Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Pořízení sat. příjímače Formuler F4 Turbo či nový?

Zdravím všechny,
potřeboval bych od Vás poradit. Potřebuji pořídit k druhé TV sat. přijímač s Enigma2, jsem omezen rozpočtem. Mám možnost pořídit za 1000Kč funkční 3 roky starý Formuler F4 Turbo, ten samý už mám doma a používám u jiné TV(je ale znát starší HW hlavně RAM 256MB, třeba načtení EPG chvíli trvá oproto výkonějším). Sloužil by opravdu jen na základy tzn. sledování TV z karty Skylink, žádné KODI, nahrávání atp. Mám ale dilema, jestli se to vyplatí a druhá věc, když chci sledovat TV stanici třeba na tabletu přes stream lokální sítě, tak neumožňuje nastavení nižší bitrate pro stream a posílá v plné "palbě", což můj starší tablet v HD programech nedává. Novější přijímače třeba Octagon to umí.
Vaše názory? :lookaround:

davidasis
Registrace: 8/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pořízení sat. příjímače Formuler F4 Turbo...

ak máš nato tak kludne Octagon-8008. R^

maradona
Registrace: 8/2018

Promiň, budu k Tobě trochu kritický. Co je to za výraz "jestli se to vyplatí"? To můžeš přece vědět jenom Ty, vzhledem ke svým prioritám /rychlost, výkonnost, streamování, nízká cena/, nikdo jiný. Jak to máme vědět my?

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Tak si kup octagon sf8008 a ten formuler přesuň, kam potřebuješ. Jenom nevím, jestli se to vyplatí, no...

tukan

@tukan

Právě jsem chtěl slyšet názor ostatních, jestli za tu cenu se to vyplatí.... Nevím, co na tom není k nepochopení?

davidasis

@davidasis

Octagon sf8008 mám aj f4 turbo combo doma. Realita je taká, že pri pozeraní tv žiaden rozdiel. Ani v rychlosti prepínania staníc nevidím rozdiel. 4k prijímač sa trocha svižnejšie pohybuje v menu. Ale ked tak rozmyslas, skus este zjednat par eur alebo zváž, či ti ušetrených cca 60 eur stojí zato, to musíš vedieť sám.

Peter54
Registrace: 10/2015

Co si představuješ pod pojmem "vyplatí"? Jak to chceš specifikovat? Pro někoho je si koupit nový receiver radost, pro někoho vyhozené peníze, protože to nepotřebuje, co je to pro Tebe? To čekáš, až Ti někdo cizí řekne, že se to "vyplatí"? To je to k nepochopení...

tukan

@tukan

Však moc dobře víš, co tím myslím, ostatní to pochopili, napsal jsem to už v úvodu a tohle slovíčkaření si nech pro někoho jiného.

davidasis

@Peter54

No já jsem ten Octagon pořizoval před nějakou dobou známému a je znát rychlost spuštění, pak i celková svižnost. Obraz neřeším, ten jsem stejný, jak píšeš.
Mně jde o to, jestli ten Formuler už není za zenitem nebo jestli se nedá pořídit něco levnějšího jak Octagon a bude to lepší pořád jak Formuler.

davidasis

@davidasis

Ak nechceš ozaj s tým Formulerom robiť žiadne "linuxové zázraky" a chceš ho len na bežné používanie, t.j. sledovanie programov. Tak podľa ten Formuler vyhovuje. Ja osobne momentálne mám doma tiež 2ks Formuler F4 Turbo. Jeden slúži ako server pre kartu Plustelky (na bežné sledovanie používaný len občas) a ten druhý má naša babka vo svojej izbe (tento je používaný každý deň).
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Já jsem ze začátku měl problémy s udržením oblíbených stanic, z ničeho nic se to smazalo. Po aktualizaci OpenATV na vyšší verze to přestalo. Nevíš o tomto problému něco?
Asi nejde nějak nastavit ten variabilní bitrate pro stream na něm, že? Kdyby to uměl, tak nic neřeším.
Já mám jako nový vyhlídnutý Octagon SF8008 4K UHD E2 DVB-S2X + T2/C, ten má známý a dle mého je opravdu svižný.

davidasis

To bych počkal na nový Octagon Supreme... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

@davidasis

No, ja mám v obidvoch ešte image OpenATV 6.4 kvôli skinu Anadol a nemám s tým problém, dlhodobo fungujú obidva stb bez problémov.
O tom nastavení bitrate neviem nič, nestreamujem s týchto stb.
Ale samozrejme, voľba kúpy nového stb je dobrá voľba. Octagon síce nemám, ale mal som už tú česť s ním robiť a určite môže byť!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@mmiriboy

Taky mám tedka verzi 6.4. Co myslíš update na verzi 7.2? Není to náročnější na výkon?

davidasis

@davidasis

Ten stb by mal zvládnuť aj OpenATV 7.x.
;)

mmiriboy

@Peter54

Jsou ovladače u Formuleru a Octagonu zaměnitelné?
Vizuálně vypadají stejně

son
Registrace: 4/2007

@son

Vypadají, ale netuším.

davidasis

@son

To sú úplne iné procesory. F4 je mipsel a octa 8008 je arm. Takže každý musí mať svoje binárky.

Peter54

@son

Zle som pochopil otázku. Odpoveď je, že ovládače niesú zámenné.

Peter54

@Peter54

Škoda a dík za odpověď

son
Registrace: 4/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra