Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

přetížení antény

DVBT přijímač od televize mi píše přetížení antény ještě jsem se s tím nesetkal poraďte co s tím je to nápis přes střed obrazovky, druhý DVBT to nedělá. dík.

chrpa
Registrace: 7/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: přetížení antény

pravdepodobne je zapnute napajanie +5V do anteny a ide do skratu

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

@EnoSat

napájení jsem na DVBT hledal ale nenašel můžeš poradit, dík.

chrpa

Chrpa

Jedná se o tv přijímač nebo o externí set top box zapojeny do tv přes HDMI vstup.

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

jedná se o externí přijimač zapojený přes HDMI značka Skyworth,

chrpa

Chrpa

Tak tento set top box má položku pro napájení antény 5V. Je to v menu pod vyhledáváním kanálu ruční/manualni vyhledávání. Tak to dej na vypnuto pokud je tam volba zapnuto.

HYPER

@HYPER

HYPER děkuju za typ, zítra zkusím.

chrpa

@HYPER

Měls pravdu vyřešeno, nevěděl jsem, že by to mohlo být pod vyhledáváním kanálu ruční/manuální vyhledávání. Dík.

chrpa

Chrpa

Rádo se stalo, hlavně že je závada vyřešena. Mám jeden v rodině a pár jsem jich nastavoval známým. Je to v podstatě Strong 8211, který je také jeden z těch dobrych set top boxu na příjem DVB-T2. Stejne menu a osazení bylo i u Zn. Philips nebo Thomson. Dnes už se Strong 8211 ani ten Philips ani Skyworth nenabízí v obchodech. Strong má teď jiné číselné označení 8212 a 8213. Zda je menu stejne a i parametrove k 8211 netuším, neměl jsem možnost jej ladit.

HYPER

@chrpa

to se stane,když dáš továrko,tak automaticky nastaví napájení zap.

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

někdy to udělá i při častém vypínání a zapínání sítě na prodluzovaku, kdy se při zapnutí muže objevit nějaké zvlnění při špičkách a procesor se jak se říká muže občas pomatnout nebo Eprom paměť a dojde v menu k nečekaně změně nastavení nějakých hodnot, které jsme si nastavili. Zaznamenal jsem to hlavně u toho napajeni anteny, když jsem ladil nový program, kdy se to preplo z vypnuto na zapnuto. Takže se to muselo na kratonkou dobu uvést jakoby do tovarka. Naštěstí tam byl v rozvodu rozbočovač s propustí napájení jen v jedné větví, takže nedošlo k míchání napětí 5V a 12V k předzesilovači.

HYPER

Tak jsem si prohlédl v recenzi na webu Strong 8213 a už bych do něj nešel. Menu je stejne jako u STB WIWA nebo Maxxo. Zdroj a deska už taky bude zřejmě i od výrobce těchto značek. Ve zdroji odcházela filtrace po třičtvrtě roce až roce používání. Prostě se ukazuje, že se to vyrobylo pro potřeby východního bloku a aby to bylo cenově dostupný. Také cena tomu odpovídá přes petstovek. Ty původní Strong settopboxy 8211, Skyworth 21FTA a Philips 3520 a Thomson 741 měli stejné jiné menu co se prodávali před pěti lety. Philips byl původně určen do Německa pro potřeby placené dvb-t služby. Skyworth byl také pro německý a rakousky trh. Také bylo vidět i lepší navržení horního krytu s otvory pro odvádění tepla, zejména u Philipse, který byl taky z nich nejdražší, stal kolem tisícovky.

HYPER

@HYPER

tak když to odcházelo v době záruky,jenom dobře

pierrepetr

To určitě jo, ale je to takovej nezvyk, většinou je to těsně před zárukou nebo po. :))) Odcházel tam kondik 1000uF/16V na sekundaru noname čínský výroby. Trochu mi to pripomelo když se prodával u nás satelitní přijímač Topfield 6000 ČR, kdy se tu vyskykli asi tři verze s jiným typem zdroje osazení kondiku, tam odcházel po dobu záruky asi po roce a pul taky kondik na sekundaru, buď jeden nebo oba dva, někdy i víc. Záleželo, jaká to byla značka a zrejme se jednalo o nějakou vadnou sérii. Když tam byly kondiky od výrobce samwha nizkoimpedancni, tak to bylo ok. Ty se vyváželi většinou na západní trh Rakousko atd.

HYPER

@HYPER

Topfieldi taky vydělali dost

pierrepetr

@chrpa

Na takýto problém je jednoduché riešenie. T.j. kúpiť/vyrobiť tzv. "oddelovací člen" - v praxi zaradiť kondenzátor s kapacitou 820p ÷ 1,2nF na prepoj medzi stredovými vodičmi koaxiálneho káblu.
A potom je už absolútne jedno, či na stb je napájanie 5V zapnuté, alebo nie. Samozrejme ten "oddeľovací člen" by som zapojil medzi koaxiálnym káblom a anténnym vstupom stb.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@chrpa

Ešte dodám, že takúto funkciu - oddeliť napätie od anténneho vstupu stb vstupu naplno spĺňa klasická napájacia anténna výhybka, ktorá sa dá kúpiť v každom dobrom obchode s anténnou technikou.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@chrpa

A zabudol som pripomenúť, že pri takomto využití anténnej výhybky sa káblik pre pripojenie napájacieho napätia nevyužíva, t.j. najlepším riešením je ho odstrániť, napr. odspájkovať od tej výhybky.

mmiriboy

@mmiriboy

Ještě jsi zapomněl,jak vyměnit procák,pamětia pod..,a to se vyplatí!

Prosat
Registrace: 8/2005

@mmiriboy

Tolik příspěvků k špatnému nastavení???

Prosat

@Prosat

Trochu od veci obidva tvoje príspevky, ale neva - veď každý z nás má iný spôsob na odreagovanie sa, že?

mmiriboy

@mmiriboy

Nevím,co na tom vidíš tak složitého,vypnout napajení antény?Ty tady z toho napíšeš celý román..,ještě můžeš zde zkopírovat i návod,popis příjmače :)))

Prosat

@Prosat

:))) :))) :)))
Ja nevidím na tom nič zložité, ale keby si ty čítal všetky príspevky a uvažoval pri ich čítaní, tak by si pochopil jednu základnú vec! T.j. písalo sa tu o možnom a nechcenom zapnutí 5V napájania pre anténu a to z dôvodu hw poruchy stb, alebo továrenského nastavenia. A ja som sem vložil jednoduchý spôsob, ako ochrániť anténny systém od takéhoto 5V "nedobrovoľného" napájania.
Toť vsjo z mojej strany!
;)

mmiriboy

Asi jak to napsal @mmiriboy . A i kdybych byl laik, tak první co bych hledal je napájení. To jsou ty krabičky a další hovadiny a zadrátovanej byt, co člověk, který si koupí pořádnou televizi neřeší.

MMorous
Registrace: 10/2019

mmiriboy

Já mám v mém rozvodu pro tři tv na konci koaxialu u tv zařazen galvanicky oddělovač toner G jelikož mám anteni stožár propojen hromosvodem a na antenim konektoru při připojování do anténního vstupu dochází k zajiskření. Takže to mám zajištěny takto.

HYPER

@HYPER

Asi budeš mít dobrou pojistku proti blesku :))) :))) :))) ,jako pojištovák bych ti to nepojistil!!!

Prosat

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra