![]() |
|
Strata signáluMám Vu Solo 2,image OpenPli 7,2 a konfiguračný režim na tuneri č.1 motor a na tuneri č.2 režim pokročilé cez DiSEqC 1,1 pripojených 6 LNB(7,13,16,19.2,23.5,39E).Asi 2 týždne mi začal vypadávať signál. Zapnem prijímač,defaultne sa naladí STV 1 na tuneri B,signál ide. Prepnem na Eurosport na tuner A,ktorý je na motore(aj som ho skúšal dať na jeden sat. 0,8w) a už tam nemám signál. Potom skúsim znova prepnúť na STV 1 na tuner B(23,5) a signál tam už nie je. Pomôže len reštart, ale potom to ide znova dookola... Rozmýšlal som, či som robil nejaké zmeny, ale som len stiahol z fastscan freesat Sk aCZ predtým mi to šlo v pohode. Už som aj použil zálohu celého imagu z pred mesiaca z automaticfullbackup-u, ale robí to stále.Používam vlastný setting v kombinácii s ciefp settingom. Dokonca to robí aj ked si prepnem cez multiboot na OpnePli 8,3 poslednú verziu a tam je iný setting. Este jedna vec,pri sucasnom image OpenPli 7,2 a settingu sa mi stale objavi setting FREESAT CZ aj ked ho vzdy zmazem.Po restarte sa tam objavi znova. Vie niekto poradiť,prosím? VU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm
|
jurajpetk
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 242 |
![]() |
|
RE: Strata signáluSolo2 je už "dědeček", i když v kondici, pořád dědeček. Takhle začínají problémy se staršíma receivrama. Vyzkoušej vyměnit zdroj, tím bych začal...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@tukanMam doma v sufliku prismecube,malo by to pasovat aj na Vu Solo 2,vyskusamVU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm
|
jurajpetk
![]() |
|
RE: Strata signálufialový signál už byl vyslán tem se neztratí |
popo123
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 234 |
![]() |
|
@tukanTak som vymenil ten zdroj ako si mi poradil a zdá sa,že pomohlo,zatiaľ to ide.Ja viem,že Vu Solo 2 je už starý,ale ide mi tam všetko,čo chcem,tak som ho zatiaľ nemenil.Dakujem Ti za tip.VU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm
|
jurajpetk
![]() |
|
VU+ SAhojte. Mne sa podaril na Solo2 nachvilu ozivit HDMI, dlho mi neslo HDMI na nom (odpalena cast na doske zrejme), slo len cez cinche/Scart, po 3 rokoch odpocinku v skrini som ho zapol, a HDMI naskocilo. Ale kazde 2min to padalo, akoby sa odpojilo a pripojilo - teda to posobilo ze kabel som vytiahol a dal spat..no pouzitelne to teda nebolo..Som rad, ze zakladatelovi pomohla vymena zdroja. Inak VU+ stale existuje? Lebo som sa az tu dozvedel, ze Dreambox krachol, to som ani nevedel.. Dlhsie som nevidel, zeby mali nejake novinky - myslim VU+.. a je to znacka co mam v oblube, lebo slape jak ma ked sa dobre nastavi.. Mam Ultimo4K a Duo4KSE v prevadzke a zalozne mam SoloSE V2.. |
Mopky2
Registrace: 10/2015 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
Vu+uno4kse !!mám stejný problém na Vu+uno4kse !! najednou se signal úplně strati !! když odpojím kabel od tuneru a znovu zapojím tak tak opět signál 100% na tuneru kde mám motor to neblbne!!!na tuneru A je jen 1X LNB na 23.5 tak jsem dříve mel vice LNB tak jsem myslel že to dělá disq16 ale blbne to i když je zapojen jediný LNB |
Petříček
Registrace: 11/2020 Příspěvků: 33 |
![]() |
|
VU+ Ultimo 4KTaké se mi ztrácí signál u jednotlivých tunerů u VU+ Ultimo 4K. Často pomůže až několik restartů za sebou. Někdy je pak klid několik hodin, ale bohužel někdy jen několik minut.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
@ Alion a Ultimo4kNieco podobne som mal. Vyskusaj silnejsie dotlacit zadne tlacitko on/off na prijimaci. Totizto ked mi zacal tento problem, menil som adapter, ale chovalo sa to rovnako. Chvilu som mal bobky, lebo pri jednom z restartov predny displej na prijimaci ostal zeleny, potom pasy biele cez neho a nic sa nedialo.. Dalsi sprievodny jav bol, ze dioda zapnutia, dotykova biela gulicka v predu pri displeji zacala tak divne poblikavat. Nakoniec som poriadne dotlacil (zrejme) kontakt na tom zadnom vypinaci a odtvedy nie je problem.Prijimac tak 2x az 3x do roka vypnem uplne, vypojim, otvorim, vyfukam prach prec. A aj mam pod prijimacom chladiacu podlozku pod notebooky, vetraciky zospodu ochladzuju a nie je to potom take horuce.. |
Mopky2
Registrace: 10/2015 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
RE: Strata signáluZnám lidi, co mají ultimo zapnuté 24 hodin denně, v polouzavřené skřínce, bez čištění, podložky se zapnutým hdd a 4 roky bez problémů. To není cheap-cheap model s ventilátorem. samozřejmě na škodu to není...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
![]() |