi s tím trapný jak se opakuješ. Koukám na Samsung. A vůbec se za něj nestydím. Mám dva a kluci taky mají. Nazdar!Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 714 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |