Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Prijem dvb t2 cz v okoli Martina

Funguje to ,ale mozny je len prijem z vysielaca Kojal kanal 33 a 40. Vsetko riesene sustavou dvoch anten a kvalitneho zosilnovaca. Signal je stabilny 100 percent....Samozrejme vsetko je treba skusat a merat od miesta k miestu...

Jogy
Registrace: 9/2024
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Prijem dvb t2 cz v okoli Martina

V okoli Martina neni prijem lebo tam su velke kopce. :)))

jopo166
Registrace: 1/2009

jopo166

A přesto má jogy prostě štěstí, chytá nejspíš nějaký odraz od kopce pokud tam jsou v jeho okolí v místě příjmu. A cesty signálu jsou nevyzpitatelne. Tohle znám taky z jednoho místa, kde je to se signálem pozemaku špatný, okolní terén je kopcovitý ve směru na vysílač a přesto se mi podařilo v některých místech zachytit signál. Je potřeba ho pak zesílit. Ne všude je to dobrý. Je to tam spíš na příjem ze satelitu.

HYPER
Registrace: 11/2010

Masív Malej Fatry je preťatý Domašínskym meandrom, teda riekou Váh.
Touto štrbinou preniká a vždy prenikal signál z Lysej Hory pre šťastnú časť Vrútok a Martina. Aj na malú 30cm logperu..
Kojál je prekrytý dokonale, takže iba odrazom. ;)

Cahors 52E-28E, T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor, Zero4K, Octagon

P 222
Registrace: 1/2006

Ved prave preto som to napisal, ze cesty signalu su nevyspytatelne a xmux ma svojimi antenami vyviedol z omylu signal ako vino a vsetkych meracov signalu som poslal kade lahsie tvrdili, tiez to co ty a signal mam lepsi ako z Martinskych holi vzdialenost 160km a vyskovy profil 1100metrov. Signal na streche som si nasiel na zaklade fm radia z Kojalu na telefone a tam ,kde mi isli radia s rds tam som postavil stoziar lebo merak na DVB t2 som nemal a ide aj dvb t2 , ale pravidlo, ze kde ide FM ide aj Vhf to nemusi platit, ale netvrdim, ze to bolo jednoduche, zistit kombinaciu a typ zosilnovacov bola strasna alchymia a este vacsia to zlucit s dvb t2 SK plus DAB plus FM dohromady spolu. Ale je to spokojnost, ked sa zadari mam aj 91,1 Mhz Cro z Klete co je 350Km. Vsetko fici ako ma a niekedy tato Turcianska diera je lepsia lebo mi tu neleze do signalu aspon bordel z Madarska ako rusicky z Gerecse... I ked zase 26 kanal tu mam zabity hned 2x zo Sklabine a aj z Bralovej skaly, takze aspon ta 33 a 40 je super ulovok....Kombinacia zosilnovacov teroz sirokopasmo 17dB nizkosum 0,7dB hned za nim zosilnovac 33,40 26dB nizkosum 0,6dB a na konci 25metroveho koaxialu znovu 33,40 26dB nizkosum 0,6dB. Roztec dvojcata mam 130cm treba mat co najkratsie kable ku zlucovacu anten a hlavne na mm rovnake! Takze vsetkym prajem kvalitny prijem. Ja mam anteny od xmuxa yagi 35Y napasovane priamo na kanal 33 az 40 ale kludne si mozete kupit na www.dxc.cz aj sirokopasmove 21 az 47. Super kvalita a hlavne, ked nezabere toto tak uz potom ako sa hovori z hovn... bic neupleties.

Jogy

Zabudnite na signal z Lysej Hory tan to mame zabite signalmi z Bralovej skaly a Sitna. Mozne je chytat len Kojal. Aj to smerom Juzne od Martina, kde konci masiv Martinskych holi v smere na Hnilicku Kyceru lebo vyska 1400 metrov klesa na nejakych 1100m.

Jogy

Aj v okolí T.T mám 90% kvalitu na kanáloch 33a40

4°W/1°W/5°E/13°E/19.2°E/23.5°E/28, 5°E Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekto by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel

hujer23
Registrace: 2/2007

Oprava 33a22

4°W/1°W/5°E/13°E/19.2°E/23.5°E/28, 5°E Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekto by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel

hujer23

Ahoj Jogy, podla toho, co pises, tak ten prijem mas niekde juznejsie od Martina a som tiez z tohto regionu, ale zrejme v MT Priekope asi nic, ze? Za starych cias sa dalo chytat O3 na FM alebo na TV ostravsky okruh, neskor CT - z Lysej Hory - aj v DVB-T. To je teraz naozaj 0 bodov. Pamatam sa, ze kedysi sla aj Nova v analogu z Kojalu, ale to bol analog a bolo tam take riadkove rusenie.

kolle

Moja poloha Pribovce. Ano za analogu som mal novu na 9 kanale tiez. No v Priekope som si nie moc isty tym Kojalom v Turanoch uz to ide ale je to trochu dalej za Martinskymi holami. Ale ako sa hovori ten odraz signalu moze byt rozlicny je nutne si signal skusit na antenu sirokopasmovu ci uz colorku ale dlhu alebo yagi tiez dlhu lebo aj u mna bol expert s kratkou colorkou a nenasiel nic. V antene trb mat kvalitny zosilnovac s nizkym sumom 0k0l0 0,6-0,7 DB TEROZ 600X, nízkošumový, UHF, G17dB, F0,7dB, U 120dBμV, F-F.
Pisu tu kolegovci, ze v okoli Turc. Teplic chytaju aj kanal 22 co su bud Valasske Klobouky, alebo Zlin, ale to uz je vysie ako ja a hlavne vzdy v Turci bol JV kut co je Horna Stubna a okolie uplne super miesto, kde je krasny vyskovy profil na prijem CZ muxov. V Martine si myslim, ze bude ten Kojal uplne zly mozno tak na Ladovni a Smerom na Belu by to este mohlo ist, jednoducho tie Martinky budu problem, pretoze ja som Lysu horu mal uplne zatienenu tu v Pribovciach. Ale musim povedat, ze ta dvb t2 je velmi nachylna na vsetko treba to mat odrusene od mobilnych sieti s filtrom. Zlaty analog alebo DVB-T. Ale ako pise nado mnou aj v hornom Turci nemaju 26 kanal, kde su CT1,CT2 pretoze to tu je zabite Sklabinou a Bralovou skalou. ALe mozem povedat, ze pocet programov sa v CZ muxoch stale zvysuje a je to neporovnatelne s nasim dvb t2. I ked teraz sa da satelitny prijem urobit podstatne lacnejsie, lebo riesenie dvojca a zosilnovace bez prace je na urovni do 300Eur, samozrejme ak nabyvas v Hornej Stubni, kde je signal z Kojalu aj na obycajne polske sito...

Jogy

teraz to už len porozbočovať po dome. ;)

jopo166

@hujer23. Kde presnejsie mas ten signal v Tirc. Tepliciach asi Zlin? Vdaka

Jogy

@jopo166. Rozbocene do 5 izieb....

Jogy

@Jogy

Dakujem Ti za podrobny opis situacie. Tak vidim, ze to vobec nie je jednoduche v mojej lokalite. Skor by som povedal, ze uplne alebo takmer nemozne. Ale tak zase hory tu mame pekne. :-)

kolle

Cesty Páně a vysokofrekvenčního signálu jsou nevyzpytatelné. U bráchy v Podkrkonoší byl nejlepší signál na nejméně pravděpodobném místě. Metr nad zemí u dílny. Všude na střeše, verandě a jiných místech na hraně. Tam paráda.

krupino
Registrace: 10/2008

Chlapi, ty hory, kopce, jsou někdy k dobru pro použití odražených signálu, ale většinou je to spíš bohuzel problém. Ty ČT programy se budou muset řešit buď satelitním příjmem nebo přes internet. Ten pásmový zesilovač 606 17dB/0,7 DVB-T2 mám taky, použil jsem ho krátce, je dobry, ale stejně jsem nabyl dojmu, že je to spíš výkonový typ. Když jsem použil klasický tranzistorový předzesilovač 18 dB/1,2 sum nebo kanálový k21 až 24 14 dB přišlo mi ze jsou citlivější na slabší signál z Polska na k24, který občas dorazil na anténu LP 2845 s filtrem LTE od Terozu. Mám ještě ve sbírce kanálovou verzi 21 až 24 15/0,7 dB nebo pásmový 21 až 69 28dB/0,7 a kanálový k24 35dB/0,7. Použil jsem menší zesílení proto, že jsem to měl hlavne na vyrovnání úrovně pro k 21 MUX24, který je slabší, ale stabilní. Pak jsem to zrušil a nechal jsem to predelat na k21, k44 a 47. U těch polaku se jednalo o dálkový příjem a byl převážně občasný zejména od října do jara při mimořádných příjmových podmínkách. Vzdálenost od vysílače Sněžné jámy k mému místu je přes sto kilometru. Po přechodu na T2 v Polsku to bude teď už zase o něco horší vzhledem k použitelným parametru směrem k nám do vnitrozemí.

HYPER
Registrace: 11/2010

Mam vuskusane vsetky zosilnovace aj od Jencu ajz dxc a naozaj jedina kombinacia mi funguje s tym terozom ako prvy a ostatne za nim akp som napisal a to som naozaj vuskusal vsetko mozne ale hlavne zaklad je dvojca toto slape ako hodinky tych 160km a vuskovy profil proste neosidite...

Jogy

dvb t2 cz v martine , to sa dalo pozerať a pri miernom otočení aj poliaci , z piateho poschodia , cez dieru k dubnej skale ,smer , žilina . príbovce sú vzdialene 8 km ta to je super , že to ide .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Mošovce ..

hujer23

@hujer23

tam je zajtra o 17:00 queen

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@hujer23 a aku mas antenu? Mas sustavu anten?

Jogy

Klasika sito a postačuje.

hujer23

@hujer23.
Vdaka lokalitu Mosovce trochu poznam a ste uz dost daleko za Malou Fatrou takze je to asi nieco podobne ako Horna Stubna. Signal zo Zlina je tam super. Lebo aj vzdialenost je necelych 100km a akurat ti to ide cez Vricke sedlo. Ja som Kojal v podstate vytahoval ako sa hovori zo zahrobia a aj napriek antenarom, ktory nic nenasli som si ako amater ten signal vydoloval v plnej kvalite 100percent. Ale vdaka za info....

Jogy

tv LG

a vela zalezi aj na televizore mam 2 rovnake na jednom chytim a na druhom teda viacerych nie,najprv som myslel ze koncovka rozbocovac ale nakoniec som zistil ze iba leden LG 30 chyti naladi cca80 programov a druhe ani nie 30.

dream 500, a 8000 sg2100 gib.90

roman112
Registrace: 3/2005

@roman112

ako vieš že iba jeden chyti 80 programov vymenil si jednu telku za druhu?a tak si to skušal? lebo skušat telky na roznich dlžkach kabloch z roznim utmom nieje smerodatne.

jopo166

@roman112.
Ano je to pravda. Ja mam Samsung a jeho tuner je o 30 percent horsi ako mam na Technisate...Tito zistite hlavne na dialkovom prijme, kde hra ulohu vsetko ja pouzivam 3 zosilnovace na dlzke 30metrov so sumom okolo 0,6dB.

Jogy
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra