, sekce: DVB-S přijímače | |
Trojkombinace ?Jaký koupit přijímač který umí pozemní tv, satelitní Skylink a internetové sledování TV.Potřebuji to pro kamaráda. |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 643 |
RE: Trojkombinace ?Například linuxovské přijímače Dreambox nebo VU+.Třeba já mám VU+ Uno 4K. Tam mám satelitní tuner (interní), externí DVB-T2/C tuner přes USB a mám vyzkoušenou i IPTV/OTT službu. Jde to nainstalovat buď jako bouquet, takže vlastně nepoznáš rozdíl mezi klasickou TV a tou IPTV, akorát tam není EPG (je to trochu pracnější) . Nebo se nainstaluje plugin (apka) třetí strany, což je nejjednodušší a tam zadáš přihlašovací údaje a link a všechno se ti načte, seřadí, setřídí. Někdy je součástí i EPG. Akorát je pak vždy nutné zapnout tu aplikaci a ovládat ji samostatně. |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 913 |
RE: Trojkombinace ?Samozřejmě existují i vícetunerové přijímače. Dreambox se třeba prodává např. s Triple tunener, kde jeden tuner umí DVB-S2X/T2/C.Existují i jiné značky, ale tam to nemám vyzkoušeno. |
OrHoro
RE: Trojkombinace ?Jo ale ještě jedna věc. Nefunguje to s klasickou IPTV, např. Skylink Live TV, O2 atd... Funguje to jen na určité (ne)legální služby.Pak existují spešl aplikace, které se musí koupit a platit nějaký měsíční poplatek (okolo 2 Euro měsíčně) a tam ti jsou schopní zprovoznit i legální IPTV některých poskytovatelů. To je v ceně, ale samotná služba IPTV/OTT ne. Jen ta konverze a aktualizace m3u playlistů, které se často každý měsíc musí dělat znovu. Takže kromě té OTT služby platíš ještě za tu aplikaci. |
OrHoro
RE: Trojkombinace ?Existují/existovaly čínské settop boxy, které mají Android (pozor, klasický Android jako v mobilu, ne Google TV. Není to uživatelsky přívětivé na dálkový ovladač) a umí jak tunery, tak i aplikace na IPTV. Tam akorát některé služby jako Skylink nebo O2 už nefungují, protože nesplňují nějaké bezpečnostní protokoly. Dříve to tam fungovalo. Nebylo to zrovna ideální.Nebo je možné třeba televizi (ale to je samozřejmě drahé), které mají všechny tunery a možnost instalace aplikací konkrétních poskytovatelů IPTV/OTT služeb. |
OrHoro
@jonaOctagon 8008 ... je nutná ICE karta ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 076 |
RE: Trojkombinace ?Octagon 8008 dát samura posledního a jde i irdeto. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 158 |
@OrHoroMýlíš se na Vu+Uno 4kse mě jde v bouquet Sledování tv i Antik tv v pohodě. Jinak Dreambox už skoro umřel.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 816 |
@jonaAle já bych neřesil trojkombinaci a spíš satelit s pozemákem a na to IPTV tv box. Je tam lepší uživatelské rozhraní. V tom satelitu to je jako ve File manageru. Tak že z nouze. No vyjde to dráž.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
RE: Trojkombinace ?No ked uz sme pri pohodli, to vsetko zvladne jeden android TV so sat tunerom. To ale asi nebude odpoved na povodnu otazku.UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 060 |
OrHoroS tím triple tunerem si to trochu domotal, triple je v podstatě rozšířené combo s twin sat tunerem. Sice i dvb-t2/c je twin, protože je interně propojen, to se ale nikde nepíše. Stále je to jenom combo. Jak vlastně skončil dream s modely one/two s dual-bootem? Je to použitelné, ví někdo?Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 143 |
@jonaCenově určitě Octagon za 2 850 Kč, Sledovani jde dodělat přes Archiv czskT90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 076 |
RE: Trojkombinace ?uClan Ustym 4K PRO Ultimate 2024 v4 |
stamar
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 1 328 |
@black13a@tukan - Triple tuner jsem sice osobně nezkoušel, ale ptal jsem se vlastníků, kteří se shodli na tom, že minimálně satelit i pozemní TV fungují souběžně bez problémů. Původně sis totiž musel vybrat, který ze tří tunerů budeš používat. To psali i v recenzi. Někteří uživatelé mi ale tvrdili, že jim údajně funguje obojí naráz na tomto jednom tuneru.A samozřejmě jsem psal i o VU+ buď s více tunery, nebo že se dá k jednotunerovému dokoupit USB klacek s DVB-T2, jak to mám já. Určitě bych dnes už nedoporučoval přijímač bez CI+ čtečky. UNI čtečky jsou už dnes přežitek. Sice některé podporují ještě i Irdeto M7 karty, ale ty už se dnes ani oficiálně neprodávají, končí jim podpora. @black13a - o Android TV jsem mluvil, ale to asi nebude tento případ. Předpokládám, že tazatel chtěl spíš jednu krabičku k již existující televizi. A Android TV box se sice dělá, ale ne s Google TV, ale s čistým Androidem. Mám vyzkoušeno, že to není zrovna to pravé, ořechové. Navíc, pokud koukáš na apku v Androidu, tak se vypnou tunery a nejdou, takže nejde například nahrávat. Dokonce se nahrávání vypne. @milde - nemýlím se. O2, T-mobile, Vodafone a Skylink ti na tom nepoběží. Některé jiné služby ano, ale ruku na srdce. Kolik lidí si bude umět vytvořit ručně bouquet? Proto jsem psal, že existuje plugin, který to řeší bez práce, ale musí se za něj platit. A s grafickým rozhraním máš pravdu, že IPTV boxy jsou trošku lepší. Ale dají se sehnat relativně slušné pluginy. Žádný zázrak, ale špatně to nevypadá. A jak jsem psal, dá se vložit ten bouquet a pak to sleduješ stejně jako satelit nebo pozemní tv. Jen bez EPG. EPG se dá vyřešit, ale rozhodně to není jednoduchá záležitost na dvě kliknutí. Takže řešením je znovu: - Linuxovský satelit se dvěma typy tunerů (S2 a T2) + plugin na IPTV/OTT. Výhodou je například Stream Cinema. Většina OTT služeb tam ovšem nejspíš nepojede. Rozhodně bych nedoporučoval levný Octagon bez CI+ čtečky. Kdo ví, jak dlouho by mu ta emulace jela. Pár let a konec. - Nová (drahá) televize, nejlépe s Google TV. Tam ovšem nepojede Stream Cinema. Ale zase tam pojede většina OTT služeb. |
OrHoro
RE: Trojkombinace ?Dal by se koupit možná second hand nějaký Dreambox se dvěma typy tunerů za dobrý peníz.U nových satelitů se dvěma tunery (sat / pozem) a CI+ si připrav minimálně 5 - 6 tisíc. Octagon je sice pod 3 tisíce, ale nemá tu čtečku. Já už bych to dnes určitě nekupoval. Bylo by to řešení do doby, než vypnou ty Irdeto karty. u ICE karet už dnes některé programy nejde dekódovat. A navíc se těžko shánějí (po bazarech). Dokupovat IPTV box znamená víc peněz, o jeden ovladač navíc, o tři kabely navíc a nutnost přepínat ovladačem na televizi mezi přístroji. To pro člověka, co chce všechno na jeden ovladač není zrovna to, co od toho čeká :) |
OrHoro
RE: Trojkombinace ?Ještě taková zlatá střední cesta. Koupit combo satelit a na IPTV koukat v televizi, pokud to ta televize podporuje. Sice je to jeden dálkáč navíc, ale nemusí se kupovat nic dalšího a na počet krabiček a kabelů to vyjde nastejno. |
OrHoro
@OrHoroTy pluginy jsou i zdarma. Podmínka je satelit s LinuxemVu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
@OrHoroTaky jsem to měl ve Vučku. Ale dávám přednost Android tv boxu. Tam jede vše.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
RE: Trojkombinace ?Ach jo. Moje TV umí pozemní, satelitní, internetové/O2TV a kabelové. Všechno na jeden DO. Tohle ale umí dneska každá Smartka. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 227 |
@MMorouso2 neumí každá,ani skylink live |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 218 |
@pierrepetrTak ať si koupí pořádnou která to umí |
MMorous
@pierrepetrkazda smart s androidem ano, a morous ma Sony, takze gut. 👍 |
Bohemia cz
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 1 250 |
@jonaasi bych to resil dvema pristroji, jeden sat+pozemak, a druhy mmc kde budou fungovat vsechny internetove sluzby, a vzhledem k tomu ze sat+T2 ma zabudovany kazda smart tv tak staci dokoupit ten androidbox. 👍 |
Bohemia cz
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 1 250 |
RE: Trojkombinace ?Pravda je taková, že na ten satelit to jede v pohodě když nejsi šťoura, nastavíš a koukáš. Jsou tam samozřejmě omezení, diseq na 4 satelity, počet kanálů, ale většinou to stačí. Když tam ale nahrneš celej HotBird, vejde se tam asi něco přes 1000 kanálů a celý to zaplníš, potom vznikají problémy s tříděním atd. Ale na Skylink i 4k kanály to stačí, O2TV v poho. Máš to ale na jeden DO, jedno napájení, 2 koaxy a jeden ethernet. Jestli si ovšem chceš zadrátovat byt, tak prosím, řešení je celá řada, kamarád si určitě něco vybere a bude spokojený, než ho s těma drátama mladá vyhodí. |
MMorous
@MMorousTak zněl vlastně dotaz. Všechny tři věci na jednom místě. A předpokládám, že tazatel nechtěl kupovat novou televizi. Pokud to nepodporuje televize a nechce dvě nebo více krabiček, tak jedině Enigma 2 s omezeními a nebo nějaký smart tv box, který umí všechno, ale ty většinou nejsou nic moc. Případně kombinace - TV - satelit+pozemní a Android TV/Google TV box na to IPTV/OTT. Eventuelně Apple TV, ale tam spousta aplikací nefunguje.Všude jsou nějaké kompromisy. |
OrHoro
@OrHoroJeště jsi zde nenapsal celou bibli o tv |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 164 |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |