, sekce: Technika | |
Automat. zap. a vyp. televize LG sat. přijímačemPo dlouhé době vlastnictví televizorů Samsung, kdy jsem si dopřával postupně větší úhlopříčky, jsem získal televizi LG 85 palců (216 cm).Prosím znalce LG televizí o radu, jak v Menu najít automatické zapínání a vypínání v LG odpovídající funkci Technilink Technisatu. Tato funkce má i jiné názvy u jiných sat. přijímačů. Chci zapnout Technisat a následně televizi LG pouhým stiskem tlačítka Zap.Technisatu, nechci používat dva ovládače. Děkuji! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 383 |
RE: Automat. zap. a vyp. televize LG sat. přij...v menu LG to nie je . jediná možnosť je spárovanie dialkového ovládača od sat prijímača , teda ak to podporuje .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 532 |
RE: Automat. zap. a vyp. televize LG sat. přij...ako ale TV vie čo má vlastne pripojiť ak má viac rôznych vstupov?ide priradiť na každý len jedno konkrétne zariadenie a ked pripojím i zvlášť ozvučenie? lebo žiadna placka nemá kvalitný zvuk |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 220 |
RE: Automat. zap. a vyp. televize LG sat. přij...Já veškeré zapínání, vypínání a přepínání různých zařízení vyřešil ovladačem Logitec Harmony Elite a je to neskutečný komfort obsluhy. |
mller
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 41 |
HDMI-CECPředpokládám, že jsi se satelitem spojený přes HDMI a satelit tuhle funkci má. Potom stačí zapnout/vypnout kterýkoliv z těchto dvou přístrojů a totéž udělá protistrana |
PepaJožka
Registrace: 8/2022 Příspěvků: 320 |
HDMI-CECTo by mělo snadno jít pokud je na Technisatu i TV zapnut HDMI-CEC = HDMI Control, což výrobci často nazývají po svém, u LG asi Simplink.Simplink musí být povolen ( nastaven na "on" ) a může mít další nastavení , například "Synchronizace automatického zapnutí" DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 579 |
@geronimohSimplink (HDMI-CEC) zapnuto, podtím Synchronizace aut zapnutí taky Zap |
PepaJožka
Registrace: 8/2022 Příspěvků: 320 |
RE: Automat. zap. a vyp. televize LG sat. přij...HDMI CEC, se zapnutím/vypnutím SAT se zapne/vypne TV. Logitech harmony jsem zkusil. Šlapal pro několik zařízení, včetně log TV a správy přes PC. V té době jediný UDO s barevným a dotykovým displayem, kdy HDMI-CEC ještě na CRT nebylo. Bohužel, to žralo baterky šíleným způsobem.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 963 |
to PepaJožkaSimplink v Menu nalezen, navolen a úspěšně vyzkoušen. Mnohokrát děkuji!Ta Parabola ještě má smysl.... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 383 |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |