Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Jaky prijimac s CI slotem na skylink?

Rodicum prestaly na prijimaci Mascom fungovat programy CT, ani CT24 nema signal. Na tuneru v tv sony na stejne parabole funguje vse jak ma, i jsme na stejnem kabelu zkusili mascom a nic.
Takze predpokladam, ze ten prijimac je uz za zenitem a shanim neco novyho.
Chtel bych spis neco jednoduchyho, s CI slotem a slusnym SW, ceskym EPG, fastscanem.
Pro sebe mam VU+, ale nechci delat kazdy tyden support na dalku.
Cena max 3000.
Koukal jsem po AB 700HD, ale nikdy jsem to nevidel nazivo, predevsim SW, rychlost prepinani, ladeni a organizace programu by me zajimala...
Karta Irdeto ICE01

Batul
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59
Odpověď v diskusním vlákně

@Batul

tak predevsim neco se sachtou, a CI+, ono se toho dnes uz moc nedela, ale rozhodne NE srajdy typu AB a podobne.

Bohemia cz
Registrace: 3/2022

RE: Jaky prijimac s CI slotem na skylink?

To uz radsi nejaky box SKYLINK REDY treba KAON kdyz neco lenejsi. :-/

Kolek
Registrace: 2/2015

Když Ti to jede na sonce, proč nedáš ci-modul s kartou do ní a bude to nejjednodušší, pro ně i pro Tebe. Na sonce vyzkoušej, jak by to šlo a uvidíš...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

Ta tv je v jinem pokoji a pravidelne jede. Takze nelze pouzit, proto shanim nahradu za ten mascom.

Batul

@Batul

Vyměň v Mascomu kondíky ve zdroji a jedeš dál.

krupino
Registrace: 10/2008

krupino

kondikama ve zdroji to nemusí končit, další múzou být na přístrojový desce. Přesný označení přijímače Mascom neznáme. Ale mohlo by se jednat o starší kousky s oznacenim 2000 nebo 2600 případně MC 250,270.

HYPER
Registrace: 11/2010

@krupino

A jesté nejaký bezkartový modul a HEVC s ohledem do budoucna. :)))

Kolek
Registrace: 2/2015

@HYPER

Mascom kdysi poridil deda, 10+ let zpatky. Opravovat nic nebudu, neumim to a vymena neni draha.
Zatim jsem tu moc tipu nedostal...

Batul

RE prijímač

Možno niečo na kombinovaný príjem, čo by zvládalo aj Live TV , prípadne rovno prejsť na Live TV (Skylink TV cez internet). Ak je karta Irdeto, tak potom Ab Cryptobox 650 HD + Irdeto Smit modul. Toto sa mi osvedčilo najviac v kombinácii so Skylink. Na ANTIK SAT potom Ab Cryptobox 750 HD + Smit conax modul ale to je už iný operátor a nepoužiteľný v ČR. Ešte možnosť prejsť na FTA DVB-T resp DVB-T2, ktoré má skoro kompletnú ponuku, ale ak ide o šport potom asi jedine nechať Skylink a s tou kombináciou Ab Cryptobox 650 + Irdeto Smit Skylink ready.

LukyT
Registrace: 8/2024

@Batul

Pokud chceš zachovat kartu, tak kup pro rodiče certifikovanou Teslu TE-3000 za 1500,-. Rady jako Kaon, betkartový modul atd jsou kraviny, protože přijdeš o klasickou kartu. Nejvíc tu zase perlí LukyT, který není schopný pochopit jako vždy zadání. :)))

RAFI007

@Batul

Ak vstavany SAT tuner funguje, naco ti je externy SAT prijimac, prosim ta? V com tvojim rodicom vstavany SAT tuner nevyhovuje?

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Jean Reno

Psal,že je to televize v jiném pokoji.Já jsem měl AB Cryptobox 750 a nebyly žádné problémy.Jsou prodejci,kteří mu to prodají už nastavené.

jjery
Registrace: 12/2012

@RAFI007

LukyT zadanie pochopil, myslím že Ty navrhuješ prijímač bez CI slotu, aj keď zadávateľ ho chcel. LukyT presne trafil a ja mám rovnakú skúsenosť s CRB pre dôchodcov, ale už by som šiel do Cryptoboxu 752, aby bol v jednom aj pozemný príjem ako záloha pri výpadku SAT.

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@Jean Reno

Preboha, ved najprv citaj (s porozumenim) a potom reaguj...

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@Dzordzo

Mame ted prijimac Mascom s CI modulem a irdeto kartou. A k uni cteckam nemam extra duveru, proto jsem chtel novy prijimac s CI slotem.
A shanim neco slusnyho, co se nekazi, dobre se to ovlada a ladi a neni to slozity. ;)

Batul

@Batul

Cryptobox 752 HD, mám ich niekoľko, poruchovosť cca 5%

Dzordzo

@Dzordzo

Diky, kouknu na to.

Batul

CRB 750 alebo 752, korektne pracuje so ready modulmi skylink, má funkčný fastscan, pomerne dobrý obraz a nerobí problémy, poruchy len v 1 mesiaci prevádzky som zaregistroval, asi 2, ináč nebol nikdy problém, predaných cca 80 ks...

zoly
Registrace: 9/2012

@RAFI007

klasická karta za pár rokov skončí , modul sa tiež menil , ten najstarší už dnes nejde a bude to ako to má na SK Digi, párované karty a to bude utrum pre všetkých a preto klientov nestratil

Duzu
Registrace: 7/2005

@Dzordzo

čo ti je to platné ked práve on dostane ten čo rýchlo odíde, tam musíš mať šťastie, dnes je elektronika oveľa menej kazivá ako niekedy , dnes by som sa servisom neuživil, niekedy to bol parádny príjem, myslel som že už lepší v tej branži nenájdem a predsa som našiel , dnes jednoznačne vo výpočtovej technike

Duzu
Registrace: 7/2005

@Duzu

vymení v záruke za nový ... 5 ročná záruka v Alze +15,50€ Všetko ostatné spĺňa na 100%

Dzordzo

@Dzordzo

LukyT začal se svojí oblíbenou IPTV, takže pro rodiče tezatele to moc netrefil.
V Mascomu byl modul z důvodu certifikace přijímače pro Skylink.Modul
Mascom je již bez podpory a bez 64bit šifrování. Pokud modul odejde, tak musí přejít na bezkartový CAM 803 s rozhraním CI+ a nebezpečím změny sw přes OTA.AB Crypto má jen CI + sw k tomuto modulu, může ale kartu dát s příslušným sw do čtečky. Proto ta rada s Teslou pro rodiče. Tesla se dováží každoročně po 10tks a má podporu od M7, sw je přes družici, hw poruchovost pod 1%,. V případě vadné karty jde domluvit se skylinkem výměna za druhou.Předpokládám, že Batul to chtěl mít do budoucna bez problémů, proto tato rada. ;)

RAFI007

@RAFI007

Je to tak, jednou nastavit, predvest a vic se nestarat.

Batul

@zoly

Tyhle Krypťouchy s novějším softem umí M7 i ve čtečce.

krupino
Registrace: 10/2008

@RAFI007

Cryptobox M7 zvláda aj v čítačke, CI+ je do zálohy. Ja mám kartu M7 v čítačke a v CI+ modul od Digi. To Tesla asi nedá. Takisto je možná kombinácia AntikSAT + Skylink, čo nie je tiež úplne márne pri momentálnej cene základu AntikSAT 24,-EUR/rok a ten základ je dosť obsiahly. Sat bez CI už by som nekupoval ...

Dzordzo
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra