![]() |
|
Satelitná parabola SCHWAIGERZdrabvím. Je tu niekto kto vlastní satelitnú parabolu SCHWAIGER? Jedná sa mi o to, že by som k parabole chcel dokúpiť multifeed na ďalšie dve LNB, teda spoločne príjimať tri družice. 23,5 E - 19,2 E - 13,0 E. Ktorý multifeed sa dá použiť? Pozeral som LNB od SCHWAIGER quad, ale sú dosť široké. Dá sa uvedená kombinácia nastaviť? Chcel by som všetko od SCHWAIGER aby mi to sedelo. Mám pripravenú aj variantu 2, kde mám monoblok na Astra 1 a Astra 3, k tomu patričný prepínač a pridal by som jedno LNB na 13 E. Toto mi zostalo zo starej zostavy, preto varianta 2. Ale skôr by som radšej išiel do nových vecí. Na kauf--- som videl celkom prijateľnú cenu za quad LNB SCHWAIGER, tuším okolo 22 euro kus. Nájde sa teda niekto, kto by dal cennú radu, teda na to či sa dajú na multifeed vtesnať tieto pozície kvôli šírke LNB a kde by sa multifeed dal kúpiť za rozumnú cenu?Prosím ešte otázka 2: Už je dohodnuté ohľadom prenosov z anglickej 2 futbalovej ligy championship? Kto to bude u nás prenášať aspoň časť zápasov ako to dávala tuším premier sport 1? dík |
Dodo22
Registrace: 4/2023 Příspěvků: 75 |
![]() |
|
@Dodo22Lipnúť na tom, aby si mal všetko od "SCHWAIGER" je trošku hlúpe rozhodnutie!Ja by som to určite riešil podobným spôsobom, ako som to mal poriešené kedysi na mojej E-85 parabole. T.j. na pozíciách 13E a 23,5E som mal klasické LNB quad a na pozícii 19,2E bolo LNB typu "úzky krk" od Megasatu, samozrejme tiež quad. Tu si daj pozor aj na typ použitého multifeed držiaku, lebo nie všetky typy môžu byť vhodné! Monoblock by som nepoužíval, Samostatné LNB je síce konštrukčne a finančne náročnejšie riešenie, ale zas v praxi nemusíš používať DiSEqC 2/1 option. Postačí ti štandartný DiSEqC prepínač 4/1. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@mmiriboyVďaka za názor.![]() |
Dodo22
![]() |
|
Dodo22Jakou velikost paraboly máš. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@HYPERAhoj, 85 cm. |
Dodo22
![]() |
|
Dodo22tak to pujde. Muzes to udělat se středem na Astru 23,5E a ostatní na silhacku z leva při pohledu na multifocos za parabolou. Na pravo by si mohl přidat ještě čtvrtý LNB pro pozici Astra 28,2E kdyby si chtěl, když už budeš mít ten diseqc přepínač 4/1. U Hotbirdu počítej s menší rezervou kvality signálu v tomhle provedení, nebo to udělat se středem na Astru 19,2E, Astra 23,5 vpravo a Hotbird 13E v levo při pohledu ze zadu za parabolou. V tomhle případě to bude u Astry 23,5E trochu horší s rezervou kvality při nepřízní počasí vzhledem k nedávným změnám parametru na TP Skylinku, tak s tím počítej, tam bych spíš doporučoval asi LNB Invertor Black ultra Quad použít pro zlepšení kvality signalu, na druhou stranu se zase zlepší rezerva kvality u TP družice Hotbird 13E a Astra 1 to je svářečka. Tak to zvaz. Asi bych volil první variantu pokud ti nejde vyloženě o programy z Hotbirdu s tím co máš za konvertory. Je to na tobě. |
HYPER
![]() |
|
Dodo22Sorry, chybička se vbloudila, při variantě Astra 19,2E střed bude Hotbird 13E vpravo a Astra 23,5 E vlevo při pohledu za parabolou na multifocos. |
HYPER
![]() |
|
Dodo22Beru zpět to sorry, nějak jsem se do toho zamotal, dlouho už jsem to nedělal se zapojením varianty Astra 19,2E se středem. Tak to ber při pohledu zepředu na parabolu. To je správné při pohledu na multifocos.![]() |
HYPER
![]() |
|
@HYPERAhoj, neboj chápem ťa úplne presne. Ďakujem za názor a radu.![]() |
Dodo22
![]() |
|
![]() |