Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

E2 přijímač: citlivý tuner pro 28E ?

Který E2 přijímač má citlivý tuner ? ... pro příjem 28E UK beam

Díky

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: E2 přijímač: citlivý tuner pro 28E ?

To bude zalezitost LNB, prijimac s tym nic nema, ten funguje na standardnych urovniach na signale z LNB. Ak mas extra dlhy kabel tak na to su priebezne zosilnovace

sky59
Registrace: 1/2023

@sky59

nie tak celkom, dost zalezi na vlastnostiach demodulatora v tuneri pri akej urovni dokaze korektne spracovat vstupny signal a tiez ako sa vyrobcovi podarilo "odladit" driver pre dany tuner

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

@EnoSat

Autor zhana "specialitu", tam je uplne jedno aky renomovany prijimac s E2 si zaobstara, nic typu amiko (ak existuje) a pod, ale nejake vu a pod...
Tam je to potom vylucne zalezitost paraboly a lnb

sky59

@sky59

ked myslis tak myslis :laughing: :laughing: :laughing:
my ostatni sa zariadime podla seba
aj tu na parabole mas priklad ako vypadal prijem pred a po uprave drivera, ale to by si musel aj citat Rv

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat

Hloupá otázka. Samozřejmě že je to záležitost stanoviště a velikosti paraboly

MMorous
Registrace: 10/2019

@EnoSat

pokud by to platilo,tak to vezmeme opačně,koupím citlivější tuner a můžu dát menší parabolu,je to tak??

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

ano ;)

Salt
Registrace: 5/2007

Odjakziva platilo a platit bude, ze najlepsi zosilnovac je antena, ta moc na pomere signal/sum nepokazi

sky59

@EnoSat

To ale tocis o niecom uplne inom, ked tam nedas ziadny software tak moc to hrat nebude
Dobry hw je nutna podmienka. Sw vymenis hocikedy. Za mna vu+ a vti software

sky59

@sky59

ked myslis :laughing:
ked vyskusas aj iny box zistis o com to je

EnoSat

ivo2001

Veď máš octagon 8008 ten nieje dobrý? Čo chces prijímať BBC,Itv,Channel 5? Záleží odkiaľ si,ale ak tie čo píšem tak to bude chcieť veľkú parabolu. Alebo ešte iptv tam to je jednoduchšie.

Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13

Dano
Registrace: 1/2007

@Dano

Mám přijímač u známého ve Francii a signál mám u něj na Octagonu na hraně ... není to o 3m parabole ... je to o citlivějším tuneru. Přistupuju na něj po netu ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@ivo2001

A co na to hovori LNB?

sky59

Je to aj o parabole aj o LNB a ožarovaci

Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13

Dano
Registrace: 1/2007

Dano to shrnul naprosto přesně - každá montáž je "co kus to originál".Jednou jsem dokonce díky postrannímu laloku udělal příjem britského svazku A2 některých transpodérů v DVB-S na OP 105.Někdy je dokonce i vhodný útlumový článek na vstupu - rozdílné úrovně evropského a britského svazku ( cca 13 Db ) na sousedních transpodérech .Podle mého názoru je nejlepší problém řešit na přímo na místě "dlouhodobým zkoušením" - SF8008ka má vlastnosti tuneru srovnatelné se všemi referenčními tunery používanými při testech.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

Omluva - 13 dB - píšu to na virtuální klávesnici.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

Riešiť hraničný príjem zmenou prijímača je z blata do kaluže.potrebuje nárast aspoň 2-3 DB a to nejaký prijímač ani placebo brak ultra nezabezpečí.treba len väčšiu anténu.

Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.

suto123
Registrace: 9/2018

@suto123

Ale je to součást řešení. Z vlastní zkušenosti dlouholetého příjmu postranního laloku britského svazku vidím, jak se různé tunery liší svou schopností demodulovat signál s malým odstupem S/N - možná se Vám rozdíly v hodnotě několika desetin dB zdají nepodstatné, ale pokud je příjem jinak stabilní, tak já se třeba na jednom přijímači na pořad koukám na hranici příjmu bez nebo s nepatrnými výpadky a jiný stroj s tímtéž kabelem je "mrtvý".
Momentálně je u mně nejlepší ( pro spodní část pásma pozice 28E,kde nejsou blízko přijímaných transpondérů silné signály z evropského svazku ) VUplus Duo 4K SE, který vede před Octagonem 8008 i Pulse 4K.
Naopak se neosvědčil ani při použití útlumového článku - jak se zmiňuje "táhlovej" - při příjmu transpondéru například na 11024 ( jestli se nepletu, od té doby, co BBC four je vysíláno i níže a po změně FEC na 3/4 už o něj neusiluji ). Tam byly lepší stroje s klasickými vstupními díly ( nikoli FBC ).

DPetr
Registrace: 2/2014

Je to složitější, než si většina myslí. Dano tady psal o ozařovači a měl pravdu. Kdo pamatuje starýho Filipa s 60ti centimetrovým talířem v sadě s LNB s vyladěným ozařovačem, mám to dodnes, to potvrdí.

Osobně mám pytel LNB, různé paraboly a když jsem něco testoval a zaznamenal posun k lepšímu, tak druhej den to bylo zase jako včera, protože se někde zrovna v okamžiku mých testů posunulo počasí ... nebo něco jiného ... tyhle pokusy nevedou dlouhodobě k cíli, pokud chci mít někde jistotu, že mi to pojede, musím mít reservu. Jakmile jsem na hraně příjmu tak je to nahoru-dolů.

MMorous

@Salt

kravina...

pierrepetr

@MMorous

přesně tak,zesílit druhou mezifrequenci třeba 5x,není dnes žádný problém,ale to by dle úsudku některých mohlo znamenat,zmenšení paraboly taky 5x,což je největší kravina R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

víš, po létech co sem chodíme jsem z těch keců tady trochu smutnej. Ne každej se narodí s pájkou v ruce, ale tady se vytrácí základní logika. Dneska je trend kašlat na matiku, s tím souvisí samozřejmě fyzika a logický myšlení. A to dneska bohužel . .

MMorous

@Salt

--- poloviční průměr paraboly znamená 4x slabší signál. To je pro ty, kdo neví co je πr2
--- citlivost televizí a dalších přijímačů co koupíš na krámu má obvyklý standart a nevybočuje z průměru, takže bádat tímhle směrem je kravina.
--- satelit není satelit, ale pozice, kde je několik družic, které se pohybují v koridorech tak, aby jejich vzdálenost byla přibližně 17km. Je to proto, aby se to nesrazilo a pak to nespadlo.
--- placené kanály mívají větší reservu než Free.

MMorous

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra