Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Vu+ ovládání přes mobil

Prosím o radu jak ovládat Vu+ Dual 4K SE přes mobilní telefon.Mám aplikaci DreamDroid a Vu+ pro Android,ale nemůžu to dát dohromady.Předem děkuji za pomoc,Venda.

VaclavV
Registrace: 3/2024
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně

@VaclavV

dreamDroid funguje R^
len to treba dobre nastavit
Odskusane

A je to
Registrace: 4/2019

foto

https://prnt.sc/oeAuuIFn6Uja

A je to

RE: Vu+ ovládání přes mobil

Mám Vu+Player HD a VuplusTV, jedu na iOS a obě apky jedou super 😉

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

@VaclavV

Ja napr. dosť často používam "OpenWebif" - t.j. zadáš ip adresu stb do webového prehliadača na mobile a pokiaľ máš v stb tento plugin aktívny, tak cez webové rozhranie sa dostaneš do stb. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@VaclavV

Používám Dream EPG Premium. Super, ale placená.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

funguje to aj ked som mimo domu?

ako to treba nastavit ked nebudem doma na svojej sieti?
a mozete poradit obe aplikacie na ios...?
dakujem za podporu

bonjovi222
Registrace: 10/2020

Pokud chceš aby TO běhalo i z venku, musíš mít veřejnou IP adresu a naportovat to na VUčko, a v webif nastavit přístupy a hesla na připojení z venku.

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

@bonjovi222

Ano funguje aj externy pristup
Su tam urcite poziadavky
1,Mala by byt pevna IP adresa
2,Nastavenie portov v routri a je to :8)
3,ostatne si dostudujes

A je to

@Wozi

To bych asi v dnešní době nedělal - k VUčku pak získá přístup "celý svět". Lepší je udělat si v domácí síti VPN, přihlašovat se do ní a skrze ní ovládat VU+

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

@A je to

Ahoj,děkuji za odezvu,ale mohl bych poprosit detailní nastavení dreamDroidu?Zkoušel jsem několik nastavení a nevím si rady.Co povolit,hostitel apod.Děkuji,pokud dáš radu,budu moc rád!

VaclavV

Povolíš-přihlášení,hostitel nebo IP tak to je přece ipčko tvého boxu, zjistíš v menu boxu nastavení-systém-síť LAN,uživatel nastavíš- root,heslo-dreambox,port 8001 a vedle 80, nezapomenout uložit.Doporučuji v nastavení sítě vypnout nastavení DHCP aby se ti neměnilo to nastavené IP boxu.

hrotik
Registrace: 1/2024

@VaclavV

Lokalne pripojenie

https://prnt.sc/3M7s5cbNEkJa

A je to

Veliké díky

Strašně moc bych chtěl všem poděkovat za cenné rady,hlavně Hrotíkovi a A je to.DreamDroid už maká!Bohužel neumí ovládání z venku,tak se pokusím rozpohybovat Vu+ pro android,nebo něco jiného,pokud najdu.

VaclavV

@VaclavV

Doporucujem dream EPG Premium R^

A je to

@A je to

Přesně taky ho používám. Pár korun. Bez prémium neumií nic.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

dream EPG Premium

Tak jsem dal na dobré rady a stáhnul jsem si dream EPG Premium.Doma funguje naprosto super,ale jak vylezu ven,tak hotovo.A tak se šťourám v nastavení a i v samotném Vu+.Doufám že to nerozšťourám moc.Kdyby byly dobré rady k nastavení externího přístupu,vůbec bych se nebránil!

VaclavV

@VaclavV

Je to zalezitost nastavenia portov v routri
ale ak nemas pevnu IP adresu od poskytovatela internetu tak to nema
moc velky vyznam :-/

A je to

dream EPG Premium

Ahoj.asi už vypadám jeko pitomec,ale co se dá dělat.Nastavení jsem tak rozšťoural,že jsem rád,že se mi to podařilo obnovit.Já ale nepotřebuji doma ovládat Vu+mobilem,na to mám dálkový ovladač,fik,fik a hotovo.Já to potřebuji z venku,prostě někde mimo kde bydlím.Teď mě nemrzí necelých 200,-kč co jsem dal za apku,ale že to nedám dohromady a toho času úplně zbytečně.Pokud mi někdo poradí jak a co kde nastavit,budu mu opravdu vděčný!

VaclavV

@VaclavV

A to kvůli koukání se do mobilu venku na televizi budeš platit měsíčně veřejnou IP adresu?

milde

@VaclavV

A precital si co som ti napisal?
Ak nemas pevnu IP adresu tak to nema zmysel nastavovat
Ak si to vybavis mozme pokracovat

A je to

dream EPG Premium

Ahoj,IP adresu mi to ukazuje,ale nevím jestli je veřejná.A ovládat Vu+ z venku bych chtěl hlavně kvůli nahrávání Tv pořadů,jsem často pryč.Nejsem příznivcem koukání do mobilu někde mimo domov.

VaclavV

@VaclavV

Tvoju IP adresu ti ukaze google
Zadaj moja IP adresa a uvidis
Ak sa ti meni denne alebo neviem ako casto,
musel by si pokazde v nastaveniach dream EPG
prepisovat IP adresu pre vonkajsi pristup

A je to

@A je to

Já se fakt moc omlouvám,asi ti připadám jako (nevhodné slovo).Na počítači si dokážu poradit,ale s tím Vu+ mám problém.Na google v počítači IP adresa ano,pořád stejná.Nevím ale,jestli bych ve Vu+ neměl najít IP adresu pro to samomostatné zařízení.Což jsem také našel,ale nejsem si jistý.Jsem jako malé dítě ve školce a to už bylo dávno.

VaclavV

@VaclavV

A je to Ti to už vysvetlil dobre. Ak nevieš, či máš verejnú IP adresu, tak si to over u svojho internetového operátora. Ale ak zato mesačne neplatíš plus tak asi nebude. Musíš vedieť najprv Tvoju "vonkajšiu" IP adresu ktorú zistíš ak napr. do prehladávača zadáš napr. https://ip.webglobe.sk/. Potom musíš zistiť IP adresu boxu ktorá sa začína na 192.168...... a tú treba zadať do routra keď nastavuješ portforwarding. Do draemEPG zadáš IP adresu Tvoju "vonkajšiu".

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

dream EPG Premium

Ahoj,tak jestli můžu poprosit o rady jak nastavit Vu+ na ovládání z venku.Pevnou adresu už mám IPv4,tak jestli se mnou budete mít ještě strpení,budu opravdu moc rád,děkuji předem za porozumění.

VaclavV
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra