![]() |
|
POWERSAT DG380 S - nesedí mechanická nulaAhoj všetkým. Poprosil by som o radu s resetom tohto motora. V prijímači nastavím moju pozíciu 16°E, zvolím satelit 16,0°E (Eutelsat 16A). Ryska ukazovateľa na stupnici motora by teda mala byť presne na hodnote 0°, ale nie je. Cca 2° mimo. Urobil som HW reset podľa návodu (odpojiť kábel od príjímača, na motore stlačiť obe tlačítka na 5sec., potom kábel pripojiť. Motor som mal pred týmto úkonom mech. nastavený na 0°. No tá odchýlka 2°tam je stále. Na staršom motore stačilo nastaviť motor na nulu, v dierke na motore stlačiť reset a vybavené. Prijímač je VU+ zero 4K. Poradí niekto ako nato? Ďakujem. |
valae
Registrace: 4/2020 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RE: POWERSAT DG380 S - nesedí mechanická nula...0° je 19E, prepni si na stanicu z Astry 19,2E vo vúčku nastav v konfigurácii tunera USALS a bez problémov to fičí![]() Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.
|
Patko
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 403 |
![]() |
|
RE: POWERSAT DG380 S - nesedí mechanická nula...zabudol som ti napísať v rýchlosti, že samozrejme musíš nastaviť aj parabolu s motorom na 19,2E, teda 19e je 0°Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.
|
Patko
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 403 |
![]() |
|
@PatkoPokud má bydliště na 16°E tak proč nastavovat 19°E. To je blbost. Já mám taky 16°E a tam mám 0Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: POWERSAT DG380 S - nesedí mechanická nulaJa mám pozíciu 17,018 , ale pre kontrolu nuly som zvolil 16° a 16°satelit. To, že nechytím signál, ma v tejto chvíli nezaujíma. Problém je, že sa motor nenatočí presne na nulu a neviem, ako mu ju nanútiť. |
valae
![]() |
|
RE: POWERSAT DG380 S - nesedí mechanická nulaJá mám v softwaru přijímače položku otočit motor na 0. Uložit a ta pak drží. A na fajfce je skutečná nula když natočím na 16°E. Vu+Uno 4kse image VTI.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: POWERSAT DG380 S - nesedí mechanická nulaMám verziu VTI 15.0.02 od Ellano, ale túto možnosť som nenašiel. Možno zle hľadám, akú máš verziu, resp. kde je v menu možnosť natočenia na nulu? Ja sa pohybujem v Nastavenia/Vyhľadávanie staníc/Nastavenie tunera, kde vidím tunerA a motor: USALS. otvorím teda nastavenie tunera a môžem zadať len svoju zem. dĺžku. Možnosť GOTO 0° nevidím. Tiež mám Vu+Uno 4k SE s rovnakým image. Ten druhý motor je ok, s týmto si neviem rady. |
valae
![]() |
|
@valaeNastavení/konfigurace tunerů a kanálů/nastavení pozice/jdi na pozici 0/červené tlačítko. Nemohu to přímo odzkoušet jelikož mě už 3 roky nefunguje motor. Ani ho nepotřebuji za rohem stejně nic není volného. Stačí mě Skylink a IPTV.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: POWERSAT DG380 S - nesedí mechanická nulaJelikož se nikdo neozývá a ja mám dreama, zkusím odpovědět. Pokud dáváš usals, tak neřeš 0-pozici. Dej tu svoji nulu s tou 2 st. odchylkou, s parabolou hni tak, aby Ti na této pozici hrála 19 a máš to. Nepotřebuješ "chodit" na nulu. Na usals Ti bude vše fungovat, za předpokladu dobré instalace, kolmý stožár ard. Druhá možnost je v nastavení tuneru dej možnost rozšířený, kde můžeš kombinovat usals s ručním zadáním družice do paměti. Dělá se to tehdy, když Ti ujíždí east/west, není kolmý stožár. V systémových pluginech najdi plugin na positioner setup a nainstaluj. Tam všechno nastavíš s možností zadat ručně nastavenou pozici s jemným "dokrokováním". Např. 45e Ti bude hrát slabo, vypneš u této pozici usals a dokrokuješ na silnější signál a ručně uložíš na pozici třeba 45. Tohle se dělá v konfiguraci tuneru v rozšířené možnosti. Mnoho zdaruDm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@tukanKdo by sem psal vždyť většina ruší satelity a přechází na IPTV. Bazar je plný nabídek karet a sat přijímačů. Dělají chybu, ale jejich problém.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
mildetaky jsem to ještě nezrušil a dokavad to půjde nechám si obadva systémy příjmu. Oni to řeší urcite ještě přes anténu. Jako druhý zdroj signálu nebo záloha je to taky dostačující. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@HYPERTak tak. Mám sat, iptv a pozemák. Ale kvalita je na sat to mě nikdo nevymluví. Iptv je dobrý na zpětné přehrávání jelikož ze satu nenahrávám. Můj názor.😊Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
mildepřesně tak, kvalita je i na satelitu, v iptv už pomalu taky, ale má to ještě precijenom určitý mouchy. Proto se nechci spoléhat jen na jeden zdroj příjmu. S příchodem plochých tv volím kvalitu obrazu, pozemak je pro mě o ničem, čekal jsem od toho víc. To nám ukazujou nektere okolní státy, jak se to má dělat přes anténu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@HYPERPozemák jsem vsunul jen proto že máme společnou anténu na paneláku. Jinak bych ho soukromě nebudoval.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: POWERSAT DG380 S - nesedí mechanická nulaPatko, správně jsi to popsal. |
hoss
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 508 |
![]() |
|
@TukanÁno, tak som to potom aj urobil. Príjem 70E - 30W. |
valae