Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Gosat 7060 HDI

Zdravím jakou náhradu by jste prosím doporučili za porouchaný GOSAT 7060HDI Jedná se o přístroj pro 75letou seniorku Potřebuje přijímat SKYLINK. Ve starém přístroji používala kartu Irdeto. Ideální by byla i podpora pro motor. Díval jsem se na TESLA TE 3000. Zde ale recenze avizují časté zamrzání boxu. Předem všem dík za rady.

Amper1
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@Amper1

Přečti si třeba recenzi uClan D-BOX 4K CI+ tady na parabole.Třeba? ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Tesla

Rodiče mají doma tyto Tesly dvě koupené cca rok od sebe a zamrzání u obou potvrzuji. Nejnovější soft. od problému nepomohl.
Na jedné je vypnut Fastscan a ta zamrzá výjimečně.
Jinak by to byla fajn náhrada.

Leclerc
Registrace: 9/2020

RE: Gosat 7060 HDI

Tesla zla skusenost ani zadarmo

vili1
Registrace: 6/2008

@Amper1

Tak veľmi na výber už nemáš. Certifikovaný na kartu Irdeto je k zohnaniu (okrem tej Tesly) už len Sunsat S400HDi. Ten by mal byť však určite spoľahlivejší, ako tá Tesla.
Potom už len s UNI čítačkou. Napríklad AB CryptoBox 700HD, prípadne AB CryptoBox 750HD, ktorý má aj CI slot. Tieto (a aj niektoré iné) Ti určitý renomovaný predajca nastaví tak, aby pracovali s kartou Irdeto a prednastavý programy Skylink. Majú aj možnosť používať Fastscan.

Frank11
Registrace: 2/2009

ak ti staci HD, tak ja som nemal nikdy ziaden problem s Openboxom, a kamarat nemal nikdy ziaden problem s Amikom, v oboch pripadoch daleky server

sky59
Registrace: 1/2023

Díky všem za reakce. Výběr opravdu nic moc a kvalita nejistá. Sám mám 2x OCTAGON SF 8008. Asi bude jistota nahradit tímto strojem i za cenu vyšší investice.

Amper1

@Amper1

Mas osvedceny SF8008 tak naco spekulujes ? ;)

Mikes11
Registrace: 7/2023

Mikes11

Myslel jsem, že pro důchodkyni zbytečně nabušený složitý stroj ;)

Amper1

kaon mz 52

zoly
Registrace: 9/2012

Možná by stačil Octagon SFX 6018, cena cca poloviční oproti 8008... :8)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

@zoly

Kaon MZ-52 má integrovaný dekóder Nagravision so zabudovanou virtuálnou kartou Nagravision.
@Amper1 už má kartu Irdeto. Načo by mu bol.
Pre 75 ročnú pani by v pohode vyhovoval aj celkom spoľahlivý a na ovládanie prívetivý AB CryptoBox 700HD, prípadne AB CryptoBox 750HD aj s CI slotom, ktoré nie sú ani drahé.
Predsa len ten Sunsat S400HDi má po zapnutí dlhší rozbeh ako bežné prijímače a tlačítka na DO nie sú také prívetivé ako iné.

Frank11

Irdeto vymění za Nagru v zákaznické zóně... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

@drobeček

A prečo by to robil? Výhodnejšie je mať prenosnú Irdeto kartu!

Frank11

Ta 75-letá seniorka asi tu přenosnou kartu nevyužije... :8)

drobeček

@Amper1

Řešil jsem stejný problém několikrát. V jednom případě jsem dal tu Teslu TE 3000 a vypnul v ní Fastscan (jak výše také potvrdil Leclerc).. je to u sousedů, tak jim to občas při nějakých změnách v seznamu programů přeladím. Jinak jsem použil Kaon MZ-52 s kartou Nagravision a vyměnil starou kartu Irdeto, za novou kartu Nagravision v zákaznické zóně (jak píše drobeček). Několikrát jsem dal modul Irdeto a vložil do televizoru...nebo lidi nevěděli, že mají TV se satelitním tunerem. A momentálně, moduly Irdeto již nejsou, tak to řeším, zakoupením modulu CAM 803 s integrovanou kartou Nagravision a opět výměnou v zákaznické zóně staré karty Irdeto za modul CAM 803...

john72
Registrace: 7/2011

Děkuji všem za názory R^ Přijímač jsem nakonec dovezl domů. Napojil na svojí parabolu, dal továrko, nastavil, zaslal zápisy na kartu a naladil. Zatím maká naprosto bez problémů. Budu ho dál sledovat. Mám podezření že u majitelky není přesně doladěna parabola. Natírala se tam střecha a mohlo dojít k poškození nastavení paraboly. K tomu sníh a proto možná delší boot čas při spuštění vlivem automatického vyhledávání kanálů které nemají dostatečný signál.

Amper1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra