![]() |
|
VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použití pcZdravím. Najde se nějaká dobrá duše, která by mi byla schopna a ochotná poradit, jak zeditovat programy (zviditelnění pořadových čísel a pojmenování programů) bez použití pc? Viz: https://www.rajce.idnes.cz/megap/album/vu-02/1637458653Nejde mi síť. Zřejmě odešel router O2 (ZTE H267A). Viz: https://www.rajce.idnes.cz/megap/album/vu-02/1637458268 https://www.rajce.idnes.cz/megap/album/vu-02/1637458280 https://www.rajce.idnes.cz/megap/album/vu-02/1637458227 Vyzkoušel jsem 2 datové kabely a jiný výstup na routeru a ani ťuk. Na stránkách ab-forum a forum.satdigitalne tenhle přijímač vůbec neznají. Koupil jsem tento přijímač od ellano.sk a hotová katastrofa. Programy, které tam byly nainstalovány nejely. Musel jsem je znovu nainstalovat. Teď už to jede, ale nevím, jak je seřadit, zviditelnit čísla a pojmenovat. U Ultima to bylo jednoduché. Zde to menu absolutně nechápu. Horní šipkou najedu do seznamu programů, zmáčknu Menu, zapnu Editace a co teď. V tom menu asi těžko něco zedituju a jakmile z něj vyjedu na seznam programů, tak se Editace vypne. Obávám se, že to bez pc nepůjde. Nevím, kde bych to z internetu stáhl na flešku a zeditoval z flešky. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...Daj si tam image ktore si mal v Ultime, ked si uz nan zvyknutyTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 242 |
![]() |
|
RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...Enosat to napsal jasně, ale bez internetu v podstatě neuděláš nic. Napiš aspoň, co tam máš za image teď, popř. jestli se dostaneš na webif /zadáš ip adresu ultima do prohlížeče/. Tam máš docela pěkný editor přehledů na pravé straně, nemusiš nic stahovat, nebo nahrávat, děláš všechno přímo v ultimu.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...Pokud by jsi byl z Práglu tak žádný problém a ty O2 modemy mám doma 2 náhradní a nebo je koupiš na bazoši za litr. Nedávno O2 lidi převádělo na max musel jsem restartovat modem. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 436 |
![]() |
|
@tukanNeřeším Ultimo, ale VU+ DUO 4K SE!!! Image mám: Release 15.0.02.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...Cez Open ATV 7.3 sa dajú aj v menu prijímača vytvárať skupiny programov a následne posun v týchto skupinách. Jednoduché prehľadné. Skús všetky programy, stlačení tlačítko menu, vyber program, vytvor si napr. skupinu “skylink” a postupne zo všetkých programov cez menu tam pridaj programy ktoré chceš. Potom chod do tej skupiny, stlačení menu, nájdi položku “pohyb programu” daj ok a pohybuj s programom kam a ako chceš, cez toto tlsčítko to vieš aj premenovať a atd. Skús, či ide. Cez image Open ATV 7.3 sa to dá. A od Ellana že by ti prišiel stroj v neaktualnom stave? Skôr pochybujem, Elano je ok.![]() 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 140 |
![]() |
|
@FanynPročpak to ti lidé na bazoši asi prodávají? Není lepší koupit neoriginální? Zvažuji TP-Link Archer VR2100 nebo ASUS DSL-AX82U. S tím krámem od O2 jsem zažil v životě spoustu problémů. Věčně mi internet nešel - musel jsem odpojit všechny kabely, napájení, minutu počkat a pak znovu zapojit. A když byl smolný den, tak i několikrát za den. Jinak jednou za týden až jednou za měsíc.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
@AlionČo sa týka kúpy toho Vu+ z ellano.sk, tiež si myslím, že nainštalovaný image v tom stb bol ok. Ale ja tvoj problém vidím ešte v inom. Totižto, ak si bol v minulosti zvyknutý trebárs na image OpenATV, tak prečo si nepožiadal o inštaláciu tohto image pri kúpe stb, hmm?Ale keď im napíšeš mail, s infom o čísle tvojej objednávky, myslím si, že ti bezproblémovo vyhovia a pošlú ti zadara link s ktorého si stiahneš tebou požadované image. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...@AlionJá ho mám ten modem 3 rokem koupený na bazoši a žádné problémy. Kolega ho má u bezdrátového internetu O2 2 roky kde je anténa na okně a vše ok. Soused ho má taky a měl něco podobného výpadky a nakonec zjistili něco na lince a od té doby klid. V boxu je sw od VTI já mám v ultimu open atv 6.4. Pokud by jsi byl z Prahy žádný problém jinak kamarád z Moravy vozí pokud box má odpálený výstup HDMI boxy do Polska tam stojí oprava 1/3 co by stála u nás. V popisu máš box golden media 9060 tak u něj stála oprava hdmi výstupu v Polsku 600 kč..![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 436 |
![]() |
|
@AlionO2 ti nepridelil automaticky IP adresu pre VU+. Viac by si sa dozvedel ak by si sa nalogoval do toho modemu.V každom boxe si vieš vytvoriť svoj zoznam kanálov a upravovať ho cez menu. Nie je potrebné PC. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 007 |
![]() |
|
RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...napoj to přímo na pc ale uprav ip,masku a dns a natájní to do něj,jestli máš zálohu settingu,když ne můžu ti nejaký poslat na mail a pak si ho upravíš,nepotřebuješ na to router,nebo zapni fastscan,než budeš mít nový router a nevíš jak nastavit pc-stb...![]() ![]() |
jansmrz
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 543 |
![]() |
|
@FanynV Ultimu bylo: 2019-04-25-vti-master (549b05f11) + image: Release 14.0.3 (BUILD: 2018-11-30).VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
@AlionZa seba by som vrelo odporucil aby si prekonal "odpor" k pouzitiu PC a potom si uvedomis aka je to vyhoda mat klavesnicu namiesto doalkoveho ovladania |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 569 |
![]() |
|
@Tami, @mmiriboyV Ellanu se někdo pěkně sekl a nainstaloval tam programovou nabídku jiného operátora. Byl taky na "S", ale nebyl to Skylink. Další problém možná je, že výrobce změnil konstrukci přijímače i samotnou konstrukci tunerů. Tunery jsou jinak umístěné, jsou kratší, než předtím a poskládané z úplně jiných součástek. Tento přijímač mi vůbec nevidí tuner z Ultima na pozici "B". Původní FBC-S2X tuner by na pozici "A" buď vůbec nevešel, nebo by se opíral o chladič. Chladič na kleci HDD je jiný. V případě zájmu nemám problém na net hodit fotky a sem odkaz na ně - na porovnání.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
@AlionVo svojom VU+ Duo 4k síce nemám 2.DVB-S2X tuner (mám tam DVB-T/T2 tuner), ale tento, čo má Ellano v ponuke tam musí pasovať. Viz. obr. v sekcii Album tu na Parabole. ID: 1800, 1801 a 1802. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@AlionA môj názor je taký, že tento DVB-S2X tuner podľa Ellana je vhodný pre modely VU+:Uno 4K Uno 4K / SE DUO 4K / SE Ultimo 4K Ale! Opačne to zrejme už nefunguje! T.j. dať tuner z Ultima do Dua. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...Softwarově jsou ty přijímače stejné, je jedno jestli duo, nebo ultimo. Jinak co máš vlastně s tím ultimem?Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...Zapoměl jsem dodat podmínku stejného image.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanZalezi ci DUO4KSE porovnavas s ULTIMO (mips) alebo ULTIMO4K (arm)nejake porovnanie je aj tu (ale len DUO4K) https://www.satelitnatv.sk/2019/01/porovnali-sme-linuxove-prijimace-vu-duo-4k-a-vu-ultimo-4k/ TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 242 |
![]() |
|
@mmiriboyTo je právě ten starý - delší. Viz: https://www.rajce.idnes.cz/megap/album/vu-03/1637592508- na fotce je ten starší (z Ultima) vzadu. To, že je o pár milimetrů delší není na fotce poznat, protože je to foceno zešikma (ze špatného úhlu). Mezi tím předním - originálním tunerem a chladičem je strašně málo místa - asi 2 mm. Jinak ty tunery jsou jiné i z pohledu zezadu přijímače. Viz: https://www.rajce.idnes.cz/megap/album/vu-03/1637592557 VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
@tukanU Ultima nejde obraz. Jak z výstupu HDMI, tak na displeji přijímače (při zapnutí na mini lcd). Menu na displeji i na obrazovce jde. Do Dua jsem vrazil tuner z pozice "B", který nebyl tak využívaný (předpokládám, že přijímač používá přednostně tuner "A" a druhý tuner až v případě, že už to první nezvládá).VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...Napadá mne ještě, že možná na tom Ultimu odešly oba tunery. Nejprve v pozici "B", který většinou není využíván, tak na to uživatel hned nepřijde. A pak tuner v pozici "A", což už vedlo k "nefunkčnosti" přijímače. Možná by ten tuner, kdyby byl v pořádku v tom Duu fungoval. Kdo ví. Budu muset koupit tuner a vyzkoušet. Teď je otázka, který tuner mi vůbec po objednání přijde. Protože fotky na stránkách prodejců nejsou vždy aktuální (tak jak na stránkách Ellana je vyfocena starší verze přijímače s "A" tunerem vlevo).VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
@AlionV ellanu sa nikto určite nesekol. Do prijimača ti nič neinštalovali, pokiaľ si ich o to sám nepožiadal. V prijímači máš Open Source image od výrobcu VU+, ktoré sa dodáva s novými prijimačmi a prakticky ho skoro nik nepouživa. Vyrieš si problem so sieťou, vyžiadaj si v Ellane nejaký ich backup image aj s ich plugin setingom a emulátorom pre tvojho operátora. |
matov3
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 531 |
![]() |
|
@AlionPrepáč, ale ako som čítal Tvoje príspevky tak Ty máš problém asi so všetkým, takže chyba bude u Teba nie v ellane. Máš problém aj so sieťou, routrom, HDMI, tunermi. Podľa mňa popros v Tvojom okolí niekoho kto Ti to nastaví, posudzujem to podľa toho, že píšeš že sa v Ellane sekli a nainštalovali Ti tam programovú ponuku iného operátora. Ak by si sa v tom vyznal, tak je to 5 minutová záležitosť to odtiaľ vymazať a ďalších 5 nahodiť inú. ber to ako nič v zlom, ale predídeš sa zbytočným nervom![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
@matov3České a slovenské programy tam nainstalovány byly (to byly jediné programy, které tam byly). Začínaly slovenské. Ale neměly signál, protože byly nastaveny na jiného operátora. Ale Menu bylo nastaveno na češtinu. A připadalo mi, že když Ellano u tohoto přijímače píše: "Prijímač samozrejme ako je u nás zvykom dodáme kompletne nakonfigurovaný, čiže s najnovším image (VTI, alebo OpenATV), bude mať nainštalované softcamy pre čítačku kariet, množstvo pluginov a samozrejme naladené stanice pre všetkých CZ/SK operátorov (ale aj zahraničných + IPTV), prehladne zoradené vo favoritných skupinách.", tak že to tam bude a nemusím o nic žádat.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: VU+ DUO 4K SE - Editace programů bez použi...Programy v "Sadě kanálů" se přes noc samy opravily (zviditelnily se čísla a pojmenovaly se). Tak už mám jeden problém z krku. Přijímač jsem nechal přes noc zapnutý na české stanici. Teď ho nechám ještě zapnutý na zahraniční stanici - na "Všech kanálech", zda se to také samo "opraví". Ještě přijít na to, jak je editovat. Ale to si myslím, že už není tak žhavé.Díky všem za snahu pomoct. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |