Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vu+Uno4k.Problikavajici kontrolka

Zdravím.Mensi dotaz.Problikavajici kontrolka na prijimaci.Prijimac samozřejmě nenabutuje.Uz se to někomu stalo?Zdroj nemam ted čím promerit.Dekuji za kazdou zkušenost.

amadeus
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vu+Uno4k.Problikavajici kontrolka

Určitě bych začal kontrolou toho zdroje... :8)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink komplet, O2TV zlatá, Eurosport player, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

Já mám přijímač VU+ UNO 4K. Tam je jeden nešvar. Když se vypne přijímač se zapnutou aplikací, nejde ho zpátky nahodit. Stává se mi to, když se vypne sama televize. Ta se vypíná přibližně 4 hodiny potom, co nepoužívám dálkový ovladač od televize. Tím se vypne i VU+.

Na to pomůže:

- Buďto vytáhnout ze zásuvky, počkat 10 sekund a pak spustit a normálně naběhne. Nepohodlné, ale jednoduché a relativně rychlé.
- Nebo lze pomačkat několikrát EXIT. Musí se dělat prodlevy 2 - 3 sekundy. V podstatě EXITem poslepu vyskáčeš ze zapnuté aplikace a dáš tak přijímači čas, aby zapnul standardní rozlišení. Počítej tak 5 - 6x dát EXIT a pokaždé počkat 3 sekundy. Potom zkusit přijímač zapnout a rozjede se. U mě to tedy vždycky pomohlo.

Pokud nepomůže ani jedna z těch věcí, odešel zdroj a je nutné koupit nový

Je ještě malá, ale ne zanedbatelná možnost, že vlivem přepětí vyhořela základní deska. Tam to opravit nejde (jde, existují firmy, ale vyplatí se to??? U takhle drahého přijímače teoreticky ano, ale to je na tvém rozhodnutí).

OrHoro
Registrace: 4/2010

@drobeček

Zdroj to neni.Davam to na opravu.Dam vědět jak to dopadlo.Pocitam že nakej kondik no uvidime.

amadeus

@amadeus

A ako vieš že to neni zdrojom mal si druhy na vymenu?

jopo166
Registrace: 1/2009

Ahoj.Tak nakonec to bylo zdrojem.Jsem ho změřil obycejnym merakem ukazoval sice 12.3 votu,tak jdem si myslel že je zdroj v poradku.Mysle je hov.. vědět.Odnesl jsem ho teda na opravu k odbornikum a ejhle jemom vadny zdroj.Oprava zdroje stala 200.kc.Prijimac tedy v poradku.Uz jsem chtel kupovat novej.

amadeus

@amadeus

Ano, pravděpodobně výměna filtračního elektrolytického kondenzátoru... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink komplet, O2TV zlatá, Eurosport player, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra