![]() |
|
Převod videaNahrávám si občas filmy z čt2 které při přehrávání mají i titulky.Většinou film převádím na formát MP4 ale po převodu tam titulky již nejsou.Jak to převést aby tam ty titulky zůstaly?Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 069 |
![]() |
|
@JarousNeviem akým programom prevádzaš video, neviem formát video súboru, tak iba stručne.Okrem mnohých iných napr. HandBrake. |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 315 |
![]() |
|
RE: Převod videaZ ts formátu na MP4 programem iSkysoft iMedia Converter Deluxe.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
@Jarousnic nepřeváděj,jen ukládej,bude tam všechno |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Převod videaaj súbor TS sa dá v tv prehrať .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
RE: Převod videaKompletní stream lze editovat včetně DVB titulků v LosslessCut. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 617 |
![]() |
|
@Jarous ... plugin Movie CutHrubý střih jde i v E2 ... plugin Movie Cut ... v ts souboru zůstane vše ... titulky, teletext, všechny audio stopy ... ts je nej formát ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 168 |
![]() |
|
@pierrepetrPřevádím to pro úsporu místa na disku,protože ty videa z čt mají víc GB.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
@JarousMKV Toolnix, udělal jsem teď test, soubor HEVC z CT1 DVB-T2. Původně 4 zvuky, ponechány 2 AAC. Před transformací 2,8 GB, po ní 2,1 GB. Výsledný stream je mkv, HEVC s původním datovým tokem, originální a dabovaný zvuk, české DVB titulky. |
torny
![]() |
|
RE: Převod videamimozemstan ma tedka v akci barakudu 8TB za 3500. to fakt nema smysl resit nejaky strihani natoz rekomprimaci :)))Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
@bublajsNo tak když chci něco poslat přes úschovnu, tak rekomprimace může mít velký smysl... |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 440 |
![]() |
|
@RudoMTož Handbrake jsem zkusil a pěkný, až na to, že se mi nepodařilo zachovat ve streamu v menu zvolené skrytou titulkovou stopu (tedy DVB, teletextové titulky to nevidělo vůbec). Jen zvolené vložit natvrdo do obrazu (burn in).Něco mi ušlo, nebo to opravdu nejde? |
DPetr
![]() |
|
@bublajsMám prázdné starší disky tak je plním filmama.Kupovat nové pro tento účel nemíním.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
@DPetrNič ti neušlo, pravda je, že v tomto prípade to nejde.Nesprávne som zanalyzoval Jarousov dotaz, preto som napísal to, čo som napísal. Jarousovi a tomu (minimálne ty), kto skúšal mnou doporučený SW sa ospravedlňujem. SW je dobrý, ale nie vhodný pre tento prípad. |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 315 |
![]() |
|
@RudoMTo nic, může se hodit právě v případě, kdy budu chtít ty titulky pro někoho natvrdo...Škoda, že neumí i ořez.Dá se udělat třeba LosslessCutem, možno zvolit, jaké audio či titulkové stopy zachovat. Šel mi oříznout i stream UHD HEVC - ze satelitu (promo Astra). Zachová i můj oblíbený kontejner .ts, i když při pracovním náhledu nehraje zvuk a obraz má omezenou kvalitu. Výsledný stream však v pořádku. Na druhé straně mi v Avidemuxu chybí jen to zachování titulkových stop, nabídka filtrů a možností úprav je v něm veliká a moc rád s ním dělám... |
DPetr
![]() |
|
RE: Převod videaVideoReDo - $$$ - WINAvidemux - free - MAC, WIN , Linux |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
![]() |
|
@DPetrZkouším LosslessCut 3.62.0.0 a nemůžu tam dostat zobrazení keyframes. Zkouším různé zoomy, ale když zapnu klíček, stejně se na liště nic nezobrazí. Je tam nějaký trik? Zdroj je ts hevc z čt. |
torny
![]() |
|
@tornyZkoušel jsem jej jen zběžně. Mám verzi 3.45 na Apple M1. Praxi s ním nemám,teď jsem na to koukl a při klepnutí na symbol klíče mi píše: Klíčové snímky se zobrazují na časové ose. Možná budete muset použít ZOOM, aby se zobrazily. - Já na videu dlouhém cca 50 minut dcílil zobrazení klíč.snímků až při ZOOMu 8x.Objevily se tenké svislé čárky, kterých postupně přibývalo, když jsem klikal na symboly klíče - zpět a nebo dopředu, čímž se skáče postupně na nejbližší klíčové snímky. Poloha kurzoru, popsaná počtem snímků, se bezprostředně objevuje uprostřed (nad symbolem šipky PLAY), údaj v čase až po kiknutí na symbol ruky, ukazující prstem ( levý pro kurzor, případně start výběru, pravý pro konec výběru. Slouží pro potvrzení začátku či konce výběru (na polohu kurzoru). N Omlouvám se za pozdní reakci, neb od rána plodím něco zcela jiného a na parabolu koukl až teď ![]() |
DPetr
![]() |
|
@tornyP.S. To mi fungovalo na záznamu z pozemáku.Na HEVC UHD nahrávce ze satelitu při použití klíče vlevo - vpravo na keyframes kurzor vůbec neskákal, nic se nezobrazovalo. Ještě jsem si všiml, že pro zapnutí zobrazení keyframes je symbol klíčku "FAB" mezi ikonami pod časovou osou vlevo. |
DPetr
![]() |
|
@DPetrJj, díky za test. Zoomy jsem zkoušel nahoru dolu a nic. Ani zobrazení, ani skok na další keyframe. Normálně tenhle program nepoužívám, chtěl jsem něco na střih s DVB titulky. Zkusím ještě najít starší verze. Díky, mějte se dobře. |
torny
![]() |
|
@tornyNainstaloval jsem ten MKV Toolnix a titulky tam zůstanou.Střih ale asi není možný což asi řeší můj problém jen z půlky.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
@JarousJo, přesně tak, proto jsem zkoušel ten Lossless cut. Jsem zvyklý na Avidemux, tak je Lossless pro mě poněkud nepohodlný, ale tvému účelu by asi vyhověl. |
torny
![]() |
|
@JarousTeď jsem udělal test na MKV toolnix: Pokud ti jde jen o ostřižení CT záznamů, funguje to docela dobře: Na druhé straně zadání, v okně Výstup dáš do okna Rozdělení časy požadovaných segmentů ve formátu HH:MM:SS, já konkrétně při testu 00:03:35,00:32:56. Po spuštění se mi uložily ze souboru o trvání 59:55 3 soubory o trvání 3:35, 29:20 a 26:59. Takže je to trochu přes ucho, ale funguje to svižně. Pokud bys musel vystřihovat reklamy, tak je tam zase možnost spojování úseků. |
torny
![]() |
|
![]() |