![]() |
|
Technibox UHD S a Skylink terazPo preladení skylinku mi nejde obraz skoro na všetkých programoch okrem STVčiek, teda to čo sa neprelaďovalo. Obraz tma a zvuk rozsekaný.Urobil som továrko, ručne som naladil po transpomdéroch a výsledok je rovnaký-nulový ![]() Vie niekto poradiť? |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
RE: Technibox UHD S a Skylink terazvymeň LNB |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 544 |
![]() |
|
@HornetF18Vyměň ten šrot za něco jimého,podpora na ten příjmač není |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 300 |
![]() |
|
@zolyV tom LNB to určitě není |
Prosat
![]() |
|
RE: Technibox UHD S a Skylink terazSíla/kvalita signálu jaká? Mám Technisat od r. 2017, zřejmě starší než ten Váš, bez UHD, na Skylink šilháme, a žádný problém.DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E
|
Judithka
Registrace: 1/2020 Příspěvků: 472 |
![]() |
|
JudithkaSila aj kvalita je ok, skoro naplno. Nekódovaná, napr. ct24 vysielajúca na rovnakom TP ako ct1,2 ide ok. Nemôže to súvisieť s kódovaním? |
HornetF18
![]() |
|
RE: Technibox UHD S a Skylink terazOvladas receiver aj cez ovladac televizora?prepojenie receiver - TV - HDMI kabel - pripadne nastavenia vystupu z receiver-u prepokladam ze ak si das zobrazit menu z technisatu, tak je na obrazovke vidiet, a ked prejdes na sledovanie nejakeho tv kanalu, tak je cierna obrazovka. |
MarekPrin
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 191 |
![]() |
|
@HornetF18Jaký máš modul, někde se musel nastavit vysoký datový tok. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 617 |
![]() |
|
@HornetF18Měl jsem ho v ruce,jesli ho máš v záruce,tak ten krám vyreklamuj a kup si něco jiného,zdejší odborníci Ti nepomůžou! |
Prosat
![]() |
|
@MarekPrinNeovládam cez tv, mám to vypnuté, menu vidieť, to s tým nemá nič. |
HornetF18
![]() |
|
@tornyToto môže byť problém. Moduly mám dva, technisat irdeto skylink, smit irdeto skylink, skúšal som ich prehodiť, rovnaký výsledok 0 |
HornetF18
![]() |
|
@ProsatMá asi 1,5roka, je aj to riešenie![]() |
HornetF18
![]() |
|
RE: Technibox UHD S a Skylink terazTohle se mi stalo kdysi s Technisatem star SIR Skylink, kde někde šel obraz a někde ne, tohle by mohla být závada nějaké e prom paměti, když ti to dělá i po tovarnim nastavení znovu. Dělalo to i po opravném sw. Šel do sběrného dvora po třech letech provozu. Kamarád ho měl taky a vše ok. Záleží kus od kusu. Je to prostě plošná deska se součástkami, která nejde opravovat, maximálně tam jdou vyměnit filtrace nebo nějaká dioda, ani tuner nejde vymenit, samotný obvod je naletovany k pristrojove desce a pres to je přiletovány plechový kryt s f koncovým závitem. Alespoň takto to bylo u mého přijímače, když jsem ho rozebral. Když jsem vzal desku a lehounce jsem ji prohnul, jen pár mm, tak vyskočil samotný procesor z desky, za čas se to muže vlivem tepla u procesoru stát, to jsou dnes ty kvalitní cisty 99% ciny bez olova. Prostě ho.no to drží.![]() |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: Technibox UHD S a Skylink terazAhoj.Vstúp do menu: kódovanie a nastav zo "sníženo" na "normálne". |
IVOzNR
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 277 |
![]() |
|
@HornetF18Takze jen ty nove naladene nedekoduje?DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E
|
Judithka
![]() |
|
@IVOzNRMám možnosť v menu-podmienený prístup-nastavenie kódovacieho systému-CI duálne kodovanie-zap-vyp-auto a dosťale možnosť sníženo-normálne neposkytuje |
HornetF18
![]() |
|
@HYPERToto asi nebude ono, táto chyba je trvalá a nastala po preladení... |
HornetF18
![]() |
|
RE: Technibox UHD S a Skylink teraz@judithka, presne tak |
HornetF18
![]() |
|
RE: Technibox UHD S a Skylink terazAsi to sem tolik nepatri, mam Technisat ISIO STC, modul SMIT Irdeto. Po preladeni take neslo nic. Spustil jsem manualni vyhledani napr. TP 12344. Vse jen prolitlo a programy CT a dalsi na tomto TP samy naskocily (samozrejme ty naladene na mych pozicich, ne jako nove naladene). Takto jsem to udelal u vsech zmenenych TP a vse OK. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
Hornet18Tak jsem tady koukal na recenzi a je tam třeba psáno, že měl třeba problém s FEC 5/6 kdy programy špatně dekódoval. Možná že je to tento problém kdy se změnila hodnota FEC na 3/4. V menu by měla být položka v podmíněném přístupu. Co tam je nastaveno, není tam náhodou navoleno auto. Zkus to dát na zapnuto co to bude dělat. Kdyžtak prijimas vypni a znovu zapni. |
HYPER
![]() |
|
RE: Technibox UHD S a Skylink terazStále používam Technisat Digicorder ISIO S a preladenie som urobil rovnako ako jirka67. Všetko prebehlo OK. V zálohe mám aj Technisat ISIO STC (zatiaľ v skrini pokiaľ nemám UHD prijímač) no po 4.6.2024 ho plánujem preladiť na nové parametre. Dúfam, že všetko prebehne ako u jirku67. |
IVOzNR
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 277 |
![]() |
|
Hornet18Jak píše Jirka69, takto to nešlo kamarádovi na Technisatu srar S2, po manuálním přeladění v předposledním řádku transpondéry se programy opět rozjely. Ladil si to tak v menu vyhledávání? Nebyl si nahodou v posledním řádku, tam se nic nenaladi, když píšeš že si ladil manuálně. |
HYPER
![]() |
|
RE: Technibox UHD S a Skylink terazTechnisat Technicorder: v menu modulu je dvoji dekodovani,moznost PIN a CI reset. Taky nemam snizeno/normalne. Manualne jsem proladila vsechny transpondery, kde byl zmenen FEC nebo SR s novymi parametry, a presne jak pise jirka67,kanaly zustaly na puvodnich pozicich v mem seznamu (bez Fastscanu),nezaradily se na konec seznamu, jak to obvykle pri preladeni dela. Jsou tu vetsi odbornici,mne to pripada,jako by nebyly spravne zadane vsechny parametry. Obe rady kosticek - ctverecku dole v menu transponderu jsou zelene?DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E
|
Judithka
![]() |
|
@HornetF18Jeste doplnim,ze mam modul Smit,karta ICE. Divne ovsem je,ze CT24 Vam hraje. Po preladeni zustaly kanaly na predchozich predvolbach? Tak uz jedine poslat zapis na kartu.DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E
|
Judithka
![]() |
|
JudithkaTy máš přijímač s dvěma ci sloty, proto je tam tato možnost volby nastaveni, je to starší prijimac. Hornet má přijímač jen s jedním ci slotem, proto tam má jinou volbu nastavení. Vývojáři sw to tak prostě navrhli. Přijde mi, že ty starší verze jsou lepší. Ty novější s menu ISIO to mají už trochu zjednodušený a navíc je tam už jen jeden slot pro dekódovací modul. Taky jsem si všimnul, že na stránkách technisatu už není garance tři roky, ale klasický dva roky, asi je to dáno pouzityma součástkama zejména filtrace napětí. Ty starší modely měli osazeni japonský kondenzátory Nippon nebo samwha nizkoipedancni kondenzátory. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERPresne tak, 2 CI sloty. Aha,diky za info.DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E
|
Judithka
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
![]() |