![]() |
|
přetížení antényDVBT přijímač od televize mi píše přetížení antény ještě jsem se s tím nesetkal poraďte co s tím je to nápis přes střed obrazovky, druhý DVBT to nedělá. dík. |
chrpa
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
RE: přetížení anténypravdepodobne je zapnute napajanie +5V do anteny a ide do skratuTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 242 |
![]() |
|
@EnoSatnapájení jsem na DVBT hledal ale nenašel můžeš poradit, dík. |
chrpa
![]() |
|
ChrpaJedná se o tv přijímač nebo o externí set top box zapojeny do tv přes HDMI vstup. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@HYPERjedná se o externí přijimač zapojený přes HDMI značka Skyworth, |
chrpa
![]() |
|
ChrpaTak tento set top box má položku pro napájení antény 5V. Je to v menu pod vyhledáváním kanálu ruční/manualni vyhledávání. Tak to dej na vypnuto pokud je tam volba zapnuto. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERHYPER děkuju za typ, zítra zkusím. |
chrpa
![]() |
|
@HYPERMěls pravdu vyřešeno, nevěděl jsem, že by to mohlo být pod vyhledáváním kanálu ruční/manuální vyhledávání. Dík. |
chrpa
![]() |
|
ChrpaRádo se stalo, hlavně že je závada vyřešena. Mám jeden v rodině a pár jsem jich nastavoval známým. Je to v podstatě Strong 8211, který je také jeden z těch dobrych set top boxu na příjem DVB-T2. Stejne menu a osazení bylo i u Zn. Philips nebo Thomson. Dnes už se Strong 8211 ani ten Philips ani Skyworth nenabízí v obchodech. Strong má teď jiné číselné označení 8212 a 8213. Zda je menu stejne a i parametrove k 8211 netuším, neměl jsem možnost jej ladit. |
HYPER
![]() |
|
@chrpato se stane,když dáš továrko,tak automaticky nastaví napájení zap. |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
pierrepetrněkdy to udělá i při častém vypínání a zapínání sítě na prodluzovaku, kdy se při zapnutí muže objevit nějaké zvlnění při špičkách a procesor se jak se říká muže občas pomatnout nebo Eprom paměť a dojde v menu k nečekaně změně nastavení nějakých hodnot, které jsme si nastavili. Zaznamenal jsem to hlavně u toho napajeni anteny, když jsem ladil nový program, kdy se to preplo z vypnuto na zapnuto. Takže se to muselo na kratonkou dobu uvést jakoby do tovarka. Naštěstí tam byl v rozvodu rozbočovač s propustí napájení jen v jedné větví, takže nedošlo k míchání napětí 5V a 12V k předzesilovači. |
HYPER
![]() |
|
RE: přetížení antényTak jsem si prohlédl v recenzi na webu Strong 8213 a už bych do něj nešel. Menu je stejne jako u STB WIWA nebo Maxxo. Zdroj a deska už taky bude zřejmě i od výrobce těchto značek. Ve zdroji odcházela filtrace po třičtvrtě roce až roce používání. Prostě se ukazuje, že se to vyrobylo pro potřeby východního bloku a aby to bylo cenově dostupný. Také cena tomu odpovídá přes petstovek. Ty původní Strong settopboxy 8211, Skyworth 21FTA a Philips 3520 a Thomson 741 měli stejné jiné menu co se prodávali před pěti lety. Philips byl původně určen do Německa pro potřeby placené dvb-t služby. Skyworth byl také pro německý a rakousky trh. Také bylo vidět i lepší navržení horního krytu s otvory pro odvádění tepla, zejména u Philipse, který byl taky z nich nejdražší, stal kolem tisícovky. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERtak když to odcházelo v době záruky,jenom dobře |
pierrepetr
![]() |
|
RE: přetížení antényTo určitě jo, ale je to takovej nezvyk, většinou je to těsně před zárukou nebo po.![]() |
HYPER
![]() |
|
@HYPERTopfieldi taky vydělali dost |
pierrepetr
![]() |
|
@chrpaNa takýto problém je jednoduché riešenie. T.j. kúpiť/vyrobiť tzv. "oddelovací člen" - v praxi zaradiť kondenzátor s kapacitou 820p ÷ 1,2nF na prepoj medzi stredovými vodičmi koaxiálneho káblu.A potom je už absolútne jedno, či na stb je napájanie 5V zapnuté, alebo nie. Samozrejme ten "oddeľovací člen" by som zapojil medzi koaxiálnym káblom a anténnym vstupom stb. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@chrpaEšte dodám, že takúto funkciu - oddeliť napätie od anténneho vstupu stb vstupu naplno spĺňa klasická napájacia anténna výhybka, ktorá sa dá kúpiť v každom dobrom obchode s anténnou technikou.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@chrpaA zabudol som pripomenúť, že pri takomto využití anténnej výhybky sa káblik pre pripojenie napájacieho napätia nevyužíva, t.j. najlepším riešením je ho odstrániť, napr. odspájkovať od tej výhybky.VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyJeště jsi zapomněl,jak vyměnit procák,pamětia pod..,a to se vyplatí! |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 300 |
![]() |
|
@mmiriboyTolik příspěvků k špatnému nastavení??? |
Prosat
![]() |
|
@ProsatTrochu od veci obidva tvoje príspevky, ale neva - veď každý z nás má iný spôsob na odreagovanie sa, že?VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyNevím,co na tom vidíš tak složitého,vypnout napajení antény?Ty tady z toho napíšeš celý román..,ještě můžeš zde zkopírovat i návod,popis příjmače![]() |
Prosat
![]() |
|
@Prosat![]() ![]() ![]() Ja nevidím na tom nič zložité, ale keby si ty čítal všetky príspevky a uvažoval pri ich čítaní, tak by si pochopil jednu základnú vec! T.j. písalo sa tu o možnom a nechcenom zapnutí 5V napájania pre anténu a to z dôvodu hw poruchy stb, alebo továrenského nastavenia. A ja som sem vložil jednoduchý spôsob, ako ochrániť anténny systém od takéhoto 5V "nedobrovoľného" napájania. Toť vsjo z mojej strany! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: přetížení antényAsi jak to napsal @mmiriboy . A i kdybych byl laik, tak první co bych hledal je napájení. To jsou ty krabičky a další hovadiny a zadrátovanej byt, co člověk, který si koupí pořádnou televizi neřeší. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
mmiriboyJá mám v mém rozvodu pro tři tv na konci koaxialu u tv zařazen galvanicky oddělovač toner G jelikož mám anteni stožár propojen hromosvodem a na antenim konektoru při připojování do anténního vstupu dochází k zajiskření. Takže to mám zajištěny takto. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERAsi budeš mít dobrou pojistku proti blesku![]() ![]() ![]() |
Prosat
![]() |
|
![]() |