Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

motor DiSEqC

Mám plonkový motor DiSEqC a potřeboval bych ho odzkoušet na stole, zda se točí. Nevíte někdo z praxe zda stačí motor jenom připojit k satelitnímu příjímači bez připojení konvertoru k motoru? A tím uzavřít okruh. Nemám druhý konvertor na test a ani pak náhradní VUčko😂

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: motor DiSEqC

potrebujes len dosat diseqc prikaz do elektroniky motora, nic ine nie je nutne ked to mas na stole,
pripadne staci iba napajanie a povel nahradit tlacitkami na motore

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

@EnoSat

Díky. Já motor používám, tak že mám vše v satelitu. Ale koaxy u paraboly prohodit nemohu k testovacímu motoru. Špatný přístup z balkonu. Vše mám na výložníku kvůli rohu baráku. Tím je lepší výhled na West. Proto na "stole" s extra koaxy.😊

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

motor DiSEqC

Taky mě přestal jít motor, tak jsem ho vzal a jel do sat. prodejny v rodinném domě.Bláhově jsem myslel že ho nejdříve vyzkouší a on že prý ho rozebere, odjel jsem na nákup do města kde se mi to rozleželo v makovici a rychle jsem jel nazpátek a se slovy doufám že jste ho už nerozebral a on že ne, to jsem si oddychl.
Doma jsem ho dal u okna na židli a znovu zapojil-nešel, skočil jsem do sklepa kde jsem měl starý konvektor a vyměnil jsem ho a hle motor na židli začal točít.
Takový jsou satelitní prodejny Rv

pedro
Registrace: 9/2007

@pedro

No a to je právě zajímavý, že se ti motor roztočil až po připojení konvertoru. Já žádný starý ani jiný nemám. Jen ten u paraboly na balkoně kam na něj nedosáhnu. Já zkusím po připojení reset a uvidím. Jinak pak poletí do červeného konťasu.

milde

Motor bude točit i bez LNB... :8)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

@drobeček

Kéž by, pokud bude dobrý.🤣

milde

@pedro

Tak to je zajímavá informace pokud to tak opravdu je.Mám v regále motor který točí jen na tlačítko.Když jsem ho zkoušel s připojením na přijímač tak se netočil.LNB jsem připojený neměl.Musím znova vyzkoušet.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Jarous

Tak to jsem sám zvědav.

milde

@milde

musí točit bez lnb na stole

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Měl jsem problém s motorem v prosinci. Točil kdy uznal za vhodný a to většinou na pravou stranu (pravičák jeden). Zpátky jsem mu pomáhal tlačítkem. Po sundání paraboly jsem zjistil, že je koax zlomený na konci efka. Motor zase maká jak má.

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo
Registrace: 6/2008

@milde

Zkusil jsem ten motor a ovládání z přijímače je asi v háji točí jen na tlačítko.Druhý motor který je 100% ok točil na stole i bez LNB.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Jarous

@.Jarous Díky moc za pomocné testování a ostatním za radu.👍 Tak jsem to tedy podle rad zapojil bez lnb a nešel. Až po resetu (zmáčknutí tlačítek W a E) se rozběhl. Tak jsem ho nevyhodil. Dva roky v provozu s kovovým soukolí není dlouhá doba😆

milde

Dva roky? A s kovom?
Ja mám snáď 15, keď nie viac. A za tú dobu sa prepalilo vinutie na relé... Vymenene za iné, väčšie, ktoré som tam niejako nalepil (co dům dal) a už vyše 5 rokov funguje ďalej

Kasr
Registrace: 8/2008

@Kasr

Bohužel 2 roky motor PREMIUM X PXM-S DiSEqC 1.3 (do 120cm) dotažený z německa. Elektrozávada tak stačil reset. Musel jsem ho vymontovat, protože jsem se rukou nedostal na obě tlačítka. Má jinou polohu naklopení kvůli fajfce která má jiný úhel než jiné motory. Teď mám motor DIGIPOWER SG2500A Moteck a první v záloze. Já co koupím to je na reklamaci😓

milde

LNB Inverto Unicable

Abych nezakládal další téma. Na jaře bych chtěl překopat venkovní hartware. Motor dobrý a anténu mám novou AL. Chtěl bych venku vyměnit koaxy za černé venkovní a hlavně vyměnit twin konvertor za LNB Inverto Unicable. Abych využil oba tunery stb jedním kabelem. A teď otázka, která už ve foru padla, ale nebyla úplně 100% zodpovězena. "Bude se motor natáčet s tímto LNB?. Má někdo praktickou zkušenost doma nebo známý?

milde

Bez LNB

Bez LNB, já ho zkouším na starým filipovi, připojím jenom koax a točím přes tlačítka na motoru

MMorous
Registrace: 10/2019

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra