Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nastavení motoru

Zdravím chci se zeptat jak docílit,aby motor zůstal na satelitu 0,8W i po vypnuti a zapnuti boxu? Jde o to,že po zapnutí sat.přijímače mi tu pozici hledá a natáčí se na ni i když jsem při vypinani boxu byl na 0,8 W .... Tudíž při vypnutí přijímače se musí někam z tech 0,8W někam sám přeparkovat...kam nevím ;-) Díky

Multifokus + motor

czRossi
Registrace: 7/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavení motoru

Menu, nastavení,nastavit jako spouštěcí službu... ;)

hoss
Registrace: 8/2015

spouštěcí službu mám nastavenou,ale stejně tu družici 0,8W motor vyhledává... to znamená že je zaparkovaný někde jinde...

Multifokus + motor

czRossi

Týmto som sa už raz zaoberal ale presne si to už nepamätám no ak máš VU+UNO 4K SE ako vidím tak skús toto:
len upozorňujem že mám VTI

MENU/VTI/nastavenie - TV a Rádio/Bežný a piata strana: označiť háčikom "Na návrat z pohotovostného režimu použiť úvodnú stranu"

Myslím že to je ono ak nie, napíš - popátram

SPQR1
Registrace: 10/2019

ak na motore máš stále nastavené na 0,8w tak po vyhladaní zmen nastavenie motora na nemotor a daj napríklad single lnb

tomko
Registrace: 1/2006

Přesně jak řekl Tomko, jdi do nastavení tuneru když ho budeš mít zaparkovanej na 0,8 a zmeń rotor na jednoduchý mod/jedna družice 0,8 a máš to. Motor přestane chodit a parabola bude "napevno" na jedné družici. Když budeš chtír rotor, tak to zase v nastavení tuneru změníš...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Před časem jsem měl podobný problém a pak jsem zjistil, že mám špatně nastavené tunery, těch možnosti, proč to tak dělá je samozřejmě víc, chce to trpělivost a přijít na chybu...

hoss
Registrace: 8/2015

@tukan

To snad ne. Až takhle😂

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

Ale jo, až tak... :)))

tukan

@tomko @tukan @SPQR1

dík chlapi asi nejjednodušší řešení ... jen se musí pamatovat na změnu nastavení tuneru při přetáčení jinam
@SPQR1 zajímavé řešení pokud by to fungovalo,ale v image openatv nikde tu možnost nevidím

Multifokus + motor

czRossi

@czRossi

Tak to máš napsat hned, že máš OpenAtv. Ve VTI se to nastavuje pod modrým tlačítkem.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@czRossi

Ještě zkus na družici 0.8W vybrat spouštěcí kanál, spouštění vypnout a znovu zapnout. Pak restart. Mě to už dvakrát pomohlo. Ale u VTI.

milde

@czRossi

Mal som ten isty problem
Riesenie: Vypnut Fast Scan a je to R^

A je to
Registrace: 4/2019

@czRossi

A menu Fast Scan
Poskytovatel - UPC Direct Thor

A je to

@tukan

tak to zase v nastavení tuneru změníš...to není řešení.
Už se to zde probíralo a řešení se nějak nenašlo.Když jsem dál nové openATV6.4 tak jsem vždy kontroloval po přidání nečeho nového do přijímače jestli motor stojí na 0.8.Dařilo se to dost dlouho.Potom jsem to přestal sledovat.Nedávno mě manželka říká proč točím v noci parabolou.Tak jsem to překontroloval a zjistil,že motor se po vypnutí přijímače vrací po 45 vteřinách na pozici 23.5E.V noci skončilo nahrávání,motor se vypne a přetočí.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Jarous

asi si stahuje EPG do suboru :razz:

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat

Při vypnutí do standby mě zůstane v paměti naposledy sledovaný kanál. Při restartu mě najede motor na přednastavený satelit a kanál.

milde

@milde

A co tym je vyriesene?
Dolezite je aby motor automaticky nikam netocil

A je to

@A je to

Pro mě to vyřešené je jak to potřebuji. U mě je základ 23.5°E mnou zvolený program. Samozřejmě to každému nemusí vyhovovat, tak si nastaví jaký startovací kanál požaduje.😐

milde

Přenastavení tuneru je řešení pro někoho, kdo jednou začas se jde podívat mimo svou pozici, ne pro dennodenního "lovce", je to jednoduché, každý si musí najít, co mu vyhovuje. Snažíme se pomoct každý ať si vybere, co mu vyhovuje...

tukan

Už je to 10let

co jsem satelit prodal,ale s motorem byl podobný problem,stroj byl dvojtuner-open-pli,první tuner-stálá pozice pro vypnutí,motor se na ni vracel,druhý tuner-stejné nastavení bez prioritní stanice,jinak si motor vzpomněl a točil i po vypnutí,manželka měla parkrát atak když si v noci vzpomněl po zapnutí! :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Myslím že pravdu ma "A je to".
Robí to fast scan. Treba ho vypnúť. Snaží sa neustále vyhľadávať a tým sa ti to vždy pretočí...

SPQR1
Registrace: 10/2019

No já fast scan nepoužívám a nic neblbne. Používám ruční ladění.

milde

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra