Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Převod videa

Nahrávám si občas filmy z čt2 které při přehrávání mají i titulky.Většinou film převádím na formát MP4 ale po převodu tam titulky již nejsou.Jak to převést aby tam ty titulky zůstaly?

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@Jarous

Neviem akým programom prevádzaš video, neviem formát video súboru, tak iba stručne.
Okrem mnohých iných napr. HandBrake.

RudoM
Registrace: 5/2020

RE: Převod videa

Z ts formátu na MP4 programem iSkysoft iMedia Converter Deluxe.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Jarous

nic nepřeváděj,jen ukládej,bude tam všechno

pierrepetr
Registrace: 5/2006

aj súbor TS sa dá v tv prehrať .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Kompletní stream lze editovat včetně DVB titulků v LosslessCut.

torny
Registrace: 3/2018

@Jarous ... plugin Movie Cut

Hrubý střih jde i v E2 ... plugin Movie Cut ... v ts souboru zůstane vše ... titulky, teletext, všechny audio stopy ... ts je nej formát ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@pierrepetr

Převádím to pro úsporu místa na disku,protože ty videa z čt mají víc GB.

Jarous

@Jarous

MKV Toolnix, udělal jsem teď test, soubor HEVC z CT1 DVB-T2. Původně 4 zvuky, ponechány 2 AAC. Před transformací 2,8 GB, po ní 2,1 GB. Výsledný stream je mkv, HEVC s původním datovým tokem, originální a dabovaný zvuk, české DVB titulky.

torny

mimozemstan ma tedka v akci barakudu 8TB za 3500. to fakt nema smysl resit nejaky strihani natoz rekomprimaci :)))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

No tak když chci něco poslat přes úschovnu, tak rekomprimace může mít velký smysl...

DPetr
Registrace: 2/2014

@RudoM

Tož Handbrake jsem zkusil a pěkný, až na to, že se mi nepodařilo zachovat ve streamu v menu zvolené skrytou titulkovou stopu (tedy DVB, teletextové titulky to nevidělo vůbec). Jen zvolené vložit natvrdo do obrazu (burn in).
Něco mi ušlo, nebo to opravdu nejde?

DPetr

@bublajs

Mám prázdné starší disky tak je plním filmama.Kupovat nové pro tento účel nemíním.

Jarous

@DPetr

Nič ti neušlo, pravda je, že v tomto prípade to nejde.
Nesprávne som zanalyzoval Jarousov dotaz, preto som napísal to, čo som napísal.
Jarousovi a tomu (minimálne ty), kto skúšal mnou doporučený SW sa ospravedlňujem.
SW je dobrý, ale nie vhodný pre tento prípad.

RudoM
Registrace: 5/2020

@RudoM

To nic, může se hodit právě v případě, kdy budu chtít ty titulky pro někoho natvrdo...Škoda, že neumí i ořez.
Dá se udělat třeba LosslessCutem, možno zvolit, jaké audio či titulkové stopy zachovat. Šel mi oříznout i stream UHD HEVC - ze satelitu (promo Astra). Zachová i můj oblíbený kontejner .ts, i když při pracovním náhledu nehraje zvuk a obraz má omezenou kvalitu. Výsledný stream však v pořádku. Na druhé straně mi v Avidemuxu chybí jen to zachování titulkových stop, nabídka filtrů a možností úprav je v něm veliká a moc rád s ním dělám...

DPetr

VideoReDo - $$$ - WIN
Avidemux - free - MAC, WIN , Linux

losparabo
Registrace: 2/2007

@DPetr

Zkouším LosslessCut 3.62.0.0 a nemůžu tam dostat zobrazení keyframes. Zkouším různé zoomy, ale když zapnu klíček, stejně se na liště nic nezobrazí. Je tam nějaký trik? Zdroj je ts hevc z čt.

torny

@torny

Zkoušel jsem jej jen zběžně. Mám verzi 3.45 na Apple M1. Praxi s ním nemám,teď jsem na to koukl a při klepnutí na symbol klíče mi píše: Klíčové snímky se zobrazují na časové ose. Možná budete muset použít ZOOM, aby se zobrazily. - Já na videu dlouhém cca 50 minut dcílil zobrazení klíč.snímků až při ZOOMu 8x.
Objevily se tenké svislé čárky, kterých postupně přibývalo, když jsem klikal na symboly klíče - zpět a nebo dopředu, čímž se skáče postupně na nejbližší klíčové snímky. Poloha kurzoru, popsaná počtem snímků, se bezprostředně objevuje uprostřed (nad symbolem šipky PLAY), údaj v čase až po kiknutí na symbol ruky, ukazující prstem ( levý pro kurzor, případně start výběru, pravý pro konec výběru. Slouží pro potvrzení začátku či konce výběru (na polohu kurzoru).
N

Omlouvám se za pozdní reakci, neb od rána plodím něco zcela jiného a na parabolu koukl až teď :))

DPetr

@torny

P.S. To mi fungovalo na záznamu z pozemáku.
Na HEVC UHD nahrávce ze satelitu při použití klíče vlevo - vpravo na keyframes kurzor vůbec neskákal, nic se nezobrazovalo. Ještě jsem si všiml, že pro zapnutí zobrazení keyframes je symbol klíčku "FAB" mezi ikonami pod časovou osou vlevo.

DPetr

@DPetr

Jj, díky za test. Zoomy jsem zkoušel nahoru dolu a nic. Ani zobrazení, ani skok na další keyframe. Normálně tenhle program nepoužívám, chtěl jsem něco na střih s DVB titulky. Zkusím ještě najít starší verze. Díky, mějte se dobře.

torny

@torny

Nainstaloval jsem ten MKV Toolnix a titulky tam zůstanou.Střih ale asi není možný což asi řeší můj problém jen z půlky.

Jarous

@Jarous

Jo, přesně tak, proto jsem zkoušel ten Lossless cut. Jsem zvyklý na Avidemux, tak je Lossless pro mě poněkud nepohodlný, ale tvému účelu by asi vyhověl.

torny

@Jarous

Teď jsem udělal test na MKV toolnix: Pokud ti jde jen o ostřižení CT záznamů, funguje to docela dobře: Na druhé straně zadání, v okně Výstup dáš do okna Rozdělení časy požadovaných segmentů ve formátu HH:MM:SS, já konkrétně při testu 00:03:35,00:32:56. Po spuštění se mi uložily ze souboru o trvání 59:55 3 soubory o trvání 3:35, 29:20 a 26:59. Takže je to trochu přes ucho, ale funguje to svižně. Pokud bys musel vystřihovat reklamy, tak je tam zase možnost spojování úseků.

torny

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra