, sekce: Technika | |
Náhradné diely pre parabolu - prasknutý držiak LNBDobrý deň, vedel by niekto poradiť, náhradný držiak pre paraboly ab fte? Moja 80 cm fte parabola (doma tam mám klasickú 80 na motor z 2021) na chate mám tú tohtoročnú 90cm na multifeed. Tá moja parabola má prasknutý držiak na LNB, ten držiak má ale skrutky dolu teda nie na bokoch, väčšina náhradných držiakov LNB má práve na bokoch tie skrutky, teda jedná možnosť použiť sekundové lepidlo alebo potom vyvŕtať dieru na držiaku na parabole a umiestniť držiak na tých nových dierach. Alebo vie niekto poradiť držiak ktorý by bol možný na výmenu na Ab fte parabolu priamo na tie originál diery? |
LukyT
Registrace: 8/2024 Příspěvků: 142 |
RE: Náhradné diely pre parabolu - prasknutý dr...Veď tá parabola nová stojí 24,50 euro. V známom obchode v TO, alebo pridi do TO a zasypem ťa novými šedými parabolami od Digi. Čisto nové. Keby si aj chcel, ťažko zohnať, na bazoši síce jeden týpek raz predával náhradné diely na paraboly ale to skôr kovové časti. Alebo ti predám čisto novú parabolu Schwaiger, cena dohodou. Ale túto starú parabolu čo máš, to nemá zmysel opravovať.====2x Zgemma H9 TWIN SE====
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 090 |
Stará parabola?Parabola nie je stará, je z roku 2021, a výmena paraboly by znamenala opätovnú inštaláciu motora, čo rozhodne nie je niečo, čo by som chcel opakovať po 2 rokoch. V 2022 som menil motor (ešte záručná výmena) teraz to nastavovať znovu. |
LukyT
RE: Náhradné diely pre parabolu - prasknutý dr... |
dulin
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 1 045 |
RE: Náhradné diely pre parabolu - prasknutý dr....... však motor nemusíš nastavovať , vymeň par., motor daj na A1 -19.2E .,dolaď parabolu . Pretoč E-West ,skontroluj....Nikto učený z neba nespadol,ale (nevhodné slovo)ov zhadzovali !!
|
sivko44
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 433 |
RE: Náhradné diely pre parabolu - prasknutý dr...Zkusil bych to zbastlit ze slabšího plechu |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 118 |
RE anténa motorTak nemusím nastavovať, to je pravda, ale musím najskôr anténu nasadiť na motor a potom samozrejme anténu aj s motorom upevniť na držiak (balkón 6 poschodie) a nehovoriac dať anténu dolu a to som riešil naposledy pred cca 2 rokmi. Pred tým som menil anténu po roku 2013 kedy som dával motor asi po 9 rokoch v 2021. Samozrejme nastavovať anténu a motor ak treba upraviť výšku ak vietor niečo rozhádže nemám problém, ale celú ako keby novú inštaláciu nehovoriac o už nižších jesenných teplotách oproti letu a kratších dňoch. Preto by som uvítal jednoduchšie riešenie s výmenou len držiaka LNB ak nepôjde inak, potom použijem sekundové lepidlo a dočasne to zalepim a uvidíme, budúce leto možno poriešim parabolu nanovo. |
LukyT
Náhradné diely pre parabolu - prasknutý držiak LNBJa som teraz menil parabolu ostala mi cela aj s drziakom.odfot mi ten drziak ,pozriem ci nebude dobry a posli mi ho na meil krebes.richard@gmail.com |
richelie
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 69 |
@LukyTKúp rovnakú parabolu a použi držiak ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 362 |
3dny | |
RE riešenieNakoniec som to poriešil sekundovým lepidlom, uvidíme ako to bude držať, a budúci rok to asi poriešim buď výmenou paraboly alebo kúpim náhradný držiak a budem musieť do tej tičky na parabole vyvŕtať diery tak, aby bolo možné náhradný držiak LNB umiestniť. Ideálne náhradný držiak resp nová parabola s držiakom už len kovový aby mi to tam neprasklo znovu v budúcnosti. |
LukyT
3dny | |
@LukyTSekundové - to bych chtěl vidět. Zkus to ještě pořádně omotat nějakou lepicí páskou |
MMorous
2dny | |
@LukyTSekundové lepidlo?!To ti povolí hneď po prvých výraznejších zmenách vonkajšich teplôt. To fakt už je lepším riešením lepiaca páska, alebo sťahovacia páska alias spona na hadicu. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 3 904 |
2dny | |
RE: Náhradné diely pre parabolu - prasknutý dr...v databazi volnejch 3D modelu pro tisk jsem videl i nekolik drzaku LNB. najdi si to a vytiskni na 3D tiskarne.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 822 |
2dny | |
@LukyTJestli je to zlomený, tak tomu udělej prozatímní dřevěnou dlahu a omotej to páskou. Jestli je to umělá hmota, tak zkus opatřit kousek stejnýho materiálu a svařit/protavit to pájkou. |
MMorous
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |