, sekce: Linuxové přijímače | |
VU+ Uno 4K SE a externí DVB-T tuner USB Turbo 1Ahoj,chtěl bych se zeptat, jestli vám u VU+ Uno 4K SE s externím tunerem USB Turbo 1 funguje nahrávání? Prakticky ve 100% případů mi to píše, že je tuner zaneprázdněný, i když nic jiného nedělá a nikdy nic nenahraje. Jen asi jednou se mi stalo, že něco nahrál a od té doby už nic. Zkoušel jsem aktualizovat systém (Open ATV ze 7.3 na 7.4), ale stejný problém jsem zaznamenal i u 7.0. Je tu někdo, komu by tento typ externího tuneru u tohoto přijímače fungovalo? Zatím se mi nedařilo najít, že by někdo řešil stejný problém. Přitom tuner funguje - kanály hrají. Jiný image jsem zatím nezkoušel, pokud to ale u někoho z vás funguje byť při jiném image, asi bych to okamžitě změnil - jen jsem v tom velmi skeptický. Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 879 |
RE: VU+ Uno 4K SE a externí DVB-T tuner USB Tu...Známý používá u vu+ zera 4k od vu+ jejich externí dvb t 2 tuner. Vše je ok akorát jsem mu tam dohrál ovladače. Tuner mu přišel z Anglie. Tuner stál asi 2200 kč. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 131 |
RE: VU+ Uno 4K SE a externí DVB-T tuner USB Tu...A v boxu má sw open atv 6.4 z listopadu 2022 po poslední aktualizaci z 18.11. |
Fanyn
RE: VU+ Uno 4K SE a externí DVB-T tuner USB Tu...Fanyn: to je starý popisek. Aktuálně mám 7.0, ale ještě včera jsem měl nainstalováno 7.4. Zkoušel jsem se vrátit ve verzi nazpět.Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
@jonnyqNechápem načo do tých vu_čiek cpete všeliake open_(nevhodné slovo). S VTi image všetko šlape ako hodinky, pôjde ti aj nahrávanie s usb tunerom. |
baltik
Registrace: 6/2019 Příspěvků: 334 |
RE: VU+ Uno 4K SE a externí DVB-T tuner USB Tu...Mám dvě VUčka, jedno Uno4K SE a druhé DUO 4KSE, mám v nich Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C a u obou TO šlape včerně nahrávaní jak má. Samozřejmě že v nich mám VTi imageVU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)
|
Wozi
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 581 |
RE: VU+ Uno 4K SE a externí DVB-T tuner USB Tu...Co jsem napsal chodí i nahrávání a jestli je tam verze 6.4 tak mu to vyhovuje. VTI jsem měl v ultimu 4k, ale mně vyhovuje open atv 6.4... |
Fanyn
@jonnyqNo mě by spíše zajímalo co tam z pozemáku nahráváš. Když tam nic nedávají. Kup si nějakou IPTV a máš zpětné přehravaní i nahrávání.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 780 |
RE: VU+ Uno 4K SE a externí DVB-T tuner USB Tu...Taky nechápu smysl počínání - proč přes externí DVB-T tuner v satelitním přijímači nahrávat pozemní televizní vysílání.- z prvé další koax. kabel přes nějaký rozbočovač, který má svůj útlum a může tím pádem zeslabit signál, pochybuju že k tuneru bude samostatná anténa - za druhé - když na to chci koukat, tak si musím zapnout televizi. Tak proč to nenahrát rovnou z televize ? Jinak když se mrkneš na NET, tak se dozvíš že by to mělo hrát: S firmwarem VTI (verze 8.x a vyšší), BlackHole (verze 2.1.6 a vyšší), OpenATV (6.x a vyšší) Aby to fungovalo, což platí obecně i pro jiné případy - nejen satelitní, je třeba se postarat o aktualizované drivery v přijímači |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 164 |
RE: VU+ Uno 4K SE a externí DVB-T tuner USB Tu...Já třeba nahrávám v ultimu 4 k z dvb-t teď seriál Praha ožhralá z čt 2 obraz je lepší jak u skylinku. Anténa na dvt tuner zvlášť a přímá viditelnost na vysilač a televize není napojena na žádnou anténu včetně netu takže slouží jen jako monitor... |
Fanyn
@FanynZajímavý řešení. Starší televize ? |
MMorous
VU+ Turbo tuner@jonnyq - Mám VU+ Uno 4K s VTI, používám Turbo tuner teď už jen na DVB-T2 a nahrávání funguje bez problémů. Dokonce na jeden program koukám a druhý nahrávám.Ale mám dojem, že mi to taky takhle kdysi blbnulo. Hlásilo to, že je tuner obsazený. Už je to ale spousta let a bohužel si nepamatuju, proč se to stalo. @milde - Proč nahrávat? A proč platit za zpětné pouštění, když si nahraješ, co potřebuješ a máš to napořád a zadarmo. Nehledě na to, že občas ne všechno je ve zpětném shlédnutí. I reklamy se dají na VU+ vystříhat, ale je to samozřejmě pracné. Měl jsem celá léta IPTV od UPC, potom od Vodafone a zpětné shlédnutí jsem téměř nikdy nepoužil. Nebylo k ničemu dobré. U mnou oblíbených programů nefungovalo a u těch ostatních nebyl důvod na to koukat. @MMorous - Na rozdíl od analogu, u digitálu je skoro jedno, jak je signál silný, pokud je dostatečný na přenos a nečtverečkuje to. U satelitu, obzvláště u Skylinku, kde to jede na hranici fyzikálních možností, aby na jeden transpondér nacpali co nejvíc programů, tam to význam má. Já mám taky rozbočovač a lineární vysílání v TV i ve VU+ (Turbo) funguje skvěle. Ano, rozdělit to na 5 televizí už by byl asi problém. Věřím, že pokud na pozemní tv budou taky takhle cpát frekvenci co největším počtem programů, tak jednou bude taky síla signálu moc důležitá. |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 913 |
@OrHoroS tím nahráváním s tebou souhlasím, mám O2TV, skoro na to nekoukám a už když to pustím, tak mi to s**e, jednak dlouho nabíhá, je to sestříhaný na stopáž a nemá to titulky. Někdy mi to připomene nějaký film, který mám na disku, tak si to pustím z disku. Je tam ale větší výběr, asi lepší než platit Skylink. Udělali mi balíček s Internetem + střírná + rodinný za 799,- a 3 stovky mi vrací AirBank. Další pravda je že sledovanost je jenom týden, zrovna včera mě utekla o 5 minut kovbojka s Bronsonem z minulý neděle.Ale v pozemáku je to taky vystříhaný. Kabel Vodafone jsem měl taky, ještě na kartu do televize |
MMorous
@MMorousAno, Vodafone jsem měl taky na kartu do televize a k tomu bylo "zdarma" IPTV po kabelu, které ovšem nefungovalo skoro nikde a jejich settop box jsem nechtěl. Akorát tátovi to fungovalo v Google Chromecastovi . UPC mi fungovalo v Xiaomi Mi TV Box, než to překlopili na ten Vodafone. Potom mi jeden člověk, co tam pro ně pracoval řekl, že za pronájem jejich settop boxů ročně vydělají xxyy milionů, tak mi to bylo hned jasné. |
OrHoro
@MMorous@MMorous Televizor je 1,5 roku starý Panasonic 58¨ led a k tomu vu+ ultimo 4k s dvojitým pozemním tunerem a iptv box homatics první verze z o2 stříbrná od syna + magenta tv a skylink live iptv. Skylink sat nabídka canal + a televize, i když je android tak není napojena na internet prostě jen monitor... |
Fanyn
@OrHoroTo iptv mi na mojí Sony přestalo asi před 10ti lety fungovat a někde se objevilo zdůvodnění přechodem na protokol IPV6. |
MMorous
RE: VU+ Uno 4K SE a externí DVB-T tuner USB Tu...Turbo tuner jsem vlastně kupoval právě kvůli DVB-C od UPC. Měl jsem problém s dekódováním. Musel jsem každých zhruba 30 dní reaktivovat kódy tak, že jsem ten modul musel strčit do televize. Turbo tuner totiž neuměl kódy stahovat.Pak jsem zrušil Skylink, protože na UPC bylo asi 2x více programů za míň peněz (asi 260 Kč za 130 HD programů) a tak jsem si koupil tuner DVB-C a ten satelitní odstranil. No a dneska je mi k ničemu, ale 2500 za DVB-T2 tuner už se mi dávat nechce. Přemýšlím, že bych hodil zpátky ten satelitní. Parabolu na balkoně pořád mám, ale platit si nic nebudu. Na lineární vysílání prakticky vůbec nekoukám, hlavně kvůli reklamě. Všeho moc škodí. |
OrHoro
RE: VU+ Uno 4K SE a externí DVB-T tuner USB Tu...Ahojky.. tak nakonec jsem zkusil se vrátit k verzi 6,4 a problém je vyřešen. Děkuji za tip. 🙂Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |