![]() |
|
LED TV Samsung + DiSEqC prepínačKamarát chce ovládať 8 satelitných pozícií. Model TV je z r. 2023. Je to v možnostiach týchto TV?VU+ Zero 4K, iNEOS ZX4, C-Tech 4100 Plus, Openbox SX4 HD, GTMedia V8 UHD, 2x Gibertini OP 100 (motor+36°E), PF no name 140 cm (27,5°W), 3x off-set 75/80/125 cm - 23,5°E/1°W/30°W
|
bmilan
Registrace: 5/2004 Příspěvků: 1 332 |
![]() |
|
bmilanVětšina tv včetně Samsung umožňují příjem pro čtyři SAT pozice přes diseqc přepínač 1.0 nebo pro natáčení motorem diseqc 1.2. Možná by to šlo ještě s přepínačem pro 8 pozic diseqc 8/1 od EMP Century P 168 W..., který má přepínač režimu 1.1 a 1.2 pro 5 až 8 pozici LNB. V podstatě to bude jako by si měl natáčecí motor, ale parabola bude fixní s LNB konvertorama. V tv se navoli režim pro natáčení a na přepínací se přepne režim pro 1.1 a 1.2. Pri přepnutí programu z jedné družice na jiný program z druhé družice bude doba nacteni programu o trochu delší než je při běžném přepínání při režimu diseqc 1.0. Chce to vyzkoušet, aby to bylo s tv funkční. Snad se ti ještě někdo ozve kdo má tuhle variantu s tv Samsung a přepínač EMP 8/1. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@bmilanAj keď mám doma zo svojich parabôl možnosť príjmať až 8 sat pozicií a taktiež používam aj DiSEqC prepínač od EMP Centauri 8/1 v živote ma nenapadla takáto krkolomná varianta, t.j. nastaviť diseqc povely priamo v TV! A to z jednoduchého dôvodu. Neviem si predstaviť, že ako dlho by mi to trvalo a či by som bol vôbec spokojný z vytvorením skupín programov v zozname obľúbených. A taktiež, na mnohých tv sa nedá v zozname obľúbených programov miešať programy zo satelitu, terestriálu, či cable tv.Ale samozrejme, ak sa chce ten tvoj kamarát s tým hrajkať, je to jeho problém. Mne je to jedno. V tomto smere je najlepšiou variantou použiť externý stb a ešte lepšie linuxový z E2. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@bmilanZkus zavolat - viz samsung :Ladění satelitních kanálů je velmi specifické a variant, kterých může nastat je mnoho. Proto neváhejte kontaktovat naši bezplatnou infolinku: 800 726 786 Tady se tak dozvíš, proč to nemáš dělat misto toho jak to dělat. ![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 014 |
![]() |
|
satelitní přijímačese stále vyrábějí,nejen protože lidi používají staré TV,ale hlavně pro tyto neběžné záležitosti,na které TV nejsou běžně připraveny![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: LED TV Samsung + DiSEqC prepínačNení to dobry nápad jak píše mmiriboy. S diseq na Tv jsem dělal různé pokusy, ale pouštět se do toho začátečníkovi nedoporučuji. A to mám Sony. Samšunt nevím, ale obecně tv není počítač, jsou problémy s pamětí, aktualizacemi a následně s editací kanálů, třídění na oblíbené atd. Pokud má aktér hlavní záměr na 8 satelitů, tak nemá ponětí o co go. A tady není prostor na podrobné vysvětlování. Prostě NE. Televize na to není technicky způsobilá, umí zpravidla jen 4 družice, uloží omezený počet kanálů, cca do 1500-2000, oblíbené jsou problém a editace další. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
![]() |