Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink výpadek

dobrý den, ca. před 2 týdny mi začal stávkovat příjem přes LNB Inverto (ca. 10 let staré) monoblok (19,2 + 23,5) abych vyloučil závadu na LNB, tak jsem použil záložní z krabice Inverto single ultra a podařilo se mi naladit opět 23,5 st. příjem rovnou do TV Sony XR (ca. 1 rok stará) pro jistotu jsem udělal nové F-konekt. venku lepší s těsněním. a přes spacetronik zkontroloval několik frekvencí (dle Skylink) a naladil, signál 100% kvalita 88 - 92% podle frekvence. ČT24 např. sign. 100% a kvalita 91%. po 2 dnech dnes opět výpadek, ještě jsem neměřil, jen namátkou ČT24 a obě hodnoty 0. je možné, že by to souviselo teď s těmi plánovanými změnami Skylinku? mám ale i pocit, že možná stávkuje TV. jakou frekvenci kdo používáte pro naladění Skylinku prosím? ty referenční např. viz tady někde uvedené, děkuji předem za zpětnou vazbu. Venda

VendaVE
Registrace: 10/2024
Odpověď v diskusním vlákně

VendaVE

Skylink jede momentalne vpohode i nyni, jak na TP 12344/H ČT, tak na ostatních TP z obou Aster3B a C, nic jsem nezaznamenal dnes během sledování tv. Příjem parabola 85 LNB Inverto IBU Quad stáří 6let. A co koaxiální kabel, ten je taky určitě starý 10 let, zkontroloval si venkovní část, zda není někde poškozený, rozpraskany, jemný prasklinky na vnějším obalu koaxialu. Muže ti tzv. nasávat vlhkost a tím vzniká útlum na určitých frekvencích.

HYPER
Registrace: 11/2010

RE: Skylink výpadek

skuste externý box, v minulosti mi stávkovali tuneri na TV Sony rôznych modelov

zoly
Registrace: 9/2012

@VendaVE

Pravděpodobně Ti to dělá nějaký zdoj rušení,dost často na frkvenci 12344,špatně se to hledá,např.router,nějaký vysílač a pod ;)

Prosat
Registrace: 8/2005

tak jsem na to zřejmě přišel, to by mě v životě nenapadlo, když to ještě fungovalo, tak jsem připojil k zásuvce a TV 1,5 m hotový koax, zásuvku jsem dotáhl rukou, díky rámečku je dost špatný přístup k dotažení, ale povedlo se, pak u TV, ale kabel zůstal při dotaží trochu napnutý, dnes při kontrole byla cítit vůle v zásuvce, zřejmě se to povolilo, udělal jsem nové F konektory na zbytek kabelu co mám, dotáhl a jede...ČT24 signál 100% Q 91% bez poklesu, naladil jsem znovu ca. 800 programů, namátkou jede vše co má, až na některé primy, tam se ještě musím podívat proč. přesto díky všem za věcné příspěvky, vše beru na vědomí, dříve či později se hodí, díky příspěvkům zde, jsem se to po delší době zas trochu naučil :8) některý hotový koaxy čouhá drát 3-4 mm (přes konec F-ka), tak by to asi mělo být, některé ale 6-7 mm to mi přijde hrozně dlouhý

VendaVE

@VendaVE

Tak tie stredové vodiče skráť na odporúčanú dĺžku. Takéto maličkosti sú samozrejmosť, to snáď netreba riešiť na fóre, či?!

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@VendaVE

Ale víš, že jsi v prvním příspěvku napsal "příjem rovnou do TV Sony XR" a zásuvku vůbec nezmínil?

torny
Registrace: 3/2018

ano pravda, omlouvám se, to jsem si neuvědomil, TV zásuvka v trojrámečku spolu s 2 sólo zásuvkama (230V) řekl bych, že je to ABB Tango, vnitřek spojení OK, ale ten rámeček je děs, kolem závitu je málo místa na dotažení rukou, má asi - 3dB útlum, pokud se nepletu, je to kombinace TV+R+SAT

VendaVE

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra