Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Ako pripojiť DVD-Rekorder k PC notebooku

Dobrý deň potrebujem poradiť da sa pripojiť DVD rekordér Panasonic DMR-BCT760 k PC notebooku tak aby sa mi hardisk alebo rekorér zobrazil v počítači? Alebo existuje nejaký dvd grabber ktorý dokáže previesť dvd video do počítača?

Jaro1991
Registrace: 11/2022
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

@Jaro1991

vypal film na RW a pak strč do mechaniky PC a máš to tam

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Ako pripojiť DVD-Rekorder k PC notebooku

Viem že to sa da ale existuje aj ina cesta?

Jaro1991

a nemam už mechaniku na počitači

Jaro1991

Jaro1991 - Hledej na netu(klidně i TO zelené strašidlo uřvané) -HDMI video capture-. Je to vlastně redukce z HDMI na USB. Jen na tom notebooku musí být minimálně win 10 a je potřeba nainstalovat obslužný program.

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015

Ďakujem za radu a vedel by si mi poradiť konkrétnu redukciu

Jaro1991

Takže HDMI do rekordéra a USB dám do PC?

Jaro1991

@Jaro1991

Ak nevyžaduješ rovno UHD kvalitu, poslúži ti aj za pár desiatok Eur Dazzle DVD Recorder HD... Zadaj do vyhladávača pre bližšie informácie... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Jaro1991

V manuali je navod o prepojeni pomocou DLNA
Rekorder ako server PC ako client

A je to
Registrace: 4/2019

@Jaro1991

napiš,až to vyřešíš,taky mě to zajímá,jak je to snadné zrcadlit HDD recorderu a nasypat si to do noťasu,díky

pierrepetr

Taky s tím bojuji. Podělala se mi v DVD rec vypalovačka. Napřed jsem myslel, že koupím novou, ale to se nepovedlo. Pak jsem se pokoušel vymontovat HDD a dát ho do slotu v PC, případně přes redukci do USB, ale to taky nefunguje. Panasonic používá odlišný způsob formátování, HDD a PC ho nevidí. Pak jsem si pořídil redukci z HDMI na USB, ale tam je zatím kvalita nepoužitelná.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Neviem ale ten Dazzle DVD Recorder HD mi pride ako grabber na analogove videa z VHS Hi8 a nie na dvd rekorder

Jaro1991

čo by bola lepšia varianta

Jaro1991

Nemyslim si, ze sa to da urobit. Ten disk u Panasonicu je zakryptovany tak, ze nahravky sa daju prehrat iba na tom konkretnom zariadeni.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@Jaro1991

Dostaneš ním analógové videá z VHS, Hi8, V8 a DVD prehrávačov po úprave v Pinnacle Studio pro Dazzle na DVD, alebo uložíš ako digitálny súbor... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Dobre tak mi poraď ako to prepojiť lebo dvd rekordér ma AVin-scart, USB,LAN,HDMI, USB ako to prepojiť s počítačom lebo ten grabber ma RCA

Jaro1991

Kamarád používá redukci hdmi in na USB k vůli tomu, že v Thajsku v některých hotelích mají televize jen vstup klasické USB . Redukce stojí v datartu cca 860 kč.

Fanyn
Registrace: 11/2007

Tip na AVerMedia

Ahojte, ja pouzivam AVerMedia EzRecorder 330 + aktivny splitter, ktory ma za ulohu zrusit ochranu na HDMI a potom si tam nahravam co chcem. Kludne i z Android boxu z aplikacie napr. HBO Max.. defacto nazval by som to digitalny rekorder ten AverMedia.
Vybratie toho HDD by som nerobil, bude sifrovane a speci Panasonic subor dajaky..
Druha moznost a to pouzivam obcas na digitalizaciu VHS je : AverCapture H727 karta v PCIE slote. (to sa uz moc neda kupit dnes :( )

Mopky2
Registrace: 10/2015

@Mopky2

on chce kopírovat nahrávky na HDD recorderu do PC

pierrepetr

Ano to by som chcel z DVD rekordera tie nahravky na disku zrkadliť do PC

Jaro1991

Prosím vás existuje nejaký settopbox alebo nejaké zariadenie ktoré by dokázalo nahrávať stream teda magio tv vysielanie cez internetovy router všetko je to v Televízore bez nejakých boxov, bolo by to možné?

Jaro1991

@ Jaro 1991

Nahravat stream MagioTV? Teda z posledneho prispevku co pisete.. Xhapem spravne, zeby ste chcel zapojht STB a nan si nahrat co kde vysielaju na svoj HDD/USB?
A zdroj signalu je MagioTV cez internet v aplikacii v TV, alebo Este povodne Magio IPTV kde mate od nich box s HDD?

Kazdopadne, ak mate na mysli, zeby ste si kupil STB a v nom nahraval z TV podobne ako zo DVB-T resp SAT signalu, tak zdroj MagioTV/Magio IPTV nie je dobry.
Uz len to,zrme preniest signal z MagioBoxu, pripadne MagioTV je tazke, a cez HDMI je tam ochrana, v pripade prepojenia Magio IPTV STB..
Toto som tiez skusal na Magio IPTV, pitreba zrusit ochranu cez HDMI.. cize splitter aktivny a potom ako som pisal v prispevku vyssie.. zariadenie jde si to nahrate..

Preto otazka, co chcete nahravat?
Zdroj nahravok na DVD rekorderi su tiez z Magia? Tie chcete dostat do PC?

Mopky2
Registrace: 10/2015

@Jaro1991

Existuje. Kdysi kdesi jsem o tom četl pojednání, ale je to vysoce specializovaná ajťácká záležitost, se kterou si drtivá většina běžných uživatelů neporadí. Ani já jsem si s tím neporadil. Když to zjednošším, je potřeba se přehrabat v nadřazeném routeru, z příchozích IP adresa a VLAN identifikovat ten správný stream a ten pak zachytávat v připojeném PC.
Mnohem jednodušší je varianta se STB, ze kterého už leze AV signál, se kterým se dá běžně pracovat, třeba právě řešeným DVD recorderem.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

omar3

Dakujem za doplnenie. K tomu smerujem, nech sa Jaro1991 vyjadri aj co presnejsie nahrava..ydroj signlau nahravok

Co popisujes je uz dost tazke pre bezneho pouzivatela/laika..ja by som si netrufol uz..
Ale stale si myslim, ze ak pouziva DVD rekorder tak OK, ale dostat DATA z takeho HDD to PC je problematicke a kedysi som tiez pouzivasl DVD rekorder Panasonic v roku asi 2006-2007 ked som prepojil vtedy UPC digital STB s tym DVD rekorderom, ale cokolkvek som odtial dostal len napalenim na DVD a naslednym skopirovanim DVD do PC cez DVDFab vtedy..

Ak si chce nahravat a mat nahravky aj v PC, tak Magio nie je prave orechove (vobec akakolvek IPTV/OTT). Daleko lepsie je na to SAT / DVB-T (co je u nas na SK slabe velmi) alebo ak ma moznost UPC kabel a CA modul. Vlastny prijimac s HDD a je to komfortnejsie nez DVD rekorder alebo lovit obraz/nahravku z Magia..

Ale este jedna vec. Ako je prepojene DVD rekorder a nahrava nan signal?
Lebo este z cias Opticum 9500 a CSLink karty vtedy, ked som prepojil DVD rekorder, tak tam bola ochrana a na DVD rekorder odmietol nahravat.
Cize som v Opticume 9500 dal USB alebo HDD external a tak si tam nahral co chcel a vlastne odvtedy som zacal v tejto sfere sa hrajkat.. Cisto laicky, nie profesionalne.

Mopky
Registrace: 11/2009

Už bolo spomínané. Vypáliť na dvd.
Externá mechanika k Pc stojí pár drobných..

Kasr
Registrace: 8/2008

Potreboval by som poradiť ale mimo témy mam doma TV Sony Bravia KDL-55W756C ročník 2015 a blbne mi pripojenie k tv vysielaniu magio hoci tv k internetu je pripojená je možne že pozeranie Youtube môže zahltiť pamäť alebo systém a môže ovplyvniť pripojenie k tv vysielaniu? Myslite že by pomohlo obnova tovarenskych nastavení a že by sa to resetovalo?

Jaro1991
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra