Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Výběr UPS záložního zdroje

Můžete mi poradit s výběrem UPS záložního zdroje,aby měl alespoň 3 respektive 4 zásuvky?
Chci používat pro napájení routeru,paraboly internetu a jedné nebo dvou bezpečnostních kamer. Odběr tedy malý. Mezi hlavní požadavky patří,aby byl tichý.
Děkuji

slava68
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výběr UPS záložního zdroje

To co popisujes vyzera ze vsetko bezi na 12V
Takze Pb akumulator a sietovy zdroj 13.5V trvale "nabijajuci" aku

sky59
Registrace: 1/2023

Roky používam od APC ES 550 a 750... Každý má 4 záložné zásuvky a 4 priebežné... Mám to na počítače, satelitné prijímače a TV... Ako zálohu na router a internet používať záložný zdroj je nezmysel... Keď ti vyplyvne internet, je ti záložný na dve veci... Jedine že by si mal vlastný internet... Na kamery tiež jedine vtedy, ak ich sleduješ cez dáta, alebo WiFi napríklad v krčme... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Mám to na chalupě, už nás jednou vykradli,od té doby mám kamery a wifi.Kdyby náhodou někdo vypnul proud v kapličce,tak aby mi šel dál internet a ty kamery.

slava68

kedze ti ide o spolahlivost, tak ako som napisal, jedna bateria, 50Hz transformator, 4 diody, nezlyha nikdy a je to "online ups", nemusi robit prepinanie a spustat 50Hz menic na 230V

sky59
Registrace: 1/2023

Já jsem UPS z bezpečnostních důvodů vyřadil. Naštěstí jsme byli doma, když na UPS prorazil filtrační kondenzátor na vstupu 230 V. Byli jsme ve vedlejší místnosti, když se z pracovny začaly ozývat zvuky jako slabé "štěkání". Manželka se šla podívat a křičela, že z UPS na podlaze rytmicky vyšlehují plameny. Okamžitě jsem doběhl a vypnul elektřinu. Pravděpodobně nejdříve se kondenzátor úplně neprorazil do zkratu, pálil se a unikající plyny se zapalovaly a dělaly ty "štěkavé" plameny. Než jsem to vypnul, došlo k úplnému zkratu na kondenzátoru a vyrazilo to jistič 10 A pro zásuvku a také bytový jistič 16 A na patrovém rozváděči na chodbě. Z UPS ještě vycházel dým a děsný smrad spálené izolace.
Děsí mne pomyšlení co se mohlo stát, kdyby v blízkosti UPS byl nějaký snadno zápalný předmět, např. záclona, a my nebyli doma.
Na UPS byl připojen jen PC a jeho příslušenství, monitor tiskárna a router. Škody ze ztráty dat při vypnutí elektřiny jsou snesitelnější než bytový požár. Tak jsem UPS vyřadil.
Bohužel podobný případ se může stát při průrazu vstupního filtru u všech spínaných zdrojů připojených trvale ve standby na 230 V. V některých zdrojích je na vstupu přidaná slabá pojistka, ale většinou ji nemají. Popsaný postup pomalého průrazu není obvyklý. Většinou jde o tvrdý zkrat a vypnutí jističů. "Ale co když....."

Standa3
Registrace: 1/2006

Dá se sehnat různé UPS včetně možnosti dobíjení přes sluneční panel. Od 200 w výše.. ;)

Fanyn
Registrace: 11/2007

Dají.. :)))

Fanyn
Registrace: 11/2007

@slava68

a ked tam dáš kamery myslíš že ťa nevykradnú?

Duzu
Registrace: 7/2005

@slava68

Tiež ma v minulosti vykradli a odvtedy som vystriedal viac kamier... Len si nepochopil, že keď ti skape internet od tvojho poskytovateľa je ti záložný zdroj na houby... Vtedy máš dve možnosti, byť pripojený do mobilnej siete cez dáta, alebo to istiť na SD kartu v kamere... Vtedy záložný zdroj má zmysel... Keď môjmu poskytovatelovi - Orange, vypadne internet, je mi záložný zdroj na prd... Som odstrihnutý a mám smolu... Preto aspoň ten záznam, alebo aspoň mobilné dáta...
A ešte jedna vec... Práve keď to píšem vypadla na chvíľu elektrika... Poznáš to, keď sa záložný zdroj ozve pípaním... Prerušovaným tónom kvíka pokiaľ ju nazapnú... Ak to bude dlho trvať a často, nestačíš meniť v záložnom batériu... Najdlhšie mi vydržala viac ako 6 rokov... Vtedy je aj Orange bez šťavy a nejde internet, ani prístup na kamery... Vtedy by pomohol dobrý strážny pes... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

Mám Sd kartu a cloud,pokud nepůjde internet,tak zrovna asi nikdo nepřijde :)) , jak jsem psal je to kvůli tý kapličce,která není oplocená.

slava68

Taky jsem to řešil na chalupě, kamera, switch a WiFi přes LTE. Vyřešeno 12V baterií dobíjenou z adapteru 230V a také soláru (panel cca A3). Baterie 12V/12Ah. Zařízení jsou přes PoE (adaptery) k tomu napojené. Běžně to jede ze sítě, v případě výpadku se přepne na zálohu. A k tomu to je na "bezpečném" napětí.

Warpik
Registrace: 9/2016

@slava68

Na SD karte si pozrieš až dodatočne návštevníka... Na cloud sa záznam dostane pri výpadku internetu tiež až po funuse... Tak jedine keď už nie dobrého strážneho psa, aspoň nápis na bráničke že máš v chalupe rozmiestnené železné pasce na nebezpečnú "zver"...
Trochu to odlahčím... V päťdesiatych rokoch sme bývali v horárni kúsok od Brumova... Rodičia v práci, neohlásený strýko prešiel pomyselnú bezpečnú hranicu k horárni, nemecký vlčiak ho samozrejme pustil... Potom mal však už čo robiť, aby sa udržal na mladom stromku slivky a unikol jeho tesákom... Vydržal až pokiaľ sa rodičia nevrátili...
O internete sa nám ani len nesnívalo, elektriku sme nemali... Svietilo sa petrolejkami... ;)

Maneto

Malý odběr na současných UPS je na pytel, páč pak je brutálně nízká účinnost a tudíž to žere......... škoda že si člověk nemůžu koupit consumer UPS s nízkým výkonem a dvojitou baterkou, to bych pak udržel kamery, router, wifi AP a switch pár hodin levou zadní, takhle pouze půl hoďky....

Jantars
Registrace: 2/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra