Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Formát HDD u DVD recorderu Panasonic

Polámala se mi vypalovačka v DVD recorderu Panasonic. Chtěl bych si ještě vypálit pár záznamů, které tam zbyly. Když jsem disk vyndal a připojil k PC, tak ho OS vůbec nenajde. Je nějaký způsob, jak disk z DVD recorderu zprovoznit a stáhnout z něj data. Díky.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

@omar3

Ja by som skusil este nejaky video grabber prepojit s PC
napr.taketo nieco: Digitus Video Grabber DA-70820-1

Digitus Video Grabber USB 2.0, MPEG4 Umožňuje převod analogového videosignálu a audiosignálu na digitální a jeho uložení v PC či notebooku.

A je to
Registrace: 4/2019

@omar3

Ty rekordery mívaly i čtečku SD karet. Přenos HDD-SD není možný?

torny
Registrace: 3/2018

@A je to

Já mám Panasonic DMR EX 83 a chtěl jsem také něco nahrát z HDMI výstupu, ale mají jej chráněný HDCP a grabber AVER to nevzal. Což mě dost překvapilo. Kdysi jsem zkoušel na rozbočovač HDMI připojit televizor a ten HDMI grabber, u některých zdrojů signálu to šlo oblbnout, ale u jiných ne. Asi záleží na verzi HDCP přehrávacího přístroje (a taky na konkrétním rozbočovači, jak vyplynulo z diskusí, které jsem kdysi pilně studoval. A ty Harddisky měly nějaký svůj formát, zkoušel jsem to kdysi u jiného HDD rekordéru ( Pioneer ). Žádný běžný formát PC operačních systémů.
S vypalovačkou v rekordéru jsem měl problém taky, ale spočíval v tom, že unášecí talíř DVD byl pogumovaný, guma ztvrdla a i když je shora přiklopen takový zvonek jako zátěž, prokluzovalo to. Tak jsem gumu zdrsnil jemným smirkem, očistil lihobenzinem a jelo to dál. ( Už je to fůra let, podrobněji si to nepamatuji ). Další možností - velmi pravděpodobnou - je, že se optika laserové hlavy po letech zaprášila, nebo ještě hůř - v kuřáckém prostředí potáhla dehtem :))) . Takže zkusit očistit čočku isopropanolem, v případě pouhého zaprášení stačí i vodou zvlhčeným tamponkem. Použít - pokud to jde - při vypalování menší rychlost. Jinak u CD/DVD přehrávačů bývá problém nejen zaprášení, ale pokud očistění nepomůže, je na hlavici miniaturní trimr, kterým se dá zvýšit citlivost snímače ( problém se projevuje tak, že lisované disky ještě čte, ale vypalované ( mají menší odrazivost ) už ne. Tak to samozřejmě začíná i při jen zaprášené čočce.
Možná jsem se rozepsal mimo mísu, ale nebylo specifikováno, jak se vypalovačka "polámala" ( jak se chová ).
Pokud není možný ten přepis na SD,nouzově ještě grabovat z výstupu YPbPr nebo S-video, pokud je má, ovšem kvalita...

DPetr
Registrace: 2/2014

@omar3

jestli ti nejde o kvalitu,tak to poslat z analog výstupu do PC,nebo sehnat laser,někdo psal nakopírovat do SD card,nevím jestli to umí,jestli nejde jen číst

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Formát HDD u DVD recorderu Panasonic

Díky všem za inspiraci.
Jak se polámala vypalovačka netuším. Prostě vykopne prázdný disk. Zkusím se do ní podívat a vyčistit.
Přístroj má dvě čtečky paměťových karet, tak zkusím, jestli se dá kopírovat. Myslel jsem, že jsou pouze na čtení.
Jedná se o kopírování souborů v SD rozlišení, ale nemám na komplu konektory, kterými bych přístroje na úrovni AV propojil.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

@omar3

Na co je v dnesnych casoch vypalovanie DVD?

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Jean Reno

Třeba proto, že je to možná jediný způsob, jak zakladatel vlákna může vytáhnout pro něj cenné nahrávky z DVD/HDD rekordéru?
Nezlobte se, ale než něco napíšete, zkuste si přečíst, jaký problém zakladatel vlákna má. Pokud nemám nápad, jak mu poradit, nezapleveluji vlákno poznámkami zcela mimo mísu...

DPetr

@DPetr

Je otazne, co je plevel a co nie.
Moja otazka bola, preco zaznam ulozit opat na DVD. Asi ste nepochopili moj prispevok...

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Jean Reno

Tak znovu.
Vaše otázka, kterou kladete přímo omarovi - tedy v souvislosti s jeho problémem - zní:

"Na co je v dnesnych casoch vypalovanie DVD?"

Moje odpověď na Vaši otázku zněla:

"Třeba proto, že je to možná jediný způsob, jak zakladatel vlákna může vytáhnout pro něj cenné nahrávky z DVD/HDD rekordéru?"

On má tu nahrávku na HDD zabudovaném v rekordéru! Je to kombinace někdy STB, někdy satelitního přijímače s ukládáním na z výroby vestavěný harddisk a s možností tyto nahrávky vypálit na DVD ve formátu Video DVD, čitelném i na klasických DVD přehrávačích. Nechce nahrávky z vestavěného HDD znovu uložit na DVD ( nikdy ji na něm předtím neuložil ), nemá zřejmě jiný způsob, jak se k ní dostat ( nemožnost přečíst HDD s nestandardním souborovým systémem na PC, další teoretické možnosti řešení navrhované k věci jsou dále v diskusi.

Na rozdíl od Vaší otázky, která v tomto případě nemá smysl.
Proto Váš příspěvek opravdu nemohu pochopit.

Tedy Vás znovu odkazuji na prostudování problému, kterým omar vlákno založil .
Fakt už to nedovedu lépe vysvětlit...

DPetr

@Jean Reno

STB jsem myslel pro pozemní příjem, použil jsem příliš obecnou zkratku, která platí i pro jiné druhy příjmu- satelitní, kabelový STB... Doplňuji jen pro přesnost...
Osobně jsem měl/mám pro DVB-T i analogové TV vysílání takový DVD/HDD rekordér Pioneer z roku 2006, s analogovými výstupy S-video a komponentním Y-pr-pb,později model od Panasoniku, který má HDMI výstup ( viz v diskusi výše ), ale stále jen pozemní DVB-T první generace.
Existovaly i takové přijímače/DVD rekordéry, které neměly vestavěný harddisk, ale uměly jen vypalovat na DVD.
Asi ty doby už nepamatujete, tak Vás vlákno zmátlo... :))

DPetr

Nepotřebuji to nutně vypálit na DVD. Mě stačí, když to překopíruji jakýmkoli způsobem do použitelné datové podoby a pak ho vyhodím.

omar3

@omar3

Jasně, většina z nás problému rozumí :))
Držím palce R^

DPetr

Píšeš, že Pc disk nevidí...
Nevidí ho prieskumník, alebo není v správe diskov?

Kasr
Registrace: 8/2008

@omar3

tak někde půjčit jiný recorder a ty tvoje záznamy tam poslat a vypálit,nebo to vzít k někomu,kdo má vstup v PC

pierrepetr

@Kasr

Připojuji ho přes SATA redukci do USB. Nevidí ho ani průzkumník, ani správa disků.

omar3

Keď ho nevidí Pc v správe diskov, tak v Pc nezmozes nič.

Kasr
Registrace: 8/2008

@omar3

Ak je disk ok PC ho musi vidiet
Ak nie,pricinou moze byt:
1,Zle prepojenie(vadny adapter)
2,Skus iny USB port,pripadne nejaky dock
3,Interne pripojit HDD priamo v PC (Notebook)

A je to

@omar3

Este dodam,ze s datami nenarobis nic
jedine odstranit zvazok a znovu naformatovat

A je to

@omar3

Trochu jsem surfoval heslo Panasonic HDD replacement a zavádí se tam do HDD vlastní firmware. Myslím, že by ses měl zaměřit na opravu vypalovačky. Zdroj:Panasonic DMR-EH55 firmware update na dailymotion.com.

torny

@torny

O tom jsem se zmiňoval z vlastní zkušenosti ve svém prvním příspěvku, tak potvrzeno přímo z webu :))

DPetr

@torny

Tedy já tam psal, pravda, o Pioneeru, ale oni se všichni snažili, aby komplikovali, co jde, hlavně když šlo o nahrávání TV vysílání...

DPetr

@omar3

Ještě mě napadlo - RAM disk by vypalovačka nevzala?

torny

@torny

jestli má vadný laser,tak ani pivní tácek

pierrepetr

Tak to kopírování na SD kartu jsem nerozchodil. Umožňuje kopírování z karty a na kartu pouze fotky. Video formát je šedivý, neaktivní.

omar3

@omar3

to jsem tušil

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra