![]() |
|
Uplink Skylinku na AstruZdravím všechny,nedávno jsem zde položil osvícenému osazenstvu diskuse otázku, které programy Skylinku NEJSOU uplinkovány z Usingenu. Důvod byl zcela prozaický, dát laikovi možnost ověření, zda v případě výpadku programu Skylink v místě, kde je pěkné počasí, nedošlo k výpadku uplinku v Usingenu. Protože kdyby programy, které by NEBYLY uplinkovány z Usingenu chodily, pak by se z toho dalo usoudit, že nad Teleportem Usingen je bouře. A dušička takového diváka by měla klid a pouze by počkal, až to v Německu přejde. Z reakcí lidí v diskuzi jsem se dozvěděl: 1. že jsem blb, který si to neumí vygooglit. 2. je dobré mít zálohu v podobě DVB-T2 3. SFN v DVB-T2 je prevít a další přínosné myšlenky. Abych přinesl i já trochu toho moudra zdejším diskutérům, optal jsem se na totéž přímo u pramene, tedy Skylinku, protože Google v tomto případě zklamal na celé čáře. Takže pro zvýšení odborných znalostí všech přikládám odpověď Skylinku : "K dnešnímu dni jsou již všechny programy Skylinku uplinkovány pouze z Usingenu." Toť vše. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
@mediator12zajimave ze ostatnim operatorum providerum to nepada. jenom skylinku ano. a to pravidelne. tak kde asi soudruzi udelali chybu ? |
oumuamua
Registrace: 3/2024 Příspěvků: 338 |
![]() |
|
RE: Uplink Skylinku na Astruasi su tie tp tak naspanovane na max pocet tv stanic a min opravnych paketov... |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
@mjamriska... a od zítřka to bude ještě horší se změnou FEC na 3/4VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: Uplink Skylinku na AstruZvláštní je, že TP 12363/V 29900 3/4 DVB-S2 chodí většinou vpohode při tomto výpadku. Prostě to mají lépe zajištěny na odbavovacím zařízení v Bratislavě a nejde to zřejmě přes Německo. Dokonce šli i programy Jednotka, Dvojka HD, RTVS sport HD, RTVS 24 HD...![]() |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@mediator12 píše:Takže pro zvýšení odborných znalostí všech přikládám odpověď Skylinku :"K dnešnímu dni jsou již všechny programy Skylinku uplinkovány pouze z Usingenu." Toť vše. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale zabudli ti povedať, že slovenský Towercom má svoj vlastný uplink! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@mmiriboyNevím, jestli zabudli, ale toto je oficiální odpověď od operátora. |
mediator12
![]() |
|
Sirmaxto máš pravdu. Vrátili se k hodnotě FEC, kterou používali před pár lety, sice to přinese menší navýšení kapacity TP, ale na druhou stranu se mírně zhorší jiný parametry při doporučeném prumeru paraboly 80 cm. To muže mít za následek ještě dřívější výpadek signálu při větší nepřízní počasí u normy DVB-S2/8PSK než tomu bylo doposud. A to beru, že je parabola sestelovana co možná nejpřesněji. Uvidí se časem, jak kvalitní signál bude z Astry3C po úplném preledeni, snad to nebude tak hrozný oproti Astre3B, která je navíc pomalu na konci své zivotnosti. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERZa posledních několik dní mi při těch bouřkách a přívalových deštích zatím signál ani jednou nevypadnul ... tak uvidíme po zítřku.Jsou už nyní nějaké TP na Astru 3C převedeny? VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
SirmaxNa Astra3C je přepojen už TP 12363/V 29500 3/4 DVB-S2/8PSK Towercom, TA3 HD, NOE tv, dále by to měl být TP 12168/V 27500 3/4 DVB-S/QPSK a TP 12032/H 27500 9/10 DVB-S2/QPSK Auto Moto und sport HD, Stingray classic HD.. A momentálně testovací TP 12265/H 29900 3/4 DVB-S2/8PSK Nová HD, Prima HD...Skylink a 12051/V 29900 3/4 DVB-S2/8PSK Canal Digital operátorem SES Astra pro měření z Astra 3C. |
HYPER
![]() |
|
@oumuamua"jenom skylinku ano. a to pravidelne."Kecas. Stane sa to max. 3x za rok a aj to zrejme prehanam. Daj si do poriadku tvoj hardware a bude po vypadkoch. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 517 |
![]() |
|
@mediator12K tym trom bodom tvojho zaveru:Bohuzial, tak to tu chodi - opytas sa majstrov sveta a uz po prvych 2-3 odpovediach olutujes, ze si tak ucinil. |
Jean Reno
![]() |
|
@mmiriboyto @mmiriboyAbys i ty, příteli, nežil dále v bludu, pak věz, že Towercom již NEPROVOZUJE svůj uplink na Astru, ale programy posílá do Teleport Betzdorf. Je proto klidně možné, že slovenské programy jsou uplinkovány na Astru přímo z Betzdorfu, případně jsou dále směrovány do Usingenu a odtud nahoru. A jen pro upřesnění, jedná se o informaci přímo od Towercomu. |
mediator12
![]() |
|
@Jean RenoJá toho dotazu nelituji, ale je mi smutno, kam kdysi příjemná ale hlavně přínosná diskuze zmizela. |
mediator12
![]() |
|
@mediator12To mne taky.Nejvice odpovedi typu Jsi blbec, prip. Nastuduj si to sam. |
Jean Reno
![]() |
|
mediator12díky ti za objasnění signálu z TP Towercom na uplink, už jsem zase o něco vzdělanější.![]() |
HYPER
![]() |
|
![]() |