![]() |
|
Formát HDD u DVD recorderu PanasonicPolámala se mi vypalovačka v DVD recorderu Panasonic. Chtěl bych si ještě vypálit pár záznamů, které tam zbyly. Když jsem disk vyndal a připojil k PC, tak ho OS vůbec nenajde. Je nějaký způsob, jak disk z DVD recorderu zprovoznit a stáhnout z něj data. Díky.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
@omar3Ja by som skusil este nejaky video grabber prepojit s PCnapr.taketo nieco: Digitus Video Grabber DA-70820-1 Digitus Video Grabber USB 2.0, MPEG4 Umožňuje převod analogového videosignálu a audiosignálu na digitální a jeho uložení v PC či notebooku. |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 468 |
![]() |
|
@omar3Ty rekordery mívaly i čtečku SD karet. Přenos HDD-SD není možný? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 617 |
![]() |
|
@A je toJá mám Panasonic DMR EX 83 a chtěl jsem také něco nahrát z HDMI výstupu, ale mají jej chráněný HDCP a grabber AVER to nevzal. Což mě dost překvapilo. Kdysi jsem zkoušel na rozbočovač HDMI připojit televizor a ten HDMI grabber, u některých zdrojů signálu to šlo oblbnout, ale u jiných ne. Asi záleží na verzi HDCP přehrávacího přístroje (a taky na konkrétním rozbočovači, jak vyplynulo z diskusí, které jsem kdysi pilně studoval. A ty Harddisky měly nějaký svůj formát, zkoušel jsem to kdysi u jiného HDD rekordéru ( Pioneer ). Žádný běžný formát PC operačních systémů.S vypalovačkou v rekordéru jsem měl problém taky, ale spočíval v tom, že unášecí talíř DVD byl pogumovaný, guma ztvrdla a i když je shora přiklopen takový zvonek jako zátěž, prokluzovalo to. Tak jsem gumu zdrsnil jemným smirkem, očistil lihobenzinem a jelo to dál. ( Už je to fůra let, podrobněji si to nepamatuji ). Další možností - velmi pravděpodobnou - je, že se optika laserové hlavy po letech zaprášila, nebo ještě hůř - v kuřáckém prostředí potáhla dehtem ![]() Možná jsem se rozepsal mimo mísu, ale nebylo specifikováno, jak se vypalovačka "polámala" ( jak se chová ). Pokud není možný ten přepis na SD,nouzově ještě grabovat z výstupu YPbPr nebo S-video, pokud je má, ovšem kvalita... |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 440 |
![]() |
|
@omar3jestli ti nejde o kvalitu,tak to poslat z analog výstupu do PC,nebo sehnat laser,někdo psal nakopírovat do SD card,nevím jestli to umí,jestli nejde jen číst |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Formát HDD u DVD recorderu PanasonicDíky všem za inspiraci.Jak se polámala vypalovačka netuším. Prostě vykopne prázdný disk. Zkusím se do ní podívat a vyčistit. Přístroj má dvě čtečky paměťových karet, tak zkusím, jestli se dá kopírovat. Myslel jsem, že jsou pouze na čtení. Jedná se o kopírování souborů v SD rozlišení, ale nemám na komplu konektory, kterými bych přístroje na úrovni AV propojil. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Na co je v dnesnych casoch vypalovanie DVD? |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 504 |
![]() |
|
@Jean RenoTřeba proto, že je to možná jediný způsob, jak zakladatel vlákna může vytáhnout pro něj cenné nahrávky z DVD/HDD rekordéru?Nezlobte se, ale než něco napíšete, zkuste si přečíst, jaký problém zakladatel vlákna má. Pokud nemám nápad, jak mu poradit, nezapleveluji vlákno poznámkami zcela mimo mísu... |
DPetr
![]() |
|
@DPetrJe otazne, co je plevel a co nie.Moja otazka bola, preco zaznam ulozit opat na DVD. Asi ste nepochopili moj prispevok... |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 504 |
![]() |
|
@Jean RenoTak znovu.Vaše otázka, kterou kladete přímo omarovi - tedy v souvislosti s jeho problémem - zní: "Na co je v dnesnych casoch vypalovanie DVD?" Moje odpověď na Vaši otázku zněla: "Třeba proto, že je to možná jediný způsob, jak zakladatel vlákna může vytáhnout pro něj cenné nahrávky z DVD/HDD rekordéru?" On má tu nahrávku na HDD zabudovaném v rekordéru! Je to kombinace někdy STB, někdy satelitního přijímače s ukládáním na z výroby vestavěný harddisk a s možností tyto nahrávky vypálit na DVD ve formátu Video DVD, čitelném i na klasických DVD přehrávačích. Nechce nahrávky z vestavěného HDD znovu uložit na DVD ( nikdy ji na něm předtím neuložil ), nemá zřejmě jiný způsob, jak se k ní dostat ( nemožnost přečíst HDD s nestandardním souborovým systémem na PC, další teoretické možnosti řešení navrhované k věci jsou dále v diskusi. Na rozdíl od Vaší otázky, která v tomto případě nemá smysl. Proto Váš příspěvek opravdu nemohu pochopit. Tedy Vás znovu odkazuji na prostudování problému, kterým omar vlákno založil . Fakt už to nedovedu lépe vysvětlit... |
DPetr
![]() |
|
@Jean RenoSTB jsem myslel pro pozemní příjem, použil jsem příliš obecnou zkratku, která platí i pro jiné druhy příjmu- satelitní, kabelový STB... Doplňuji jen pro přesnost...Osobně jsem měl/mám pro DVB-T i analogové TV vysílání takový DVD/HDD rekordér Pioneer z roku 2006, s analogovými výstupy S-video a komponentním Y-pr-pb,později model od Panasoniku, který má HDMI výstup ( viz v diskusi výše ), ale stále jen pozemní DVB-T první generace. Existovaly i takové přijímače/DVD rekordéry, které neměly vestavěný harddisk, ale uměly jen vypalovat na DVD. Asi ty doby už nepamatujete, tak Vás vlákno zmátlo... ![]() |
DPetr
![]() |
|
RE: Formát HDD u DVD recorderu PanasonicNepotřebuji to nutně vypálit na DVD. Mě stačí, když to překopíruji jakýmkoli způsobem do použitelné datové podoby a pak ho vyhodím.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Jasně, většina z nás problému rozumí![]() Držím palce ![]() |
DPetr
![]() |
|
RE: Formát HDD u DVD recorderu PanasonicPíšeš, že Pc disk nevidí...Nevidí ho prieskumník, alebo není v správe diskov? |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 555 |
![]() |
|
@omar3tak někde půjčit jiný recorder a ty tvoje záznamy tam poslat a vypálit,nebo to vzít k někomu,kdo má vstup v PC |
pierrepetr
![]() |
|
@KasrPřipojuji ho přes SATA redukci do USB. Nevidí ho ani průzkumník, ani správa disků.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Formát HDD u DVD recorderu PanasonicKeď ho nevidí Pc v správe diskov, tak v Pc nezmozes nič. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 555 |
![]() |
|
@omar3Ak je disk ok PC ho musi vidietAk nie,pricinou moze byt: 1,Zle prepojenie(vadny adapter) 2,Skus iny USB port,pripadne nejaky dock 3,Interne pripojit HDD priamo v PC (Notebook) |
A je to
![]() |
|
@omar3Este dodam,ze s datami nenarobis nicjedine odstranit zvazok a znovu naformatovat |
A je to
![]() |
|
@omar3Trochu jsem surfoval heslo Panasonic HDD replacement a zavádí se tam do HDD vlastní firmware. Myslím, že by ses měl zaměřit na opravu vypalovačky. Zdroj:Panasonic DMR-EH55 firmware update na dailymotion.com. |
torny
![]() |
|
@tornyO tom jsem se zmiňoval z vlastní zkušenosti ve svém prvním příspěvku, tak potvrzeno přímo z webu![]() |
DPetr
![]() |
|
@tornyTedy já tam psal, pravda, o Pioneeru, ale oni se všichni snažili, aby komplikovali, co jde, hlavně když šlo o nahrávání TV vysílání... |
DPetr
![]() |
|
@omar3Ještě mě napadlo - RAM disk by vypalovačka nevzala? |
torny
![]() |
|
@tornyjestli má vadný laser,tak ani pivní tácek |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Formát HDD u DVD recorderu PanasonicTak to kopírování na SD kartu jsem nerozchodil. Umožňuje kopírování z karty a na kartu pouze fotky. Video formát je šedivý, neaktivní.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3to jsem tušil |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |