Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

android tv vers google tv

dobry Olympijsky vikend a tyden, chtel bych se zeptat na zkusenosti a informace mistnich znalcu, jaky je rozdil v operacnim systemu a celkovem fungovani smart funkci a internetu mezi androidtv a googletv ? konkretne u znacky SONY, u androidtv je to celkem jasne, ale googletv ? jde to pouzit jako plnohodnotny android kdyz je to vlastne jen skin toho androidu ? muzu si do te googletv stahnout cokoliv, jakoukoliv app, i tu co nenajdu na google play, nejsou tam zadne blokace nebo omezeni ze strany google, ??? a vyrabi jeste vubec SONY nove tv s androidem nebo ted uz pouze google tv ?
dekuji predem za fundovane odpovedi a hodnoceni.
a hlavne mi nenutte jinou znacku.
a jeste dodatek-u novych modelu jsem si vsiml vyroba Malajsie a podobne exotiky-vyrabi se jeste vubec SONY na Slovensku a v zapadni evrope ?

Bohemia cz
Registrace: 3/2022
Odpověď v diskusním vlákně

RE: android tv vers google tv

Naivní otázka. Pokrok nezastavíš a filiálky nezavřeš. Sony miniled s google - TV jasná volba.

MMorous
Registrace: 10/2019

V podstatě totožný systém. GoogleTV je jen novější název. A ma trochu jiný vzhled. V podstatě je tam akorát jiná grafická nástavba (něco jako když Linux má kde, lxqt, Gnome, Xfce a pod.)

IPTV-vlastní seznam + yello TV, simpli TV, Zattoo de+ch, Sweet(+Sweet Ukr,hu,SK,ro,bg,pl) sledování TV,NordicTV, LepšíTV, o2TV, Vodafon, Genius, poda, orange, tv+, magio, kartina, bgtime, elemental, antik, Skylink SK, youtv, Orion (cca 23000 tv stanic)

MirHo
Registrace: 1/2006

@MMorous

ale na to jsem se neptal. a i ta miniled ma snad google.

Bohemia cz

@Bohemia cz

To je snad jasný že je to nadstavba, vyšší verze atd. Miniled má taky google. OP se neustále vyvíjí, HW se vyvíjí, wifi se vyvíjí, pokrok nezastavíš. Já kupuju jenom SONY, máme i miniled s google. Nevidím důvod proč to řešit a zkoumat co je lepší když to jinak stejně nekoupíš, leda starší vyběhlý model, kde Ti za chvíli vyprší podpora.

MMorous

@MMorous

neni to nadstavba. je to pouze vysek z androidu. a proto se ptam na mozna ruzna omezeni a blokace ze strany google ktera se bezne deji i u jinych android zarizeni. ale na realne zkusenosti s provozem. nepotrebuji vyctene informace z internetu. takze pokud ji mate doma mel by jste vedet co umi a co je tam zakazane blokovane. pokud se tim tedy vubec zabyvate. chapete ? jinak tedy rad bych SONY z Belgie nebo Spanelska takze asi budu muset nakoupit nekde v Nemecku.

Bohemia cz

@Bohemia cz

GoogleTV v TV Sony umožňuje cokoliv bokem instalovat.
Apk musí být v formátu v7a.

.......

jito
Registrace: 12/2005

@MMorous

ted jsem se chtel zeptat. jde vam do te google tv napr nainstalovat alternativni app O2 TV 2.0 z jineho zdroje nez je O2 nebo google play ? taktez jde vam do teto google tv nainstalovat primo aktualne zadany MAX ?

Bohemia cz

Max funguje normálně, O2 nemám.

.......

jito

@Bohemia cz

Jj ve výseku mám i O2Tv v rodinném balení. Když něco nahraju na androidu tak je to k dispozici i na výseku 20 km daleko. Googletv je OP který obsluhuje HW. Co to všechno umí záleží na modelu, ktery si zakoupíte. No a potom vyzkoušíte a uvidíte

MMorous

@MMorous

alternativni app O2 TV 2.0. ? tu z guglu nepotrebuji.
jako sorry ale zrejme nechapete podstatu otazky.

Bohemia cz

@Bohemia cz

Mame jí na 4 televizích, někde jsem to stáhnul, makají, tak teď zrovna že vy sem přijdete a hledáte podstatu hlou..sti do toho vrtat nebudu.
Budu kupovat XR 65x95l a až mi napadne že si tam chci dát nějakou apku, tak se nikoho nebudu ptát na výsek podstaty a dám si jí tam. A když nebudu spokojený, najdu jinou. Občas něco s něčím nefunguje, např VLC mi pod Androidem nebere filmy pod sítí, tak jsem tam hodil Nova player a jede. Podobně standardní Internet Browser nebere CZECHICEHOCKEY.cz, tak na to používám BrowserHere. Doporučuji podobné problémy řešit kus od kusu a ne z toho dělat tyjátr na webu. Nevím Jestli se považujete za odborníka, nebo jste dědeček na penzi co někde slyšel nějakou blbost a teď to vytrubuje do světa.
Nový Sonky mají Xr procesor, kalibraci zvuku přes mikrofon, dávají k tomu 3 DO, jiný menu apod. Doloručuji třídu 95, ta je nejvyssí, loňský model má označení L.

MMorous

@Bohemia cz

Sorry, 2x DO. Překlep.

MMorous

@MMorous

no ja vim jake ma SONY modely, at uz lonske nebo ty letosni ktere teprve v podstate prijdou na nas trh. pokud bych tu tv kupoval pro sebe domu tak si vezmu 65" a nejlepsi model z PLED. ale tuto tv chci pouze na chalupu takze tam si dam nejvyssi model LED coz byl vloni 90L, letosni jeste nevim co presne do Cech prijde. a proto to resim pred nakupem bo pak uz je pozde. a to co vy pisete tak to jsou zase veci ktere mne nezajimaji. kazdy mame holt jine priority. 👍

Bohemia cz

@Bohemia cz

Zase špatně - Vloni 95 L

MMorous

@MMorous

a co tady asi pisu inzenyre, vloni 95L, ale to je ten tvuj miniLED. a ja jsem jasne napsal-na chalupu, a nejlepsi model z LED, coz je 90L.! 😂

Bohemia cz

@MMorous

a tak tedy k vasi osobe. jako vzdycky jsem tady cetl ruzna hodnoceni a komentovani pana morouse na znacku SONY, a domnival jsem se ze je to skutecny odbornik, clovek ktery ty SONY prodava, zajima se o televize a kknkretne znacku SONY, a zna vsechny plusy i minusy teto znacky, ze je to proste odbornik na svem miste. ale lak se ukazalo ze o tom nevi v podstate vubec nic, jen proste tu SONY ma doma, a kupuje si pouze SONY, ale jinak je to uplne bezny kupujici bezny uzivatel. a jak se ted ukazalo tak na konkretni otazku tykajici se funkci a provozi, blokace, smart fungovani, ani nedokaze rozumne odpovedet, prtz to prkste nevi. tak teda dekuju mockrat ctihodnosti. 👍 nastesti jsou tu i jini uzivatele kteri dokazi odpovedet na jednoduchou a praktickou otazku. a tem velice dekuji za informace. 👍

Bohemia cz

@Bohemia cz

Pokud tě to bude zajímat, tak doporučuji bokem nainstalovat apku SmartTube. Je to Youtube bez reklam, v češtině, včetně tvého Youtube účtu.

.......

jito

@jito

dekuji ale zrovna o you tube mi tedy nejde, ale muzu na to kouknout, treba tam bude neco zajimaveho.
jinak tedy me zajimalo a zajima predevsim ta mozna blokace nekterych veci od google, a vsichni urcite vime co ten google v poslednich rekneme dvou tri letech predvadi. nejenom ty blokace ale i ty jejich jednoznacne manipulace a proste svinstvo vseho druhu ktere nam predkladaji jako fakta. proste ta amerika uz na nas tlaci ze vsech stran a porad se ji to nedari a porad nejsou schopny vyhravat. 😂👍

Bohemia cz

@Bohemia cz

Skús cez VPN cez USA IP adresu a uvidíš čo nám všetko blokujú v Google TV.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra