Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Automat. zap. a vyp. televize LG sat. přijímačem

Po dlouhé době vlastnictví televizorů Samsung, kdy jsem si dopřával postupně větší úhlopříčky, jsem získal televizi LG 85 palců (216 cm).
Prosím znalce LG televizí o radu, jak v Menu najít automatické zapínání a vypínání v LG odpovídající funkci Technilink Technisatu. Tato funkce má i jiné názvy u jiných sat. přijímačů. Chci zapnout Technisat a následně televizi LG pouhým stiskem tlačítka Zap.Technisatu, nechci používat dva ovládače.
Děkuji!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Automat. zap. a vyp. televize LG sat. přij...

v menu LG to nie je . jediná možnosť je spárovanie dialkového ovládača od sat prijímača , teda ak to podporuje .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

ako ale TV vie čo má vlastne pripojiť ak má viac rôznych vstupov?ide priradiť na každý len jedno konkrétne zariadenie a ked pripojím i zvlášť ozvučenie? lebo žiadna placka nemá kvalitný zvuk

Duzu
Registrace: 7/2005

Já veškeré zapínání, vypínání a přepínání různých zařízení vyřešil ovladačem Logitec Harmony Elite a je to neskutečný komfort obsluhy.

mller
Registrace: 10/2006

HDMI-CEC

Předpokládám, že jsi se satelitem spojený přes HDMI a satelit tuhle funkci má. Potom stačí zapnout/vypnout kterýkoliv z těchto dvou přístrojů a totéž udělá protistrana

PepaJožka
Registrace: 8/2022

HDMI-CEC

To by mělo snadno jít pokud je na Technisatu i TV zapnut HDMI-CEC = HDMI Control, což výrobci často nazývají po svém, u LG asi Simplink.
Simplink musí být povolen ( nastaven na "on" ) a může mít další nastavení , například "Synchronizace automatického zapnutí"

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD

geronimoh
Registrace: 10/2012

@geronimoh

Simplink (HDMI-CEC) zapnuto, podtím Synchronizace aut zapnutí taky Zap

PepaJožka
Registrace: 8/2022

HDMI CEC, se zapnutím/vypnutím SAT se zapne/vypne TV. Logitech harmony jsem zkusil. Šlapal pro několik zařízení, včetně log TV a správy přes PC. V té době jediný UDO s barevným a dotykovým displayem, kdy HDMI-CEC ještě na CRT nebylo. Bohužel, to žralo baterky šíleným způsobem.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

to PepaJožka

Simplink v Menu nalezen, navolen a úspěšně vyzkoušen. Mnohokrát děkuji!
Ta Parabola ještě má smysl....

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra